GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #168 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #168 (21) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #168 (Jul/Avgust 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Beskompromisni HP alati
Voja Gašić
Vrhunski majstori koriste i vrhunske alate. HP radne stanice pravljene su upravo za najproduktivnije i najkreativnije - isprobali smo desktop stanicu Z-800 i mobilnu radnu stanicu Elitebook 8740w.
preview
Bojan Stanojević, Voja Gašić
Beleženje važnih (i ostalih) događaja u životu fotografijom već je gotovo obavezno, a sve češće se snima i video... makar fotoaparatom. No ako ste pravi ljubitelj pokretnih slika, ništa ne može da zameni Full HD kamkorder - isprobali smo četrnaest modela renomiranih proizvođača.
nopreview
Toshiba varijacije
Branko Nikitović
Toshiba je jedan od najstarijih i najpoznatijih proizvođača laptop računara. Na našem tržištu je najpopularnija njihova Satellite serija, iz koje ovoga puta predstavljamo model A505 koji je stigao u tri verzije.
nopreview
Blu-ray za plitak i dubok džep
Branislav Bubanja
HD televizori, bez kojih nema gledanja filmova u visokoj definiciji, sve su prisutniji u našim domovima. Sledeći korak je nabavka plejera koji može da reprodukuje takve filmove - predstavljamo jeftini Samsung BD-C5300 i model iz više klase, Pioneer BDP-LX52.
nopreview
Multimedija u vazduhu
Jovan Marić
Vrelo leto, hladni napitak, utakmica završena, pogledali biste film, slušali muziku, podsetili se fotografija sa putovanja, ali da ne ustajete iz fotelje, Potreban vam je uređaj koji na sebi ima sve moguće priključke. Recimo, Asus O!Play Air HDP-R3...
nopreview
Kućni video nadzor
Mladen Mijatović
Za realizaciju IP video nadzora u kućnim uslovima treba dobro poznavati tehnologiju IP mreža ili se osloniti na pomoć stručnjaka. Level One nudi komplet uređaja sa kojima ovaj posao možete da obavite sami.
nopreview
Divlja vatra na Android tržištu
Marko Savković
Tržište je preplavljeno smart telefonima odličnih karakteristika pa izbor nikada nije bio teži. Testirali smo dolazeći HTC Wildfire, koji uz odlične karakteristike prati i niska cena...
nopreview
Asoni IP pogled
Dejan Ristanović
Čitav svet se neminovno umrežava, pa je jasno da će IP kamere za nadzor preovladati nad klasičnim rešenjima. Pa ipak, kod nas se i dalje često instaliraju analogni sistemi, pre svega zbog verovanja da su IP kamere preskupe. Asoni je, kamerama i video serverom, pokazao da ne mora biti tako...
nopreview
Najbolji multimedijalni plejer? PC!
Voja Gašić, Bojan Stanojević
Ako čitate prikaze multimedijalnih plejera videćete da mnogi od njih pate od problema sa podrškom našim slovima, novim verzijama kodeka ili im nedostaje neka praktična mogućnost. Umesto plejera koristite računar i neće biti problema! Osmislili smo konfiguraciju za dnevnu sobu...
nopreview
Ethernet preko VDSL2 - brže i dalje
Mladen Mijatović
Da li je u vremenu optičkih kablova bakarna telefonska parica definitivno demode? Primena novih tehnologija izvlači neslućene performanse iz stare dobre telefonske žice - i do 100 Mbps!
preview
Mladen Mijatović
Instalacija kamera za video nadzor nije uvek jednostavan zadatak, posebno ako instalater mora da podesi kameru dok "visi" sa neke skele, a i prikaz slike ponekad traži gomilu opreme. Uz odgovarajući alat sve se može lako rešiti - Axis nudi takav alat.
preview
Bojan Stanojević
HP je ponovo proširio populranu seriju poslovnih prenosivih računara. Ovog puta predstavljamo dva slična modela nešto konzervativnijeg koncepta, zasnovana na različitim platformama.
nopreview
3D u pokretu
Bojan Stanojević
Lenovo IdeaPad Y560 je savremen prenosivi računar, sa velikim diskom i moćnom grafikom. Ali, njegova najveća vrlina je podrška za pravi 3D prikaz... ako ste spremni da je platite!
nopreview
Miševi za posao i zabavu
Aleksandar Veljković
U paleti od jedanaest miševa, Prestigio nudi tri gejmerska modela. Isprobali smo dva - najjači i najjeftiniji, a uz njih i jedan namenjen poslovnim ljudima.
nopreview
TP-Link PoE gedžeti
Mladen Mijatović
Power-over-Ethernet napajanje se sve više primenjuje kod raznih klijentskih uređaja. Iz TP-Link-a stižu interesantni gedžeti koji olakšavaju rad sa PoE opremom.
preview
Aleksandar Veljković
Nakon ere surround zvučničkih sistema sastavljenih od prave šume kablova i kutijica koje treba pravilno rasporediti po sobi, dolazi vreme zvučnih projektora, koje isti efekat postižu samo jednim, sofisticiranim komadom zvučnog hardvera. Isprobali smo Yamaha YSP-5100.
nopreview
Devolo powerline na 200 Mbps
Mladen Mijatović
Devolo je nemačka firma koja je specijalizovana za izradu adaptera za prenos raznih signala preko električne kućne instalacije. Predstavljamo vam par brzih Ethernet adaptera.
nopreview
Fujifilm HS 10
Aleksandar Veljković
Proizvođač čiji su ultrazum modeli poslednjih godina privlačili najviše pažnje ne odustaje od namere da dominira ovim segmentom tržišta - stigao je Fujifilm HS 10.
preview
Aleksandar Veljković
Cena od 145 evra kvalifikuje Panasonic Lumix FP-8 za idealni niskobudžetni turistički model. Dodajte tome i snimanje video klipova u visokoj rezoluciji i možda ste odabrali aparat za ovo leto.
nopreview
Sony NEX-5
Aleksandar Veljković
Evo i Sony-ja među proizvođačima nerefleksnih aparata sa izmenjivom optikom. Sony smatra da u projektovanju ovakvih aparata prioritet treba da bude na kompaktnosti kućišta, te je njihov prvenac NEX-5 najmanji aparat ove vrste.
nopreview
Interfejs ka mozgu
Voja Antonić
Svi su izgledi da će pasivne proteze i beli štapovi uskoro otići u istoriju - digitalna elektronika je donela nadu za ljude koji su izgubili sluh, vid ili pokretljivost udova.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter