GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #185 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #185 (7) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #185 (Februar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Zbogom BIOS, stiže UEFI
Branislav Mihaljev
Krajem 1980. godine 12 IBM-ovih inženjera je razvilo osnovni ulazno-izlazni sistem koji je pokretao hardver tada još neimenovanog računara. Njihov BIOS je, uz stalna unapređenja, deo svakog PC-ja napravljenog za proteklih 30 godina. Sada je došlo vreme za sledeći korak...
nopreview
Corel AfterShot Pro
Nenad Veljković
Kupovinom kompanije Bibble Labs, Corel je snažno zakoračio u polje u kome vlada Adobe. Tako je sredinom januara ove godine na CES-u u Los Anđelesu predstavljen novi photo management softver koji podržava sve tri platforme - Windows, Mac i Linux.
preview
Đorđe Grujić
Arhitekti poslednjih godina više rade s postojećim nego novim objektima. Kod svake adaptacije, dogradnje, revitalizacije ili rekonstrukcije najvažnije je utvrditi postojeće stanje, a ono je važno i onima koji održavaju zgrade, nude ih na prodaju, ili se pitaju koliko materijala treba za krečenje dnevne sobe. Savremeno rešenje nudi Ortograph.
nopreview
Photoshop mrdalice
Nenad Veljković
Fotografije se danas uglavnom čuvaju po lokalnim diskovima i razmenjujemo posredstvom društvenih mreža. Može li u takvim uslovima fotografija na Internetu dobiti neku novu izražajnu dimenziju? Možda pokret? I to uz pomoć starog GIF formata i neizbežnog Photoshop-a.
preview
Mladen Mijatović
U srcu sistema za video nadzor je softverska platforma za video menadžment. Milestone Systems je jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača, čiji širok portfolio XProtect softvera pokriva potrebe širokog kruga korisnika.
nopreview
Sumnjivo lice
Stevan Josimović
SpyFiles je novi projekat kojim WikiLeaks pokazuje koliko je privatnost ljudi širom sveta ugrožena visokotehnološkom špijunažom. Proverite ko vas sve prisluškuje i začudićete se kad saznate da državne službe čine tek deo klijenata globalnog Velikog Brata.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Sony moviEZ HD, Audacity, Any Audio Converter i DeskCalc.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter