GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #155 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Video igračke fotelje
Filip Majkić
Za igrače koji ne zanemaruju svoja leđa i stražnjicu stižu proizvodi koji donose novi vid gaming uživancije. Ovoga puta pred nama je Ultimate Game Chair Reactor.
- PC #155 (Maj 2009)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Video igračke fotelje

Koliko ste puta dali novac za proizvode koji će zastariti u veoma kratkom periodu? Brži procesor, jača grafička kartica, više memorije, prostranija kućišta, bolji miš, kontroler, volan... – sve to nas vodi u mašinocentrizam. Danas vam predstavljamo neku vrstu otklona od takvog načina razmišljanja tj. periferal namenjen čoveku to jest vama.

Radi se o igračkim foteljama! Zahvaljujući ljubaznosti firme Gadget Land, isprobali smo dva modela iz njihove ponude – Reactor i V3. To su fotelje koje u sebi sadrže razne dodatke – motore, zvučnike i druge zanimljive stvari koje se mogu dodatno podešavati i koje stvaraju potpuno nov ugođaj dok sedite ispred velikog ekrana i vozite poslednje modele BMW-a na kružnoj stazi u GT5p ili bijete ljuti boj sa Helghast-ima u Killzone 2 pucačini. Fotelje ne moraju služiti samo za igranje, na njih možete priključiti iPod i druge plejere i tako ih pretvoriti u mesto za multimedijalnu zabavu.

Fotelje su deo Ultimate Game Chair serije i uvoze se iz Velike Britanije. Reactor je jeftiniji (košta 20.818 dinara), a V3 skuplji (58.860 dinara) model, pri čemu između njih postoji dosta razlika. Napredniji V3 predstavićemo u sledećem broju, a sada predstavljamo model Reactor koji deluje poput sedišta nekog trkačkog automobila. Sedište je presvučeno tekstilom, ali nudi visok nivo komfora za pristojnu cenu. Podržava praktično sve igračke sisteme – Playstation 3, Xbox 360, PSP, PS2, Nintendo Ds i Wii, PC, ali i DVD plejere, iPod i druge multimedijalne uređaje. Povezivanje sa računarom je sasvim jednostavno, samo pratite uputstvo.

Reactor nema podešavanje naslona za leđa, nema naslon za ruke, ali ima koja ima osnovne force feedback funkcije i osam vibracionih motora. Pošto je obloga nešto mekša, doživljaj povratne sile u igrama je nešto intenzivniji. Zvučnici su pored glave, a kontrole su na desnoj strani, ali su analogno-rotirajućeg tipa, kao na audio-pojačivačima. Audio in/out, strujni i priključak za slušalice, kontrole za učestanost, osetljivost (kojom se podešava Force Feedback), te kontrola zvuka su nadohvat desne ruke.

Korišćenje fotelja na nas je ostavilo izuzetan utisak. Pre isprobavanja smo bili skeptični da li će ovaj proizvod opravdati investiciju, a sada autor ovih redova skuplja pare i to za skuplji model. Ni jedan drugi proizvod ne nudi doživljaj Force Feedback-a duž celog tela. Umesto da povratnu silu osećate na kontroleru, ovde potrese i eksplozije osećate po telu, kao što i treba. Naravno, vodite računa da ne preterate sa intenzitetom ovog efekta radi sopstvenog zdravlja. Slično je i sa 3D zvučnicima, koji su vam neposredno pored glave i sa čime se praktično ništa ne može meriti.

Na kraju, nekoliko informacija o uslovima kupovine. Na navedene cene se odobrava 15 odsto popusta ako plaćate u gotovini. Pored toga, igraonice, hoteli i objekti koji imaju gaming showroom dobijaju popust od 15 do 20 odsto. Mogu se kupiti na tri rate preko Mastercard i VISA Electron kartica (prihvataju se i sve druge, ali se ne odobravaju rate). Garancija je 12 meseci. Fotelju će vam isporučiti firma Odnesi/Donesi, a transport je uključen u cenu.

Korisne adrese:

Gadget Land
http://www.gadgetland.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #155
preview
VICO Office
Đorđe GrujićBIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter