GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #137 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Speed of change
Milan Bašić
Sinergija se u proteklih nekoliko godina pozicionirala kao mesto okupljanja IT profesionalaca, a zahvaljujući zadovoljnim posetiocima stekla je status najveće i najuglednije IT konferencije u regionu. Ove godine već razrađeni koncept tehničke konferencije ide dalje...
- PC #137 (Oktobar 2007)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Speed of change

U Master centru u Novom Sadu od 16. do 19. oktobra očekuje se oko hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona. Oni će na preko 100 predavanja organizovanih u 12 tematskih celina imati prilike da čuju mnogo toga o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija. Pored toga, posetioci Sinergije 07 imaće i ekskluzivnu priliku da uživo vide neke od proizvoda koje Microsoft sprema za kraj ove i početak naredne godine, a pre svega Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008. Naravno, neće biti zaboravljeni ni aktuelni proizvodi, kao što su Windows Vista i Microsoft Office 2007, kod kojih će naglasak biti na implementaciji i daljoj primeni novih rešenja koja su oni doneli.

Vreme je da ubrzamo

“Ove godine nastavljamo put koji je Sinergija trasirala u proteklih šest godina. Prošli smo mnoge faze, od upoznavanja sa informacionim tehnologijama do prošlogodišnjeg pogleda u budućnost. Sada je vreme da ubrzamo stvari, prihvatimo tempo koji nameće moderna privreda i tako ubrzamo naš put ka informacionom društvu.“ Ovako moto Sinergije 07 Speed of change objašnjava Nikola Mirčić, direktor konferencije, i dodaje da očekuje da će ove godine uticaj Sinergije na domaću IT zajednicu biti veći nego svih prethodnih.

Dvanaest celina sa ukupno oko 100 predavanja obuhvatiće aktuelne teme kao što su „Poslovne aplikacije“, „Mobilnost“, „Bezbednost“, „Povezani sistemi“ i slične, a predavači iz zemlje i sveta imaće priliku da i na praktičnim primerima prikažu sve kvalitete i prednosti Microsoft‑ovih proizvoda i tehnologija. Pored uobičajenih tema, koje su fokusirane na IT i načine njegove primene u poslovanju i svakodnevnom životu, ove godine novost su predavanja koja se bave poslovanjem i načinima na koji se ono može unaprediti, naravno, upotrebom informacionih tehnologija. Gosti poput Svetozara Radića, direktora HP‑a u Srbiji, Veselina Jevrosimovića, vlasnika ComTrade Grupe, i naravno Dejana Cvetkovića, direktora Microsoft‑ove kancelarije u Srbiji, kao i drugih uspešnih menadžera, doneće Sinergiji 07 jedan novi duh i uvešće prisutne menadžere u svet IT‑ja na jedan praktičan i za njih nadasve koristan način.

Novost je i titula Master of Deployment, koju će Microsoft dodeljivati učesnicima koji polože test znanja koji se bavi implementacijom Microsoft‑ovih rešenja. Odmah posle Sinergije ovaj sertifikat će postati komercijalan, a oni koji ga osvoje imaće potvrdu da su u stanju da osmisle, naprave i održavaju komplikovane informacione sisteme čija je glavna uloga podrška poslovanju u svim domenima i svim situacijama.

Prijava, popust i Lenovo notebook

Posetioce Sinergije 07 u modernom okruženju Master centra, pored predavanja, očekuju i brojni dodatni sadržaji, poput Hands‑On laboratorije, u kojoj će učesnici konferencije odmah po završetku predavanja moći da isprobaju prezentirane tehnologije i sami se uvere u njihove prednosti. U konferencijskoj prodavnici moći će da se nabave zanimljivi proizvodi vezani za Sinergiju 07 i njen sadržaj, a uzbuđenja će doneti takmičenje u brzom sklapanju računara i konkurs za najbolju digitalnu fotografiju.

Posle napornog dana treba se i odmoriti, pa na Sinergiji 07 nije zaboravljena ni zabava. Prošlogodišnji hit, „soba za kuliranje“ ili Chill Out Room, ove godine biće još veća i sa raznovrsnijim sadržajima, a u velikoj sali Master centra, pored štandova brojnih partnera Sinergije, biće i pravi pravcati bioskop, u kojem će posetioci moći naizmenično da prate obraćanja partnera i gostujućih kompanija, kao i da odgledaju neke od filmskih hitova. Posetite www.mssinergija.net, prijavite se navodeći PCPRESS7 u polju „Prijavni kod“ i tako iskoristite popust od 15% za čitaoce našeg časopisa, ali i učestvujte u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti Lenovo C200 notebook. Vidimo se u Novom Sadu!

SLEDEĆI TEKST U PC #137
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter