GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #204 > PC.Biz
Arhiva tekstova iz sekcije PC.Biz. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #204 (12) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #204 (Novembar 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Milan Bašić
Enormna količina i raznovrsnost podataka kojima je okružen ne samo poslovni već i svakodnevni život dovela je u prvi plan nove algoritme sposobne da u kratkom vremenu izvuku korisne informacije iz njih. Big Data više nije egzotičan informatički termin, već skup tehnologija sa kojima živimo.
nopreview
QlikView - nova generacija poslovne inteligencije
U hotelu Hyatt Regency u Beogradu 26. septembra je održana konferencija "Adacta & QlikView - nova generacija poslovne inteligencije kao konkurentna prednost uspešnih kompanija". +ta donosi QlikView u poslovno okruženje?
nopreview
Kvalitetnom analizom do poslovnog uspeha
Milan Bašić
Strateško poslovno odlučivanje je danas nemoguće bez primene BI rešenja. Korišćenjem najnovijih Microsoft tehnologija ugrađenim u SQL Server, GoPro korisnicima Dynamics NAV-a omogućava da uvedu kvalitetno i fleksibilno poslovno izveštavanje bez posebnih investicija u tehnologiju.
nopreview
Microsoft Power BI za Office 365
Goran Milanov
Microsoft intenzivno radi na razvoju tehnologija koje za podršku Data Warehouse-u i sistemima poslovne inteligencije (BI), ali i na tehnologijama koje služe za prezentaciju podataka sistema poslovne inteligencije. Očekujući visok prezentacioni nivo i lakoću korišćenja na Office 365 platformi, sa interesovanjem smo isprobali Microsoft Power BI za Office 365 Preview.
nopreview
Poslovne analize - pogled u budućnost
Boris Damjanović
Poslovna inteligencija, odnosno Business Inteligence (BI) je pretenciozan naziv koji značajno prevazilazi stvarne mogućnosti bilo kog od programskih rešenja ovog tipa koje se nude na tržištu. Mnogo realnije bi bilo nazvati ih "Poslovni izveštaji i analize", što bi znatno više odgovaralo onome što softverska rešenja iz ove grupe, među kojima je i UniDocs Business Box, stvarno rade.
nopreview
Pogled u velike podatke
Milan Bašić
SAS svojim Visual Analitics-om ne samo da potvrđuje renome vrhunskog proizvođača softvera i rešenja za analizu podataka, već se svrstava na čelnu poziciju na sve važnijem Big Data polju.
preview
Novak Jovanović
Naoko prozaično mesto kao što je magacin polako postaje složeni sistem kojim vladaju računari i robotski alati. Sve to treba staviti pod kontrolu namenskog softvera, uspostavljajući efikasnu vezu sa informacionim sistemom kompanije.
nopreview
Lekovi pod kontrolom
Milan Bašić
Farmaceutska industrija predstavlja jedan od najvećih izazova za svaki informacioni sistem. AB Soft je rešenjem primenjenim u ADOC-u uspešno savladao izazove koji su postavljeni pred softver.
nopreview
Kontrola, pouzdanost, preciznost - Albatech
Novak Jovanović
Alba Tech ima mnogo toga da ponudi u oblasti informacionih sistema za podršku magacinskom poslovanju, a za ovaj broj smo izdvojili logistički softver LX One.
nopreview
LS Data - magacin pod konac
Novak Jovanović
Kompanija LS Data već 22 godine povećava produktivnost svojih korisnika, pomaže im da umanje greške u radu i eliminišu papir iz kancelarijskog okruženja. Magacinsko poslovanje je važna komponenta uspešnog rada, pa LS Data nudi dva interesantna rešenja.
nopreview
Sunbar za magacinsko poslovanje
Ivan Stojanovski
Kompanija Sunbar je zaslužila svoje mesto među vodećim zastupnicima i implementatorima rešenja svetskih brendova iz oblasti POS-a, logistike i proizvodnje. U širokom spektru ponuđenih rešenja pronašli smo i jedno namenjeno upravljanju magacinima - Qquar WMS Pro.
nopreview
Tri boje belo
Darko Bogojević
Na sajmu Grafima 2013 "Original" je prikazao OKI ES7411WT koji predstavlja korak napred u štampi na raznim materijalima. Šta može već dokazana OLED tehnologija kada se crni toner zameni belim?BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter