GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #185 > Softver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Milestone u srcu video-nadzora
Mladen Mijatović
U srcu sistema za video nadzor je softverska platforma za video menadžment. Milestone Systems je jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača, čiji širok portfolio XProtect softvera pokriva potrebe širokog kruga korisnika.
- PC #185 (Februar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Milestone u srcu video-nadzora

(kliknite za veću sliku)

Tipična arhitektura IP sistema za video-nadzor podrazumeva kamere instalirane na različitim lokacijama, mrežnu infrastrukturu, storage servere, nadzorne centre i centralnu inteligenciju koja svim tim upravlja. Iako se deo procesa video-analize i upravljanja danas obavlja decentralizovano, na samim IP kamerama, moćniji serveri sa softverom za video menadžment (VMS) su i dalje često neophodni.

VMS ima zadatak da paralelno obrađuje video- stream‑ove koje mu kamere prosleđuju, inteligentno analizira sliku, detektuje značajne događaje i pravo

vremeno reaguje na njih, određuje kada će se i šta snimati na storage servere i služi kao interfejs prema nadzornom centru. VMS takođe služi kao interfejs ka softverskim rešenjima drugih proizvođača.

Snaga otvorene platforme

Milestone Systems je jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača softvera za IP video menadžment, koji protfoliom proizvoda iz XProtect familije pokriva širok dijapazon potreba, opslužujući širom sveta preko 100.000 korisnika. XProtect je jednostavno, ali moćno VMS rešenje zasnovano na otvorenoj arhitekturi.

Sistem za IP video-nadzor sastoji se od velikog broja komponenti: kamera, rutera, svičeva, servera, sistema za pomoćno napajanje i softvera za menadžment i snimanje. Otvorena arhitektura garantuje da će sistem integrator moći da se osloni na komponente različitih proizvođača i da ih uspešno integriše u jedan sistem. Svi proizvodi iz XProtect familije kompatibilni su sa više kamera, enkodera i digitalnih snimača od bilo kojeg konkurentskog VMS proizvoda.

Otvorena platforma takođe omogućuje integraciju sa nezavisnim bezbednosnim i poslovnim sistemima, čime se dobija objedinjeni sistem. Video-nadzor tako može da posluži za obuku osoblja, kontrolu kvaliteta, izveštaje o statusu isporuka i inventaru robe, potvrdu zahteva za naplatu osiguranja, proveru poštovanja radnih procedura ili nadzor ekoloških hazarda u proizvodnji.

Put do licence

(kliknite za veću sliku)

Milestone zastupa fleksibilnu politiku licenciranja softvera koja omogućava korisnicima da postepeno grade svoj sistem. XProtect VMS rešenja su prilagođena svačijim potrebama: počev od XProtect Go softvera namenjenog instalacijama sa do 8 kamera, preko XProtect Essential (do 26 kamera) i XProtect Express (do 48 kamera) namenjenih radu na jednom serveru, preko multiserverskih rešenja XProtect Professional (do 64 kamere na jednoj lokaciji) i XProtect Enterprise (do 250 kamera na više lokacija). Na vrhu piramide je ogromno XProtect Corporate rešenje koje može da opsluži hiljade kamera. Na raspolaganju su i besplatne aplikacije za smart telefone i tablet računare (Android i iOS) po imenu XProtect Mobile, koje omogućuje daljinski pristup XProtect aplikacijama i prenos video-snimaka uživo preko WiFi ili 3G/4G mobilne mreže.

Beogradska kompanija IP Way je zvanični distributer (Advanced Certified Distributor) Milestone softvera, a u njihovom trening centru se odnedavno organizuju i sistem integrator obuke za Milestone. Uz već poznate obuke za Axis i Netavis, IP Way cilja na zaokruživanje ponude koja podrazumeva distribuciju proizvoda, ali i izgradnju regionalnog trening centra za primenu novih IP video-tehnologija.

Korisne adrese:

IP Way
http://www.ipway.rs/

SLEDEĆI TEKST U PC #185
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter