GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #218 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Nikad lakši nadzor
Radovan Bibić
Zahvaljujući novoj kameri Y-cam HomeMonitor, zaštita dragocenosti korišćenjem video-nadzora nikada nije bila jednostavnija
- PC #218 (Februar 2015)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Nikad lakši nadzor

image

Svako može da ima uvid u dešavanja u svom dvorištu, ispred firme ili unutar poslovnih prostorija i doma. Pritom vam nije potrebno tehničko predznanje da biste instalirali kameru zasnovanu na cloud-u. Sve je jednostavno za korišćenje, pa čak i ako preuzmete uputstvo za upotrebu sa Interneta, verovatno ga nikada nećete otvoriti.

Kamera HomeMonitor malih dimenzija (85×85 milimetara) namenjena je svima koji žele superlako all-in-one rešenje koje će biti dostupno već za nekoliko minuta nakon otpakivanja. Zaboravite na sate i sate proučavanja, postavljanja, instaliranja softvera, podešavanja rutera i obuke za rad. Neće vam biti potreban čak ni računar koji biste iskoristili kao interfejs za podešavanje kamere. Jednostavno otpakujete kameru, postavite je gde želite, povežete je sa Internetom, kreirate u nekoliko poteza online nalog, a potom instalirate na svoj mobilni uređaj aplikaciju HomeMonitor i spremni ste da se igrate Velikog Brata. Ukoliko vam je Wi-Fi signal slab, kameru uvek možete povezati kablom sa Internetom i napajanjem, tako da ne morate da brinete za pouzdanost, već samo za estetiku.

Svaki video-zapis koji snimite ovom kamerom automatski se čuva u cloud memoriji, i to sedam dana. Ukoliko pak pomislite da vam je besplatna sedmica malo, uvek možete za nekoliko desetina dolara nadograditi svoj nalog i povećati kapacitet memorije do trideset dana. Prednost je i to što kameri, kako biste nadgledali okućnicu, dom ili prostor ispred firme, možete pristupiti „uživo“ u svakom trenutku s bilo kog mesta na svetu – sve što vam je potrebno jesu Android, iPhone ili iPad uređaj. Jednostavnim pristupom preko aplikacije, snimljeni video možete pregledati ili ga preuzeti i skladištiti u memoriju svog smartfona ili računara.

image

Tehnologija na kojoj se zasniva HomeMonitor dopušta da preko jednog naloga kontrolišete koliko kamera poželite, pa lako možete kreirati pouzdan sistem video-nadzora koji pokriva svaki kutak privatnog ili poslovnog ambijenta. Kamera za spoljašnju upotrebu može snimati video-zapis u HD rezoluciji (1280×720 tačaka) sa uglom pokrivenosti do 80 stepeni horizontalno i 45 stepeni po vertikali. S druge strane, ona za unutrašnji ambijent snima u VGA rezoluciji (640×480 tačaka) sa uglom pokrivenosti do 60 stepeni. Snimanje zvuka podrazumeva se zahvaljujući kvalitetnom mikrofonu, dok kamera u najboljoj i najskupljoj varijanti HomeMonitor HD Pro ima i mogućnost zumiranja. I bez njega videćete sasvim jasno udaljene predmete, čak i pri lošijoj osvetljenosti. I to do 15 metara daleko u mraku, zahvaljujući 30 infrared LED dioda.

Kako vam ništa ne bi promaklo, a da biste uštedeli memoriju i energiju, HomeMonitor ima senzor pokreta koji će je aktivirati i na najmanji trzaj. Da vam ništa ne promakne, računa vodi i tehnologija Smart Buffer, zahvaljujući kojoj kamera „snima retroaktivno“, odnosno 10 s pre nekog događaja koji aktivira pokret. Koliko se pažnje pridavalo energetskoj efikasnosti, govori podatak da vam se sa ovom kamerom ne može desiti da je slučajno ostavite uključenu. Ona sama vodi računa o tome preko Wi-Fi signala, pa ako ima potrebe, radiće, a ako ne radi, nalaziće se u stanju pripravnosti.

Kamera HomeMonitor ne vodi računa samo o vama, već i o sebi. Uvek će ići u korak s najnovijim trendovima jer će sama ažurirati softver, ali i dobijati povratnu informaciju od baznog sistema koji će nuditi pojedina rešenja u skladu sa analizom vaših potreba.

Cena: 22.900 dinara


Vucomm
www.vucomm.rs
BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter