GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #109 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #109 (36) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #109 (Mart 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Branko Maksimović
Svi veliki proizvođači TFT monitora "ponovili" su se novim modelima, a na tržište su stigle i nove firme, pa je izbor veoma veliki. Detaljno smo testirali 28 kandidata, a vi izaberite jedan od njih...
preview
Vladimir Cerić
Lifebook P7010 je idealni pratilac uspešne dame, a i džentlmeni će mu se obradovati. Na osnovu samih cifara teško je pojmiti koliko je ovaj računar mali, ali koliko je rad sa njim udoban?
nopreview
ATI X850 XT PE i X800 XL
Branko Maksimović
Dva grafička procesora nastala su usavršavanjem X800 tehnologije i, mada nijedna nova mogućnost nije dodata u spisak podržanih funkcija, Radeon X850 (XT/Platinum) i X800 (XL) se itekako traže...
nopreview
SanDisk MP3
Aleksandar Veljković
SanDisk nam je poslao model MP3 plejera baziran na flash memoriji u tri različita kapaciteta - 256 MB, 512 MB i 1 GB. Kako se nosi sa konkurencijom?
nopreview
PalmOne Tungsten T5
Vladimir Cerić
Kao logičan nastavak serije Tungsten, na tržište je izašao model T5, koji predstavlja ne jedan, već dva koraka unapred za PalmOne.
nopreview
Canon MVX250i
Nenad Akšić
Posle nekoliko Canon kamkordera iz serije 700, predstavljamo model koji pripada (za jednu stepenicu) višoj klasi. Pola kilograma mase i CCD od 1.33 Mp. Kako izgledaju filmovi?
nopreview
Asus WL-530g
Vladimir Cerić
Vrh ponude Asus kućnih uređaja predstavljaju wireless ruteri, pa posle vrlo uspešnih modela 500b i 500g stiže i minijaturni WL-530g.
nopreview
FSC Amilo L1300 i A1640
Vladimir Cerić, Aleksandar Veljković
Posle dva meseca "maltretiranja", dva Fujitsu Siemens notebook-a iz Amilo serije i dalje nas služe u sreći i veselju. Šta pokazuje naš long-term test?
nopreview
Pioneer DVR-109 i NEC ND3520A
Vladimir Cerić
Domaći favorit broj jedan među DVD pisačima, Pioneer DVR-108, dobio je naslednika čija je oznaka 109. Jedina kompanija koja je do sada uspešno parirala Pioneer-u u oblasti DVD pisačima je NEC, a njihov najnoviji model se zove ND-3520A.
nopreview
LG LS-50 notebook
Vladimir Cerić
Sa dolaskom PDV-a notebook je postao još teže pristupačan domaćem kupcu. Zato nas je zainteresovao LG-jev LS50 A46H1 koji u maloprodaji košta 1020 evra.
nopreview
Comtrade CT1310 i CT1410
Milan Bašić, Voja Gašić
Po nekim predviđanjima, za koju godinu broj proizvedenih prenosnih računara mogao bi da bude veći od broja stonih kompjutera. Da li i naš long-term test govori u prilog takve teze?
nopreview
Gigabyte 8AENXP-D i Asus P5AD2-E
Uroš Radulović
Ubrzo nakon Intel-ove promocije najnovijeg čipseta za LGA775 Pentium 4 procesore, gotovo svi proizvođači su izbacili svoje udarne modele.
nopreview
Nokia 6670
Branko Maksimović
Spolja gledano, Nokia 6670 donosi notu elegancije, ali pogled na ekran i interni softver otkriva čitav niz izmena i novih mogućnosti...
nopreview
Sony Cybershot DSC-W1
Milan Četić
Sony se potrudio da novi Cybershot DSC W1 još bolje prilagodi zahtevnim foto-amaterima. "Uzgred" je rezolucija porasla na čitavih 5 Mp.
nopreview
US Robotics wireless
Vladimir Cerić
Kako su bežične mreže trenutno u modi, upoznali smo se sa delom ponude WiFi opreme koju je potpisao US Robotics.
nopreview
Samsung Digimax A5
Aleksandar Veljković
Samsung pokazuje stalni uzlazni trend na tržištu digitalnih fotoaparata, pa prava šteta što najnoviji model, Digimax A5, do nas nije stigao ranije...
nopreview
Asus A4500
Nenad Akšić
A4500 je Celeron D notebook koji donosi napredak u odnosu na Celeron-e iz prethodne generacije. Kako se on snalazi u desktop replacement klasi?
preview
Milan Četić
Nikon Coolscan LS 5000 ED predstavlja nešto najbolje što je svet video u klasi 35 mm film-skenera.
nopreview
Network Cable Tester
Branislav Bubanja
Nije lako proveriti mrežne kablove, naročito kada su sakriveni iza kanalica ili uštemovani u zid. U pomoć stiže Network Cable Tester...
nopreview
Color LaserJet 4650 i 5550
Milan Četić
U poslednjih godinu dana i kod nas je došlo do prave eksplozije prodaje kolor lasera, kako onih jeftinih, tako i onih namenjenih radnim grupama sa dvadesetak korisnika. Upravo među ove potonje spadaju dva nova modela firme HP, Color LaserJet 4650 i 5550.
nopreview
Gericom Cinema XXL 3280
Nenad Akšić
Kompanija Gericom je predstavila Cinema XXL 3280, notebook čija je namena vidljiva već iz imena. Radi se o klasičnom desktop replacement računaru koji teži preko 4 kilograma, pa očito nije namenjen (pre)čestom prenošenju.
nopreview
Audigy 2 ZS notebook
Vladimir Cerić
Zvuk na prenosnicima koje smo do sada susretali nije puno odmicao od AC97 rešenja. Kao što i priliči lideru na tržištu, Creative je pripremio PCMCIA zvučni adapter Audigy 2 ZS Notebook...
nopreview
Garmin Quest GPS
Aleksandar Veljković
Model Quest ide korak dalje u minijaturizaciji GPS sistema - napravljen je "punokrvni" auto navigator kome ne nedostaje ništa od mogućnosti "trojke", ali uz gabarit džepnih uređaja.
nopreview
Cyber telefon
Jelena Rupnik
Firebox VoIP Cyberphone je na dobrom putu da zagorča život telefonskim kompanijama - uz broadband Internet, možete da telefonirate praktično besplatno, bez obaveze da to činite isključivo sedeći ispred računara.
nopreview
Binarni sat
Jelena Rupnik
Želite li totalno postmodernistički sat, čiji prikaz će (ako se baš potrude) pročitati samo odabrani? Probajte ovu binarnu varijantu...
nopreview
C64 Plug and Play
Jelena Rupnik
Commodore 64, ikona osamdesetih... ako ste nostalgični, kupite džojstik sa ugrađenim C64!
nopreview
AMD Winchester
Uroš Radulović
Athlon 64 procesori sa Winchester jezgrom su konačno upotpunili AMD-ovu desktop ponudu. Promene u jezgru procesora redefinisale su ulogu čipsetova, ali razlike u performansama nisu velike. Treba li podleći iskušenju?
preview
Nenad Akšić
Većinu čitalaca verovatno zaboli glava kada pomisle na upgrade matične ploče, a samim tim i čitavog sistema. Kada je upgrade moguć i kada ima smisla? Koje komponente izabrati?
nopreview
Šampion za džep
Marko Savković
Novi trend u svetu PDA računara je VGA ekran. Sve veće kompanije koje dele ovo dinamično tržište izbacile su svoje prvence, a Dell je bio korak ispred. Pogledajmo šta nudi najjači model, X50v.
nopreview
Sklopite svoj notebook
Nenad Akšić
Ponuda barebook-a iz ASBIS-a, sa kompletnim rešenjem za domaće integratore, predstavlja značajnu novost za korisnike koji žele da drže pod punom kontrolom sastav svog računara.
nopreview
Štampa na svakoj podlozi
Aleksandar Veljković
"NS Plakat" je prva firma u Srbiji koja je instalirala najnoviju generaciju Vutek štampača i Zund katera/plotera za velike formate. Posetili smo ih u nameri da saznamo šta ove mašine donose u tehnologiji profesionalne štampe.
nopreview
WLAN u poslovnom svetu
Zoran Miljanić
Analitičari tržišta računarske i komunikacione opreme i usluga složno predviđaju da će 2005. biti godina širokog prihvatanja WLAN-a (Wireless Local Area Networks) u poslovnim okruženjima. Šta se trenutno kuva u WiFi svetu?
preview
Dejan Ristanović
Popularne Gigaset centrale i slušalice kreću korak dalje u integraciju sa računarskom opremom - uz M34 USB adapter i S440 slušalicu, telefoniranje preko Interneta postaje udobno i pristupačno.
nopreview
DivX revolucija
Branislav Bubanja
DVD više nije sam - prati ga DivX. Ovako se u najkraćim crtama može opisati stanje na domaćem tržištu samostalnih DVD plejera. Pa kad je već DivX zaslužio "mesto pod DVD suncem", nabavimo ga u najpovoljnijoj varijanti...
nopreview
Zvuk iz Philips-a
Branislav Bubanja
Kao jedan od vodećih svetskih proizvođača consumer elektronike, Philips u svojoj ponudi ima i kompletnu paletu zvučnih sistema, počev od osnovnih stereo modela male snage, pa sve do 5.1 zvučnika visoke klase.
nopreview
U znaku sitnica
Aleksandar Veljković
Put u Novi Sad iskoristili smo za posetu Milenium šopu. A onda smo se vratili kući i prijatno se iznenadili asortimanu i neuobičajenim artiklima u radnji firme Nova BiroNet, da bi utisak zaokružio PC4U koji radi i nedeljom...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter