GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #185 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #185 (18) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #185 (Februar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
ASUS Transformer Prime
Pavle Peković
Hibrid tableta i netbook-a, ASUS Transformer, izazvao je već u prvoj verziji veliko interesovanje. Sada je stigao naslednik nazvan Prime, kombinovani računarčić koji prikazuje Android 4.0 u najlepšem svetlu.
preview
Branislav Bubanja
Qosmio F750-10M ima na ekranu dodatni sloj nazvan Active lens, koji eliminiše potrebu za 3D naočarima, a pomoću kamere određuje poziciju gledaoca i prilagođava mu parametre 3D prikaza. Kako ova inovativna tehnologija funkcioniše u praksi?
nopreview
Kindle na dodir
Jovan Marić
Amazon, vodeći proizvođač eBook čitača, izbacio je na tržište četvrtu generaciju uređaja, dopunivši paletu proizvoda sa nekoliko verzija i uvodeći ekran osetljiv na dodir. Dakle, da li izabrati Kindle Keyboard ili Kindle Touch?
nopreview
Kuća pod kontrolom
Dejan Ristanović
Iako se o njima već godinama govori, projekte pametnih kuća čitaoci najčešće ubrajaju u futuristiku ili čak naučnu fantastiku. Nove generacije kućne elektronike su nas, gotovo neprimetno, navikle na funkcije automatske kontrole, pa se nameće pitanje kako tu automatiku ujediniti... i standardizovati.
preview
Mladen Mijatović
Domaća firma Vucomm nudi zaokruženo rešenje za daljinsku kontrolu svetla i drugih električnih uređaja, zasnovano na IP mrežama i mobilnoj komunikaciji. "Kuća na klik" je skalabilno rešenje primereno kako domu, tako i poslovnom okruženju.
nopreview
Iznad HD rezolucije
Žarko Gojković
Samsung S24A850DW je prvi monitor na tržištu kod koga se slika iscrtava novom PLS matricom s pozadinskim LED osvetljenjem. Da vidimo kako se tehnologija koja je proslavila Galaxy Tab 10.1 pokazala u desktop svetu.
preview
Jovan Marić
Ima li na tržištu tableta mesta za još jednog velikog igrača? BlackBerry smatra da ima, ambiciozno predstavljajući model PlayBook, čiji naziv asocira na primene koje do sada nisu bile specijalnost kompanije RIM.
nopreview
Mobilna oštrina
Voja Gašić
Motorola RAZR V3 je još 2004. mamio uzdahe divljenja, kako neviđenim mogućnostima tako i tankim, ali čvrstim dizajnom. Novi RAZR uspostavlja nove kriterijume...
nopreview
Foto-dodaci za iPhone
Branko Nikitović
Korisnici mobilnih telefona primećuju pozitivan trend - svaki novi uređaj koji kupe ima drastično unapređenu kameru odnosno foto-aparat. Raste rezolucija, ali je mnogo važniji rast kvaliteta dobijenih slika. Još kad telefonu dodate neki gedžet...
preview
Voja Antonić
Kada se s pojavom svake nove tehnologije ne bi menjao i pristup likovnoj umetnosti, verovatno bismo i danas bili na nivou pećinskog slikarstva. Nova umetnost XXI veka vezana je za LED svetla...
nopreview
X79 u micro varijanti
Miloš Stamenković
MircoATX matične ploče godinama je pratio negativan imdž i skromne performanse, ali je ASUS svojom serijom Gene to promenio. Četvrta generacija ove serije nudi još više...
nopreview
Nova dimenzija zabave
Bojan Stanojević
3D projektori nisu novost, ali su do sada bili skupi. NEC modelom V230X pokazuje da ne mora da bude tako - kako se njihov model snalazi u dnevnoj sobi? Uz njega su stigle i naočare, pa je sve spremno za izlazak u treću dimenziju.
nopreview
Potpuno okružujući zvuk
Branislav Bubanja
Kada se kaže okružujući zvuk, obično se misli na 5.1, ili u retkim slučajevima 7.1 audio sisteme. LG nas je sa svojim HX906TX Blu-ray Home Theater sistemom naterao da revidiramo takav način razmišljanja.
nopreview
Interakcija na delu
Zoran Drenković
Treninzi i obuke napuštaju 200-godišnju tradiciju korišćenja table i krede - zameniće ih ekrani sa površinom osetljivnom na dodir, dijagonale i do dva metra, kao što je Sharp PN-L702B.
preview
Branislav Bubanja
Na tržišnom pregledu televizora u PC #183 svoje mesto našao je i LG LW980S. Zaslužio je da ga predstavimo detaljnije i upoznamo njegove 3D osobine.
nopreview
MACOLA + Apple XSAN...
Miodrag Popović
Gde su granice brzine diskova i komunikacije sa računarom? U oblasti obrade video materijala traže se izuzetne performanse, a MACOLA obezbeđuje upravo njih...
nopreview
Dan zaljubljenih
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Tražite poklon za svoju lepšu polovinu? Lenovo IdeaPad K1 je pravi tablet za dame, a ako gospođica voli Angry Birds, tu je i gomila gedžeta inspirisanih ovom igrom. A poklon za snažniju polovinu? Lamela za Ajkulu? Ili ipak Spider napajanje...
nopreview
Canon PowerShot G1 X
Nenad Veljković
PowerShot s najvećim senzorom do sada zainteresovaće pre svega entuzijaste koji već poseduju DSLR kameru. Kompaktne dimenzije nisu bile smetnja za ugradnju kvalitetne optike, a sistem upravljanja doneo je nekoliko iznenađenja...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter