GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #115 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #115 (40) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #115 (Oktobar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Bolje dva nego jedan
Uroš Radulović
Intel je odlučio da svom snagom uzdrma AMD izbacujući novu seriju dual core procesora. Da li će ih tržište prihvatiti i hoće li će se ovaj gigant ponovo naći na tronu?
nopreview
GeForce 6200 zamena
Branko Maksimović
Priča o ATI Radeon X550 kartici se ponavlja: GeForce 6600 LE je na granici između value segmenta tržišta i mainstream klase. Kako se kartica pokazala na testovima?
nopreview
Logitech G5 - miš sa tegovima
Vladimir Cerić
Detalj po kojem će ovaj miš ostati zapisan u analima kompjuterskih periferija je izmenljivi uložak u koji se stavljaju minijaturni tegovi. Prilagodite miša igri koju najviše volite...
nopreview
Roomba robot-usisivač
Andrijana Todorović
Zamislite idealno subotnje prepodne. Opušteno sedite i gledate televizor, a krajičkom oka zapažate ličnog robota kako jurca oko vas i usisava prašinu. Ovo nije SF priča - iz firme IRobot nam stiže robočistač muzikalnog imena Roomba.
nopreview
HP vp6311 i 6321 projektori
Milan Četić
Najnovijim modelima vp 6311 i 6321 Hewlett-Packard je napravio hrabar potez i tržištu predstavio dva projektora čija je namena visoko specijalizovana.
nopreview
HP ScanJet 4890
Milan Četić
ScanJet 4890 je namenjen ozbiljnim fotoamaterima i svim onima koji žele da velike količine starih negativa ili slajdova prenesu u digitalni format. Uz to je cena vrlo pristupačna...
nopreview
GeForce 7800 GTX
Branko Maksimović
GeForce 7800 GTX je na našem testu pokazao da nVidia "u rukavu" ima napredniju tehnologiju nego što su mnogi očekivali...
nopreview
GeForce sa prigušivačem
Branko Maksimović
R&D tim tajvanskog giganta ASUSTek je pronašao rešenje za problem buke ventilatora u vidu Extreme N6600 GT Silencer kartice.
nopreview
Genius Web kamere
Nenad Akšić
Pred nama su se našla četiri modela Web kamera od kojih je tri potpisao čuveni Genius. Isprobajte ovaj "obavezni" periferijski uređaj za korisnike broadband konekcije.
nopreview
MSI Mega Player 533
Branko Maksimović
Iako nam iskustvo ne dozvoljava da ozbiljno shvatimo parolu "veoma dobar, a veoma jeftin", MSI nas je najnovijim MP3 plejerom pokušao da nas ubedi da postoje izuzeci.
nopreview
Atom mrav
Vladimir Cerić
Firma Atom Computers nam je poslala zanimljiv računar sa 64-bitnim Sempron procesorom. Isprobali smo ga u poslovnim aplikacijama i igrama...
nopreview
Extreme N7800 GT akcelerator
Branko Maksimović
Po konstrukciji referentan GeForce 7800 GT akcelerator stigao nam je i od ASUS-a, a njegova naziv je Extreme N7800 GT.
nopreview
Fujifilm S9500
Miša Repac
Fujifilm nam se u julu predstavio novim fotoaparatom FinePix S9500. Iza ove oznake krije se naslednik dobro znanog S7000, inspirisan SLR stilom.
nopreview
Dva Hyundai 19" monitora
Aleksandar Veljković
Hyundai monitori nam stižu na test relativno retko, ali svaki put dolazimo do zaključka da je reč o dobrim proizvodima koji povoljnim odnosom između cene i kvaliteta zaslužuju da budu snažnije zastupljeni na našem tržištu...
nopreview
Entry-level 64-bitni sistemi
Uroš Radulović
Da li će 64-bitna podrška kod AMD i Intel procesora povećati upotrebnu vrednost entry-level rešenja i učiniti ove procesore interesantnijim domaćim korisnicima?
nopreview
Konica-Minolta Bizhub 162
Aleksandar Veljković
Konica-Minolta Bizhub 162 je tipičan primer multifunkcionalnog uređaja namenjenog velikim kancelarijama kojima je potreban veliki obim štampe, brzina, niska cena eksploatacije, odlična povezanost i A3 format.
nopreview
GeForce 7800 GT
Branko Maksimović
nVidia je, tri nedelje nakon promocije GeForce 7800 GTX akceleratora, predstavila nešto jeftinije, a samim tim i primamljivije rešenje. GeForce 7800 GT je kartica koja ima 20 umesto 24 pixel pipeline jedinice i jedan vertex unit manje. Kako radi?
nopreview
TwinMOS memorijske kartice
Nenad Akšić
Ime TwinMOS, koje smo navikli da čujemo na području sistemskih memorija, ovog puta pred nama nastupa sa memorijskim karticama...
nopreview
Polaroid digitalni fotoaparati
Nenad Akšić
Borba za pozicije na tržištu fotoaparata uvek je bila žustra, i decenijama se vodila među desetak firmi. Polaroid je iskakao iz priče, a sada se u nju uključuju nizom modela...
nopreview
TNB kompleti sa čišćenje
Bojana Bojanić
Do nas su stigla dva kompleta za čišćenje koja proizvodi francuska firma TNB. Jedan služi za čišćenje CD/DVD diskova, a drugi za čišćenje CD/DVD drajvova.
nopreview
Olympus WS-200S diktafon
Dejan Ristanović
Olympus nudi širok spektar digitalnih diktafona. Kao najbolji kompromis između dimenzija, potrošnje baterije, upotrebljivosti i cene za test smo izabrali WS-200S.
nopreview
Geil za Macintosh
Uroš Radulović
Ako ste vlasnik PowerMac G4 ili G5 sistema, znate koliko je teško pronaći kompatibilnu memoriju koja zadovoljava Apple-ove rigorozne standarde. Zahvaljujući kompaniji Geil i njenom zastupniku za SCG, sada imate dobru alternativu...
nopreview
3D Galaxy vodeno hlađenje
Uroš Radulović
3D Galaxy je pun naziv Gigabyte-ove serije sistema vodenog hlađenja. U prelepom ali glomaznom pakovanju pronaći ćete sve što je potrebno za montažu ovog kompleta u kućište.
nopreview
Samsung monitori od 8 ms
Aleksandar Veljković
Syncmaster 713BM i 940B su monitori sličnih tehničkih karakteristika, koji se razlikuju jedino po dijagonali ekrana i činjenici da manji model ima ugrađene zvučnike. Koliko vreme odziva od 8 ms prija (ili smeta) u igrama?
nopreview
FX-57 iz San Diega
Uroš Radulović
Ubrzo nakon svetske premijere našu Redakciju je "posetio" najnoviji AMD-ov FX-57 procesor, koji je po mnogo čemu jedinstven...
nopreview
Crossfire kartice
Branko Maksimović
Koncept dve povezane grafičke kartice u istom kućištu privlači pažnju onih koji teže vrhunskim igračkim performansama. Pre mesec dana smo opisali nVidia GeForce 7800 GTX, a sada je vreme za Radeon Crossfire ediciju.
nopreview
Čipovi za dual core
Uroš Radulović
Nameravate da obradujete sebe najnovijim Intel-ovim dual core procesorom, a još niste odlučili koju ćete ploču "upariti" s njim? Sve što je potrebno već je na tržištu...
preview
Milan Bašić
Promene na tržištu prenosnika su tako dinamične da se novi modeli pojavljuju u prodaji iz nedelje u nedelju. Otuda i ovaj nastavak velikog prošlomesečnog testa poslovnih notebook-ova: isprobali smo HP Compaq nx6125, Lenovo/IBM ThinkPad T43, NEC M500 i Toshiba Tecra A3.
nopreview
Sony za poneti
Branislav Bubanja
Portabl DVD uređaji su pravi hit, pa smo sa zadovoljstvom testirali najnoviju igračko-multimedijalnu poslasticu iz Sony-ja, proučavajući ujedno i trendove u razvoju konzola...
preview
Milan Četić
Tržištem vladaju tri klase digitalnih fotoaparata: kompaktni modeli za turiste, DSLR kamere za profesionalce i ultrazoom modeli koji uspešno balansiraju između ove dve grupe. Isprobali smo osam novih ultrazoom kamera.
nopreview
Novi štampači i njihove boje
Milan Četić
Preciznost boja u štampi od presudnog je značaja za sve veći broj profesionalnih korisnika. Šta na ovom planu mogu da ponude Hewlett-Packard i Epson?
nopreview
Motorolina kupola nad gradom
Mladen Mijatović
Širokopojasni pristup Internetu postaje nešto što se podrazumeva, ali šta učiniti ako na vašoj lokaciji nema tehničkih uslova ni za ADSL ni za kabl? Bežično povezivanje ima niz prednosti i mana, ali bi Motorola Canopy Wireless mogao da vam iskrči širok put ka Internetu...
nopreview
Mreža u kući
Milan Bašić
Sa dolaskom ADSL-a porasle su ambicije ukućana - sada bi svako na Internet sa svog računara. Kakvu mrežu napraviti i koju opremu izabrati?
nopreview
DVD plejeri poznatog imena
Branislav Bubanja
Proverićemo prednosti i mane tri plejera potpisana od strane renomiranih kompanija - Pioneer i Toshiba. Kako se oni nose sa modelima manje poznatih, ali kod nas itekako popularnih firmi?
nopreview
Trimble: GPS za profesionalce
Aleksandar Veljković
Po čemu se GPS uređaji namenjeni profesionalnim geografskim informacionim sistemima (GIS) razlikuju od GPS uređaja na koje smo već navikli? Šta sve čini softversku podršku za profi GPS uređaje? Trimble odgovara na ta pitanja...
nopreview
Sigurnost iznad svega
Nenad Akšić
Savremena kretanja u oblasti računarske obrade video materijala nisu zaobišla ni područje video nadzora - sve je više jeftinih uređaja koji će pojačati sigurnost vašeg stana ili poslovnog prostora.
nopreview
Gadžet iz kućne radionice
Zoran Dimić
Ekran je lepa stvar, ali poželite li nekada da vaš PC ima i mali displej na kome će stalno prikazivati neke podatke? Uz malo napora možete sami napraviti ovaj koristan i atraktivan dodatak za vašeg kućnog elektronskog ljubimca...
nopreview
Nano-cevi i čipovi budućnosti
Nikola Sandić
Proizvodnja sve moćnijih mikroprocesora standardnim postupcima se približava svojim fizičkim granicama, tako da su alternative hitno potrebne. Najveća nada u ovom trenutku se polaže u nano-cevi.
nopreview
VGA slika u džepu
Branko Nikitović
Već neko vreme na tržištu su Pocket PC računari koji imaju ekran rezolucije 640*480 tačaka umesto uobičajenih 320*240. Okupili smo ih za uporedni prikaz - šta VGA modeli zaista nude?
preview
Aleksandar Veljković
U pokušaju da pronađemo novitete koje su nam beogradski kompjuterski šopovi pripremili za jesenju sezonu, iznenadili smo se činjenicom da se uglavnom prodaju isti artikli kao i pre mesec dana. Ipak, pronašli smo i poneku novu sitnicu za vas...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter