GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #66 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #66 (24) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #66 (April 2001)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Siemens SL45
Zoran Životić
Koliko imaš slobodnih megabajta? Na disku? Ne, na mobilnom telefonu. To je novi Siemens SL45, uređaj koji u pravom smislu ujedinjuje PC svet sa svetom mobilne telefonije...
nopreview
Dva procesora
Aleksandar Veljković
Do nas konačno stižu i višeprocesorske ploče koje nisu bazirane na Intel-ovom setu čipova - jedna od njih je Asus CUV4X-D.
preview
Nikola Stojanović
U uslovima loših centrala i još gorih veza, izbor modema postaje pitanje (virtuelnog) života. Ponuda na domaćem tržištu je bogata, ali pravi modem nije lako odabrati...
nopreview
LG za svakoga
Branko Nikitović
Iz bogate ponude kompjuterskih monitora na našem tržištu, ovoga puta izdvajamo modele firme LG. Na našem stolu našla se čitava gama, od 15 do 19 inča...
nopreview
Fujitsu-Siemens T-Bird
Milan Bašić
Brand name računari se, doduše prilično sporo, probijaju na naše tržište, pa će narednih meseci svakako biti kupaca za T-Bird, osnovni model u ponudi firme Fujitsu-Siemens...
nopreview
Centra 4037
Aleksandar Veljković
PC Centar je nastavio sa jačanjem Centra linije računara - model 4037 je snažna multimedijalna konfiguracija zasnovana na Intel Pentium III procesoru, koja po svim elementima podseća na brand računare velikih firmi.
nopreview
Tehnicom Brand Code Student
Milan Bašić
Tehnicom ne posustaje u promociji game računara pod zajedničkim nazivom Brand Code. Posle Family, Business i Standard modela, na red je došao Brand Code Student koji cenom i karakteristikama treba da zadovolji potrebe i ekonomske mogućnosti akademskih građana.
nopreview
Fujitsu-Siemens Scaleo
Voja Gašić
Scaleo je pravljen po merilima naprednijeg korisnika koji nije tehnoman - veoma pogodan kompjuter za potrebe savremene firme.
nopreview
Aleksandar Veljković
Već na prvi pogled, Vision i850/1300 nije običan personalni računar - prema specifikaciji prozivođača, to je "PC u workstation klasi", mada bi preciznija definicija za ovu nesvakidašnju konfiguraciju možda bila "PC u ekskluzivnoj klasi". U je Pentium 4, a oko njega...
nopreview
Kyro kao alternativa
Aleksandar Veljković
Kyro, treća verzija PowerVR čipa, sledi sve trendove integrisanih 2D/3D grafičkih akceleratora. Kako će se Kyro grafičke kartice takmičiti sa konkurentima?
nopreview
Clik! se klikom izbija
Esad Jakupović
Ponuda firme Agfa itekako je dinamična: promovisali su digitalne foto-aparate CL50, CL30, CL18 i CL30 Clik!, onda ukinuli 1280, 1680 i CL50, a sada stiže i nova generacija: modeli CL20 i CL34.
nopreview
Palm ili papirić?
Kristijan Lazić
Firmu Palm je najlakše predstaviti konstatacijom da je njeno ime postalo sinonim za male računare koji staju na dlan. Sada su pred nama četiri modela: m100, IIIc, IIIxe i Vx.
preview
Branislav Bubanja
Presek stanja na tržištu stereo sistema za kompjutere najbolje opisuje staro pravilo: koliko para - toliko muzike. U tom svetlu treba rangirati i uređaje koje smo testirali: Labtec Arena 515, Creative Soundworks 5.1 DDT2500, J-9918 (Jazz Rocco) i J-9911.
preview
Milan Četić
Snimili ste CD, ali kako ga obeležiti? Testirali smo specijalni ink-jet uređaj namenjen štampi na kompakt diskovima. Njegovo ime je Seiko CDP 2000.
nopreview
Gigabyte ploče
Aleksandar Veljković
Tiha voda breg roni... tako bi se mogao opisati dugogodišnji uspeh matičnih ploča firme Gigabyte. Na našem stolu našao se niz Gigabyte ploča, za Intel i AMD procesore.
nopreview
Canon S400 i S450
Milan Četić
Canon je nedavno unificirao nomenklaturu svojih ink-jet štampača, usaglasivši je sa oznakama pod kojima nastupa na američkom tržištu. Ujedno su BJC 3000 i BJC 6200 zamenjeni modelima S400 i S450.
nopreview
DeskJet 959C i 980Cxi
Milan Četić
Najjača HP-ova ink-jet postava "ojačana" je sa dva nova modela - DeskJet 959C i 980Cxi. Slični su prethodnicima, ali vredi obratiti pažnju na upotrebu i performanse.
nopreview
Epson EPL-5800
Milan Četić
U prethodnom broju "PC"-ja prikazali smo Epson-ov laserski štampač EPL-5800L, a u ovom predstavljamo njegovog "starijeg brata" - EPL-5800. Naizgled male promene u specifikacijama štampača mogu potpuno promeniti njegovu namenu...
nopreview
Epson N1600
Milan Četić
Laserski štampači ne slede uvek aktuelne trendove - to dokazuje Epson EPL N1600, namenjen opsluživanju srednjih radnih grupa.
nopreview
Agfa SnapScan e40
Milan Četić
SnapScan e50 je model iz serije amaterskih skenera, ali se ipak radi o ozbiljnom uređaju, koji obezbeđuje optičku rezoluciju od 1200 tačaka po inču...
nopreview
Lexmark T serija
Milan Četić
Lexmark Optra T610 i Optra T614 su laserski štampači sličnih karakteristika i skoro identičnog izgleda, koji su namenjeni manjim i srednjim radnim grupama... kad ih opremite mrežnom karticom, naravno.
nopreview
Oki 14ex i 8w lite
Milan Četić
Predstavljamo dva kraja Oki-jeve ponude: Okipage 8w Lite je najjeftiniji LED štampač ove firme, dok 14ex predstavlja najjači desktop model.
nopreview
U svetu USB-a
Miljan Jovanović
Pre skoro pola decenije USB je počeo da osvaja tržište. Danas je postao veoma popularan, ali...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Asus 7700 Pro Deluxe, Gigabyte GA-GF1280 i Abit Siluro Geforce2 MX kartice, Samsung SC-152C i LG CRD-8522B CD čitači, Proxima UltraLight LX2 projektor, A4Tech i Saitek miševi, Traxdata medijumi.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter