GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #132 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
MSI laptop za igrače
Branko Maksimović
MSI M673X je laptop po karakteristikama sličan modelu sa Swarovski kristalima, koji je bio namenjen prvenstveno ženskoj publici, s tim da se ovde radi o konfiguraciji namenjenoj igračima.
- PC #132 (April 2007)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

MSI laptop za igrače

MSI Megabook M673X

MSI nikad nije zapostavljao igračku populaciju i logično je da veliki broj matičnih ploča i grafičkih kartica ove kompanije ima mogućnosti za detaljno podešavanje (overklokovanje) svih parametara. Kod prenosivih računara je usled skučenog prostora potrebno žrtvovati neke elemente, pošto i dalje ne postoji notebook čija bi grafika po performansama mogla da se približi najbržim video karticama za desktop računare, a slična logika važi i za centralne procesore.

MSI M673X je po karakteristikama sličan modelu sa Swarovski kristalima, koji je bio namenjen prvenstveno ženskoj publici, s tim da se ovde radi o konfiguraciji namenjenoj igračima. Oni obično ne žele da plaćaju nešto što im nije neophodno, a sistem ionako instaliraju i podešavaju sami, pa uz model sa sufiksom X stiže samo Free DOS, iz koga ćete lako instalirati Windows XP ili Vista Home Premium, koji MSI i preporučuje. Megabook M637X je baziran na GeForce 6100 čipsetu za AMD Turion 64 X2 procesore, a ugrađeni CPU je u našem slučaju bio TL-56 (dva jezgra rade na 1800 MHz). Grafička kartica, GeForce Go 7400 sa 256 MB sopstvene memorije, obezbediće 3D performanse u rangu GeForce 7300GS modela za desktop računare, što je dovoljno za gladak fps u prirodnoj rezoluciji ekrana od 1280×800 piksela. Ovaj 15,4“ notebook sa crnim, mat finišom prijatnim pod rukom, ima vrlo kvalitetan ekran sa glare premazom, koji za neke korisnike jeste i njegova osnovna mana.

Notebook već u startu ima 2 GB RAM-a, što će korisnicima koji planiraju da rade pod Vistom dosta značiti. Ugrađeni hard disk je kapaciteta 160 GB (5400 rpm), što je dovoljno i da dva OS-a rade nesmetano, sa sve instaliranim programima i igrama. Matična ploča ima integrisan i gigabitni LAN kontroler, 56k modem i Wireless mrežu po G standardu. Četiri USB konektora i digitalni (DVI) izlaz za sekundarni displej su sitnice koje umeju dosta da znače, a lep gest je i originalna MSI torba za notebook. Igračima se svakako neće svideti tastatura – iako ima i numerički deo i vrlo je velika, previše se ugiba na sredini. Slično važi i za gornji poklopac, pa apelujemo da MSI posveti više pažnje i ovom aspektu svog pulena. Priloženi miš je tu samo kao rezervna varijanta, pošto igrači koriste daleko ozbiljnije „glodare“ za on-line okršaje.

Sve u svemu, mašina radi jako brzo i veoma tiho, a pruža i odlične performanse u igrama, pa bez obzira na pomenute mane možemo da je preporučimo svima koji misle da je cena od 106 hiljada dinara primerena za ovakav računar.

Korisne adrese:

Pakom
http://www.pakom.com

MSI SCG
http://www.msi-scg.com

SLEDEĆI TEKST U PC #132
preview
Dostojan naslednik
Marko SavkovićBIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter