GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #92 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #92 (24) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #92 (Septembar 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Mobilno leto
Milan Bašić
Ove godine na odmoru smo uz sebe imali nekoliko novih notebook modela koji su nam dobro došli, ako ni zbog čega drugog, onda da se ne bismo previše uželeli računara. Tako smo isprobali Dell Insprion 8500, IBM ThinkPad T40, Gericom Blockbuster i Webgine Force.
nopreview
Inteligentni skeneri
Milan Četić
Baš kada nam se učinilo da u svetu skenera neće više biti ozbiljnih inovacija, Hewlett-Packard nas je iznenadio serijom high-end modela iz serije ScanJet 8200, namenjenih profesionalnoj primeni. Čim čujete da je rezolucija 4.800 ppi, oprostićete im nešto višu cenu...
preview
Vladimir Cerić
AMD Athlon procesore od početka prati fama o pregrevanju koja se širi i na okolne komponente. Proveli smo ovo leto uz desetak ugodno pregrejanih VIA KT600 i nForce2 400 ploča.
nopreview
Elegantniji FX
Branko Maksimović
Nakon rogobatnog istupa sa FX5800 karticama, nVidia se redizajniranim modelom čipa sa oznakom FX5900 vraća u trku za najbrži grafički podsistem.
nopreview
Štamparije za plići džep
Milan Četić
Kolor laserski štampači su postali dostupni širem krugu korisnika, pa nastavljamo sa predstavljanjem aktuelnih modela: pred nama su Epson Aculaser C900 i Minolta Magicolor 2300w.
nopreview
Sve boje OKI-ja
Milan Bašić
Izabrati pravi štampač nije nimalo lako. Sve zavisi koliko štampate, da li vam je potrebna boja za prikaz poslovne grafike ili fotografija. Na ta i druga pitanja OKI ima svoje odgovore, pa smo sa posebnim interesovanjem pogledali njegov kolor laser.
nopreview
Slikanje (i) pod vodom
Aleksandar Veljković
Sony predvodi trend minijaturizacije digitalnih fotoaparata, nudeći i model za slikanje na plaži, a Olympus je ovog leta predstavio džepni aparat iz mju serije rezolucije 4 Mp. Dovoljno za sve ukuse...
preview
Dragan Marković
Najzad je usvojen dugo najavljivan standard za bežične računarske mreže IEEE 802.11g. Kada ćemo početi da uživamo u brzinama od 54 Mbps u WLAN mrežama?
nopreview
Konačno pomirenje
Vladimir Cerić
IT industrija je još jednom shvatila razorne posledice podele na dva tabora, pa su i "najtvrđi igrači" rešili da potraže kompromis sa protivničkim standardom. Isprobali smo Pioneer DVR-106D, Teac DV-W50D, Sony DRU500A i "odgovarajući" LiteON, pitajući se da li je vreme za kupovinu prvog DVD pisača.
preview
Aleksandar Veljković
Računar iz Jugodatine Vision linije proizvoda predstavlja snažnu, ali ekonomično dizajniranu konfiguraciju: kada se počne od procesora iz najnovije Pentium 4 generacije, dometi su gotovo zagarantovani...
nopreview
Asus Terminator P4 533A
Aleksandar Veljković
Barebone računari su u poslednje vreme sve popularniji, jer predstavljaju odličan način da se po izuzetno povoljnim cenama dođe do izvanredne osnove za finalizaciju optimalne poslovne PC konfiguracije, a Asus-ovi Terminator P4 533 barebone sistemi predstavljaju jedan od najubedljivijih proizvoda ove vrste koji smo do sada dobijali na test.
preview
Aleksandar Veljković
Iz firme PC Centar ovoga puta nam je stigla Pentium 4 mašina sa procesorom predviđenim za sistemsku magistralu od "samo" 533 MHz. Na drugim segmentima sistema nisu pravljeni kompromisi...
preview
Vladimir Cerić
Pod naletom Pocket PC uređaja, Palm je bio prinuđen da obnovi svoju gamu i unese značajne novine. Neke od njih upoznaćemo na modelima Zire 71 i Tungsten T2.
nopreview
Corega za SOHO mreže
Ana Bošković
Kao uslov za uspešno savremeno poslovanje ističe se i potreba za brzim i jeftinim umrežavanjem manjih firmi. Kompanija Corega traži svoje mesto upravo na tom segmentu tržišta.
nopreview
DVD kolekcija jesen/zima
Branislav Bubanja
Period godišnjih odmora u računarskoj industriji često se smatra mrtvom sezonom, ali u svetu samostalnih DVD uređaja ovaj kliše očigledno ne važi. Tako su do nas stigli Microlab V8102, LG DVD5184, V-one, Sharp DV-S1, Pioneer DV-355 i Neo, a cene se ozbiljno približavaju iznosu od 100 evra...
nopreview
Powershot G5 i DSC-V1
Milan Četić
Digitalni fotoaparati sa 5 Mp CCD-ovima su po svim karakteristikama dostigli nivo koji je dovoljan i za profesionalnu primenu. U ovoj klasi proizvođači se trude da pokažu svu raskoš tehnologije i mogućnosti koje su u stanju da "napakuju" u digitalni fotoaparat. Takvi su i najnoviji modeli iz Canon-a i Sony-ja - Powershot G5 i DSC-V1.
nopreview
Lexmark e321
Milan Četić
Novi Lexmark-ov e321 tipičan je primer kako kod svih periferijskih uređaja izgled polako postaje bitan. Njegova brzina je, doduše, povećana ali većina potencijalnih kupaca obično najpre primeti promenu oblika i boje u odnosu na prethodnike iz e300 serije...
nopreview
Canon i470d
Milan Četić
Canon se ustalio kao "broj dva" na tržištu inkjet štampača, odmah iza Hewlett-Packard-a. Razlog za ovaj uspeh je u odličnoj koncepciji njihovih štampača, kao i sve boljem kvalitetu štampe koji postižu. Sledeći ovu logiku, Canon iz meseca u mesec proširuje svoj asortiman, pa je tako sada pred nama model i470d - foto printer koji koristi četvorobojnu tehniku štampe.
nopreview
Minolta PagePro 9100
Milan Četić
Koncepcija laserskih štampača firme Minolta insistira na robusnosti i kvalitetu, što važi i za njihov A3 crno-beli štampač PagePro 9100N. Radi se o štampaču koji po igledu i konstrukciji podseća na A4 model 1250e istog proizvođača, ali donosi i važne promene...
nopreview
HP DeskJet 3650C
Angelina Vučković
Novi pripadnik porodice 3600, DeskJet 3650c, namenjen je pre svega kućnoj i umereno intenzivnoj kancelarijskoj primeni. Posebno nas je zainteresovao softver koji dolazi uz štampač...
nopreview
Manje je bolje
Vladimir Cerić
Monitor je jedna od komponenti na kojoj ne treba štedeti, ali budžeti su obično veoma tesni... Zato su u kompaniji Hyundai potražili dobru meru i ugradili je u ImageQuest familiju.
nopreview
Koliko para, toliko slike
Aleksandar Veljković
Koliko su jeftini digitalni fotoaparati zaista upotrebljivi? Pokušali smo da pronađemo odgovor isprobavajući četiri modela koja su potpisali Mustek, Umax i Samsung.
nopreview
HI-TECH ratovi
Nadežda Veljković
Satelitski komunikacioni sistem američkih vojnih snaga, Milstar, najbolje ilustruje u kojoj meri visoke tehnologije utiču na razne segmente naše stvarnosti...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Enlight kućišta, Epson kertridž reseter, Genius VideoCAM Express i VideoCAM Live Web kamere, gSm@art LCD 3 fotoaparat, Interni čitač kartica, KWorld eksterni TV tjuner, MSI 848P Neo matična ploča, Mustek ScanExpress Card minijaturni skener, Saitek PC Dash 2 i Transcend USB hard disk.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter