GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #107 > Dodatak
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Milan Bašić
Tradicionalni novogodišnji specijalni dodatak posvetili smo našim prvim računarima - za nekoga je događaj života bila kupovina Spectrum-a, dok je neko drugi sačekao i uhvatio "PC voz". Koji god prvi računar bio, ostao nam je u lepom sećanju, što ne znači da sa njim nije bilo problema, koji čine važan deo građe za priče naših saradnika. Priča je bilo toliko da smo dodatak povećali na 48 strana, a autori su: Dejan Balinda, Milan Bašić, Branislav Bubanja, Dragan Grbić, Đorđe G...
- PC #107 (Januar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Naši stari računari

Tradicionalni novogodišnji specijalni dodatak posvetili smo našim prvim računarima - za nekoga je događaj života bila kupovina Spectrum-a, dok je neko drugi sačekao i uhvatio "PC voz". Koji god prvi računar bio, ostao nam je u lepom sećanju, što ne znači da sa njim nije bilo problema, koji čine važan deo građe za priče naših saradnika. Priča je bilo toliko da smo dodatak povećali na 48 strana, a autori su: Dejan Balinda, Milan Bašić, Branislav Bubanja, Dragan Grbić, Đorđe Grujić, Zoran Majdin, Branko Maksimović, Branislav Mihaljev. David Paunović, Dejan Ristanović, Tamara Skrozza, Bojan Stojanović i Aleksandar Veljković.

Dragi Deda Mraze,

Bio sam dobar cele godine, slušao sam ukućane, prao kola jednom mesečno i skoro svake subote išao na pijacu. Moj stari računar je već mnogo star, a kako smo opterećeni kreditima za letovanje, školske potrebe, zimsku garderobu, veš mašinu, frižider i DVD plejer, molim Te da mi doneseš sledeće:

Jedan mali računar, ne teži od kilograma, sa diskom od terabajta, procesorom na četiri gigaherca, bežičnim adapterom, satelitskim Internetom te svim potrebnim i legalnim softverom. Molim Te ne zaboravi na Adobe Illustrator i Corel, u njima naslednik crta svoja umetnička dela, paket programa za vođenje kućnih finansija, to treba mojoj ženi koja vodi brigu o novcu, a i pasijans je obavezan, ali onaj u 3D grafici, kako bi najnoviji grafički čip došao do punog izražaja.

Sa zahvalnošću, Poklonik računara

Dragi Pokloniče računara,

Pažljivo sam pročitao tvoje pismo i stavio ga na gomilu sličnih. Ima ih za celu jednu brvnaru ovde u Laponiji. Slažem se da si bio dobar i da si zaslužio poklon, ali takvog računara još uvek nema, očekujem ga tek za par godina. Osim toga, pitam se da li je pošteno da sve to donesem baš tebi - šta će ostati za druge? Uostalom, za radost i veselje, neprospavane noći provedene u otkrivanju novog sveta, ne treba ti baš sve to. Seti se samo svog prvog računara koji i nije bio Bog zna kakav, nije imao ni puno programa, ali ni jedan naredni nisi voleo i priželjkivao kao taj.

Da bi se lakše prisetio, šaljem ti na poklon ovu knjižicu, a što se računara tiče, i ovaj tvoj "stari" PC, kupljen prošlog proleća, sasvim je dovoljan do sledeće Nove godine...

Srdačno, Deda Mraz

Moj prvi PC, Dejan Ristanović

Efraime, učini nešto!, Đorđe Grujić

Zid smrti, šećerne jabuke i PC, Branislav Mihaljev

Moj stari računar, David Paunović

Kupovina i drugi problemi, Branislav Bubanja

Od XT-a do XP-a, Zoran Majdin

Sve moje grafičke kartice, Branko Maksimović

Kako je Odisej završio na Oksfordu, Dejan Balinda

Dva važna kvara, Bojan Stojanović

Od romantizma do globalizma, Aleksandar Veljković

Dvadeset kilovata na sat, Dragan Grbić

Plavo-bela torbica i polovni traktor, Tamara Skrozza

SLEDEĆI TEKST U PC #107
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter