GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #90 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #90 (26) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #90 (Jun 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Centrino i gigaherci
Milan Bašić
Pregled notebook računara koji su se pojavili na našem tržištu u poslednjih mesec dana jasno pokazuje da Centrino tehnologija donosi pravu revoluciju. Ipak, ni stariji modeli sa brzim procesorima i diskovima nisu za potcenjivanje...
preview
Aleksandar Veljković
Taman smo pomislili da AMD-ova 32-bitna tehnologija "gubi dah" u trci sa Intel-om, kada nas je prijatno iznenadio novi Athlon XP sa duplo više keša. Može li se takmičiti sa Pentium-om 4 opremljenim HT tehnologijom?
nopreview
Dogovorna konkurencija
Aleksandar Veljković
Nova generacija grafičkih kartica firmi nVidia i ATI obeaava ujednačenu podelu tržišta i mirniju trku. Isprobali smo reprezentativni skup modela zasnovanih na jednim i drugim čipovima; pokazalo se da svaki od njih ima prilično jasno određenu publiku - da li je to na pragu zasićenje u 3D industriji?
nopreview
Digitalno leto
Branislav Bubanja
Sezona godišnjih odmora idealna je za kupovinu digitalnog fotoaparata, a za turističke potrebe i modeli iz ekonomske klase su dobrodošli. FujiFilm iz svoje široke palete izdvaja tri digitalna noviteta koji se zovu FinePix A202, FinePix A303 i FinePix S304.
nopreview
Sada i za profesionalce
Milan Četić
Zahvaljujući brojnim unapređenjima, ravni skeneri novijih generacija zadovoljiće prohteve i najzahtevnijih profesionalaca. Predstavljamo aktuelne modele firmi Canon, Epson i Microtek.
nopreview
IPAQ bez granica
Goran Obradović
Da li su supermoderni mobilni telefoni i PDS uređaji samo tehnološka moda? Mnogi smatraju da jesu, ali bi iPAQ 5450 mogao da promeni takvo mišljenje...
nopreview
Lebdeći Tablet
Dejan Ristanović
Tablet PC računari uneli su malo živosti u računarski svet, pošto je kod njih malo toga fiksno: konstruktori su slobodni da biraju različite oblike, različite procesore, dodatke... Compaq Tablet PC TC1000 doneo je nekoliko lepo uklopljenih tehnoloških iznenađenja, koje počinju na planu procesora - Transmeta Crusoe umesto Intel-a!
nopreview
Uspešna repriza
Branislav Bubanja
Nakon ne baš uspešne premijere samostalnih DivX DVD plejera, u prilici smo da vam predstavimo dva nova modela koja sadrže DivX čip. Koliko je ova dobra ideja uspešno realizovana?
preview
Voja Gašić
MiniDV format i FireWire port ne samo što su značajno unapredili kvalitet video produkcije, već su je i pojeftinili. Canopus nudi širok spektar rešenja za one koji prelaze u digitalne vode.
nopreview
Za novo doba
Marko Tanasković
Svet mobilnih telefona se neprekidno menja. Kako te promene vidi finska Nokia, može se uočiti na primeru modela 3650.
nopreview
Prozor u svet
Branislav Mihaljev
Iako nije nov proizvod, Sky Star 2 kartica je kod nas sve popularnija, pre svega zbog pojavljivanja programa koji olakšavaju gledanje satelitske televizije. Glavna stvar je ipak pristup Internetu...
nopreview
I ptičice u džepu
Marko Tanasković
U već prepuni PDA kavez uletele su tri ptičice poznate iz sveta monitora. Svoj prvi PDA Viewsonic je namenio korisnicima koji pre svega traže kompaktan i jeftin uređaj...
nopreview
Rađanje zvezde
Vladimir Cerić
Kompaniju Logitech do sada smo poznavali kao vrhunskog proizvođača miševa i tastatura, a sada su nam se predstavili i kao kreatori odličnih kompjuterskih zvučnika.
nopreview
Tablet PC panorama
Esad Jakupović
Pola godine posle promocije, Tablet računari su prestali da budu samo simpatični gadžeti i polako prerastaju u ozbiljni poslovni alat savremenih biznismena.
nopreview
Pakom XP Game Station
Vladimir Cerić
"AMD-ovu stranu" na ovomesečnom testu konfiguracija brani niški "Pakom", koji nam je poslao XP Game Station - šta mogu 2500+ procesor i Barton jezgro?
nopreview
Jugodata Vision P4
Vladimir Cerić
Iako najveći deo svoje ponude zasniva na konfiguracijama iz ekonomske i srednje klase, firma "Jugodata", zahvaljujući poslovnoj saradnji sa kanadskim MDG-jem, ima pristup komponentama koje prati i doza ekskluzivnosti. Ovoga meseca stiglo nam je nešto izuzetno: Vision P4 se zasniva na Pentium-u 4 koji radi na čitavih 3.06 GHz i podržava HyperThreading.
nopreview
Dell Dimension 4550
Vladimir Cerić
Brand-name računari o kojima smo do sada pisali uglavnom su namenjeni poslovnim okruženjima, a sada smo se susreli sa čistokrvnom kućnom mašinom jednog od najvećih svetskih proizvođača PC računara: zove se Dell Dimension 4550 a distributer, firma "Informatika", mu je sa pravom dodala sufiks Extreme.
preview
Vladimir Cerić
Iz Desk-a nam je stigla konfiguracija koja koristi najbrži Pentium 4 procesor na 3.06 GHz. Iako je Intel-ov GraniteBay čipset i od strane samog proizvođača bio proglašen za prelaznu fazu ka Springdale-u i Canterwood-u, ovaj računar se pokazao kao izvanredno rešenje za Pentium 4 procesore, a kada smo tome dodali i DVD+RW pisač...
nopreview
HP Photosmart 735 i 935
Milan Četić
Hewlett-Packard-ovi su među najprodavanijima na svetu, prvenstveno zahvaljujući niskoj ceni, pristojnom kvalitetu i veoma jednostavnom rukovanju. Oni nemaju posebne mogućnosti podešavanja, jer su očigledno namenjeni običnim korisnicima, onima koji su donedavno koristili klasične point and shoot aparate. Takva su i dva nova modela koja smo testirali - Photosmart 735 i 935.
nopreview
Nikon Coolpix SQ
Milan Četić
Digitalni fotoaparati više nisu tehnološko čudo; postaju svakodnevni objekat u životima mnogih ljudi, na isti način na koji su to već duže vreme mali point and shoot aparati koji koriste klasičan film. Zato su atraktivnost dizajna i smanjenje dimenzija postali važan segment u projektovanju kamera. Dobar primer je Nikon Coolpix SQ dimenzija 3.5" diskete...
nopreview
Lexmark X5150
Milan Četić
Trenutni hit u svetu su multifunkcionalne mašine ili, kako ih sada zovu, All-in-One štampači. Lexmark je "lutao" tražeći idealnu koncepciju ovakvih uređaja, a onda je na tržište u kratkom periodu izneo brojne proizvode - kako se u oštroj konkurenciji drži model x5150?
nopreview
Stylus Photo - nova generacija
Milan Četić
Epson se i dalje drži principa da proizvodi veliki broj modela inkjet-ova koji su predviđeni prvenstveno za štampu fotografija. Štaviše, dodatno su proširili ponudu foto inkjet-ova, pa predstavljamo tri nova modela koji su koncipirani tako da popune praznine u performansama koje postoje između sadašnjih modela i da svakoj kategoriji korisnika omoguće da nađu foto inkjet po meri. Pred nama su se, dakle, našli Stylus Photo 830U, Stylus Photo 900 i Stylus Photo 930.
nopreview
Canon Powershot A60
Marko Mihajlović
Canon nam je ponudio novu paletu digitalnih kamera, a ovog puta na testu smo imali model Canon Powershot A60, naslednika modela Powershot A40 koji se u gotovo svakom segmentu razlikuje od slavnog prethodnika.
nopreview
Canon i450
Milan Četić
Canon nas poslednjih meseci bukvalno zasipa novim inkjet-ovima, pa se na našem stolu našao i450, odličan štampač iz srednje klase. Konstrukcija i450 je vrlo slična modelima iz serije 300, a ipak smo primetili značajne razlike koje se ne završavaju na dizajnu...
nopreview
Nove ideje iz Redmonda
Nadežda Veljković
Microsoft ne napušta ideju o integrisanom računarstvu kao tehnologiji budućnosti - njihov nastup na ovogodišnjem CES-u potvrdio je čvrstu nameru da uđu u svaki kutak našeg životnog prostora...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
ASUS SCB-1608D notebook, Compaq iPaq 3970, Flying Drive USB disk, Jaz Piper C10 MP3 plejer, Kingston HyperX memorija, Mustek DV3000 fotoaparat, Philips SBC HS-510 slušalice, Traveling Disk 2.0, Umax AstraPix 430 i 470 kamere i WMG USB hab.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter