GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #92 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Centra PR2400 P4
Aleksandar Veljković
Iz firme PC Centar ovoga puta nam je stigla Pentium 4 mašina sa procesorom predviđenim za sistemsku magistralu od "samo" 533 MHz. Na drugim segmentima sistema nisu pravljeni kompromisi...
- PC #92 (Septembar 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Centra PR2400 P4

Kreatori domaćeg brenda imaju želju da njihov proizvod bude proglašen za najbolji, ali Centra računari, pakovani u impozantna Thermaltake Xaser kućišta bez dileme mogu dobiti i epitet najtežih. Veoma atraktivan dizajn ovih kućišta (izvedenih od Chieftec modela), koja u kombinaciji sa neonskim osvetljenjem unutrašnjosti asociraju na hi-tech igre, ostavljaju utisak na mlađe korisnike, ali to ne treba da zavara – reč je proizvodima vrhunske izrade i kvaliteta napajanja, koji nude obilje dopunske funkcionalnosti.

U osnovi najnovijeg računara iz Centra familije nalazi se Pentium 4 procesor koji radi na 2.4 GHz, ali u starijoj varijanti, predviđen za sistemsku magistralu od 533 MHz na kojoj MSI 875P Neo matična ploča sa i875 čipsetom ne razvija svoj puni potencijal. Ipak, 1 GB memorije u dual-channel konfiguraciji doprinosi visokim memorijskim performansama, a one danas imaju barem jednakog udela u brzini rada vrhunskih konfiguracija kao i brzina procesora. U „PC Centru“ su se opredelili da ovu konfiguraciju opreme Gainward grafičkom karticom poslednje generacije sa nVidia FX5900 grafičkim čipom, čijih će 128 MB video RAM-a i izuzetna brzina zadovoljiti i najzahtevnije igrače.

Ne znamo da li će Maxtor disk od 80 GB (7200 rpm) zadovoljiti sve vaše potrebe za prostorom, ali verujemo da će LG combo uređaj koji objedinjuje DVD čitač i CD pisač biti dovoljan za sve audio i video namene. Tastaturu i miš je potpisao Logitech, a radi se o bežičnom kompletu u crnoj varijanti. Za razliku od sličnog Microsoft-ovog kompleta, u ovoj verziji miš je sa kuglicom, umesto danas već uobičajenih optičkih. U „PC Centru“ su zaključili da će korisnici ovog računara biti zadovoljni TFT monitorom Viewsonic VE500 (15“), a mi možemo da konstatujemo da monitor daje pristojnu sliku, ali da bi profilu konfiguracije možda odgovarala dijagonale 17“ i rezolucija preko 1.024×768 tačaka. Uz računar se dobija i licencirani Microsoft Windows XP Home.

Centra PR2400 P4 je još jedan izuzetno snažan PC računar, praćen sitnim kompromisima koji ne narušavaju optimalno funkcionisanje celine. Možda upravo zahvaljujući tim kompromisima, najatraktivniji detalj je cena – našim čitaocima ovaj računar je ponuđen sa 14.000 dinara popusta, čime je cena koju treba da izdvojite svedena na nešto ispod 100.000 dinara.

Korisne adrese:

PC Centar
Gornjogradska 34, Zemun
tel: 011/3168-793

SLEDEĆI TEKST U PC #92
preview
U susret konkurenciji
Vladimir CerićBIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter