GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #105 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #105 (40) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #105 (Novembar 2004)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Milan Četić, Marko Mihajlović
Projektori su nezamenljiv deo poslovne komunikacije - poslovni čovek želi projektor koji prikazuje kvalitetnu sliku čak i u osvetljenoj prostoriji u kojoj vrši prezentaciju, ali je pritom dovoljno lak da ga može poneti na ramenu. Testirali smo sve modele iz ove klase koji se nude na našem tržištu.
nopreview
LG LP60
Milan Bašić
LG LP60 je notebook računar koji predstavlja zamenu za desktop, zamašnih dimenzija, sa ekranom dijagonale 15,4" i slikom u rezoluciji 1280*800 tačaka. Cena je mnogo niža nego što biste nakon ovog opisa mogli da pretpostavite...
nopreview
iPod: Šetnja sa stilom
Vladimir Cerić
Ako ste svoj život stilski uredili prema Apple-olikom dizajnu, nemojte preskočiti ni iPod, nezaobilazni deo tog sveta. Šta donosi ovaj kultni MP3 plejer u novom izdanju?
preview
Vladimir Cerić
U želji da sistem integratorima ponude što kvalitetniju osnovu za izgradnju računara, u Direct Link-u su kreirali Barebone Assembly Kit, komplet proverenih osnovnih komponenti po povoljnoj ceni.
nopreview
Neovo iz tri klase
Branko Maksimović
Neovo profiliše ponudu TFT monitora: jeftini F17C, X17AV za igrače i elegantni E19A.
nopreview
LG 1730P
Branko Maksimović
Modeli LCD monitora iz LG serije 1730 nisu naslednici popularnih "dvadesetica". To su jeftiniji, ali bolji monitori, pa je jasno da se pred nama našlo novo mainstream rešenje.
nopreview
Foxconn Alderwood ploča
Nenad Akšić
Foxconn je napravio i925x matičnu ploču koja u potpunosti prati njegov renome. Kako će ona proći na našem tržištu?
preview
Aleksandar Veljković
Mju mini, osim što je po dimenzijama jedan od najmanjih aparata na tržištu, pre liči na deo nakita nego na tehniku. Performanse su, ipak, itekako ozbiljne...
nopreview
Anet notebook
Nenad Akšić
Notebook koji nosi nalepnicu beogradske firme Anet Computers nosi markicu sa cenom od svega 820 evra i solidan spisak opreme ugrađene u kućište. Kako se pokazao ovaj jeftini desktop replacement na našem testu?
nopreview
Prve prenosiva 64-ka
Nenad Akšić
ASUS je napravio snažan notebook kome će se posebno obradovati pristalice AMD tabora, koji uživaju u snazi Athlon 64 procesora.
nopreview
Allied Telesyn AT AR-210/215
Milan Bašić
ADSL nikako da stigne, ali se mnogi intenzivno pripremaju za njega. Zato predstavljamo dva nova ADSL uređaja iz Allied Telesyn porodice.
nopreview
Gigabyte napad
Branko Maksimović
Šireći svoj asortiman, Gigabyte je počeo da proizvodi i LCD monitore. Probali smo GD1703DP i GD1903DP.
nopreview
Fujifilm A120 i A340
Aleksandar Veljković
Predstavljamo dva jeftina Fujifilm digitalna fotoaparata koja mogu da zadovolje sve "turističke" potrebe.
nopreview
Domaći MP3 plejer
Branislav Bubanja
Firma Bluestar je, pored proizvodnje memorija, monitora, grafičkih kartica i USB diskova, pokrenula i proizvodnju MP3 plejera. Isprobali smo MP204I.
nopreview
APC za sve namene
Vladimir Cerić
APC je kreirao novu klasu UPS uređaja, koja obezbeđuje zaštitu od prevelikog napona iz mreže i baterijsko napajanje skromnog kapaciteta. Stigao je prvi predstavnik te klase.
nopreview
Bežična fioka
Vladimir Cerić
Najinteresantniji novi proizvod iz asortimana Asus-ove mrežne opreme je WLHDD, bežična "fioka" za 2,5" hard disk. Za malo novca postavićete svoj kućni file server koji će obavljati i neke funkcije mrežnog uređaja.
nopreview
Staro protiv novog
Vladimir Cerić
Predstavljamo dva PocketPC računara iz Hewlett-Packard-ove porodice iPAQ. rz1710 pripada ekonomskoj, a h4150 višoj klasi.
nopreview
Sony DCR-HC20 DV kamera
Nenad Akšić
HC20 je deklarisan kao MiniDV kamkorder, sa rezolucijom 800.000 piksela, kompaktnim dimenzijama, malom masom i niskom cenom. Da li je to dobra prilika da dođete do svoje prve DV kamere?
nopreview
Lexmark Z612
Milan Đukić
Lexmark Z612 se jasno svrstava u grupu najjeftinijih štampača, okrenutih najmanje zahtevnim korisnicima. Radi sjajno, dok se kertridž ne potroši...
nopreview
Toxic i Excalibur X800
Branko Maksimović
Ako želite najbržu ATI karticu ali biste je rado platili 400 umesto 550 evra, probajte Toxic ili Excalibur X800 Pro. Doduše, biće potrebna mala "hakerska" intervencija...
nopreview
USB lampa
Branislav Bubanja
USB Led Light je jaka LED dioda koja će osvetliti tastaturu ili papirni dokument koji koristite dok radite, napajajući se iz USB porta. Zgodna "igračka" za putnike...
nopreview
Neo Turbo Mars tastature
Nenad Akšić
Neo pojačava nastup na tržištu tastatura. Na test su nam stigli crni i srebrni modeli zvani Turbo Mars - Email Multimedia Keyboard.
nopreview
Logitech komplet i tastatura
Nenad Akšić
Logitech Cordless Desktop komplet nosi oznaku Express, a uz njega je stigla i simpatična tastaturom manjih dimenzija zvana prosto USB Keyboard.
nopreview
HP LaserJet 1160 i 1320
Milan Četić
Čak i najveći moraju da menjaju strategiju da bi bili konkurenti na tržištu laserskih štampača. Prva najava ove promene vidi se na HP-ovim modelima iz niže srednje klase koji se zovu LaserJet 1160 i LaserJet 1320.
nopreview
Plastični, gumeni i metalni
Branko Maksimović
Testirali smo niz novih modela Canyon, Transcend, LG i Gigabyte USB flash diskova.
nopreview
Canon A95
Aleksandar Veljković
Canon je ponovo uspeo da napravi bestseler, aparat koji je otklonio čak i sitne zamerke koje su upućivane prethodnim modelima. Da li je to zaista G5 u jeftinijem pakovanju?
nopreview
NGS grafičke table
Siniša Stojanović
Cadboy Ultra i Draw Master, dve jeftine grafičke table, predstavljaju šansu da do ove vrste periferala dođu i oni koji ne žele da plate za neki od "izvikanih" modela.
nopreview
Jelena Rupnik
Hardver, operativni sistem ili kancelarijski softver? Znaćete kada probate Magic Desktop...
nopreview
Printer forensics
Jelena Rupnik
Čuli ste za veštačenje pištolja iz koga (ni)je ispaljen neki metak, ali šta mislite o proveri štampača koji jeste ili nije odštampao neki "sumnjivi" list? Formira se nova nauka...
nopreview
Jelena Rupnik
Predstavljamo BenQ FP785 ekran u obliku torbe. Modni element ili nešto što biste uvek želeli da nosite sa sobom?
nopreview
X700: Nešto između
Branko Maksimović
Radeon X700 serija kartica je na očekivan način popunila prazninu u ATI-jevoj PCI Express familiji. X300 i X600 sada pripadaju ekonomskoj klasi, X800 donosi visoke performanse a "ono između" testiramo ovog meseca...
preview
Branko Maksimović
GeForce FX serija kartica nije bila uspešna na tržištu, pa smo nestrpljivo očekivali jeftiniji nV40. Konačno je stigao, pod imenom nV43...
nopreview
pc105dvd.zip
(4,577.18 KB)
Prženje u velikom stilu
Vladimir Cerić
Najnoviji DVD pisači se vrlo slično ponašaju i slično koštaju, pa je teško odlučiti se. Verujemo da će vam uporedni test devet najnovijih modela pomoći da napravite pravi izbor.
preview
Milan Bašić
Posle porodice desktop računara, Comtrade je predstavio četiri notebook-a čime je domaći brend zaokružio ponudu. Kako rade Comtrade-ovi "mališani"?
nopreview
Od celuloida do bajtova
Nenad Veljković
Pojavom digitalnog videa javila se i potreba za konverzijom celuloidnog Super 8 formata na digitalni medij. Uspomene, improvizacije i popriličan trud obeležja su našeg iskustva...
nopreview
Digitalni VCR
Branislav Bubanja
Viđali smo kućne DVD pisače, viđali smo risivere sa hard diskom a sada dolazi vreme da obe funkcije stanu u isto kućište. Kako sve to radi i koliko košta, u izvedbi firmi Philips i Panasonic?
nopreview
Canon Pixma štampači
Aleksandar Veljković
Canon već duže vreme predstavlja pravi izbor kada treba kupiti štampač koji sjedinjuje ekonomičnu eksploataciju i kvalitetan otisak, ali nije lako probiti se na izuzetno konkurentnom inkjet tržištu. Zato je pripremljena nova linija štampača kojoj je dato zajedničko ime Pixma.
nopreview
GPS kvartet
Aleksandar Veljković
Ne morate da letite nebeskim prostranstvima ili plovite okeanima da bi vam "vangradski" GPS uređaj koristio. Kako se sve može primeniti mogućnost određivanja pozicije u prostoru pomoću Garmin eTrex i Geko GPS "igrački"?
preview
Aleksandar Veljković
Elektronske demonstracione table unose pravu revoluciju u učionice. Kakve su prednosti Copyboard i Interactive Whiteboard firme PLUS Vision nad kredom i sunđerom? Ima li nedostataka?
nopreview
Oprema na malo
Aleksandar Veljković
Computer shop-ova u našem gradu iz dana u dan ima sve više, a ponuda roba i usluga u njima je sve bogatija. Ovog meseca krećemo u šetnju kroz nove radnje...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter