GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #169 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #169 (23) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #169 (Septembar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
pc169iph.zip
(25,103.68 KB)
Leto uz iPhone 4
Aleksandar Vacić
Na ICT tržištu odavno nije bilo proizvoda koji bi privukao toliku pažnju kao Apple iPhone četvrte generacije. Savršen ekran, novi operativni sistem, problemi sa antenom i proximity senzorom... Kako to stvarno izgleda i šta nas očekuje posle leta sa iPhone-om?
preview
Voja Gašić
Zašto bi neko uopšte želeo da kupi 3D televizor u trenutku kada pravog 3D sadržaja nema ni na pomolu? Ne brinite, nismo se neočekivano priklonili tehnofobima i tehnoskepticima, ali pored komšijskih pogleda punih zavisti, trebalo bi ipak da, dok stojite u redu za kupovinu, imate još po neki argument...
nopreview
Kućni 3D svet
Branislav Bubanja
Dok se prosečan gledalac TV programa u Srbiji još uvek oduševljava kada nađe TV kanal sa stereo zvukom, u svetu se uveliko pripremaju za programe koji se emituju u tri dimenzije. Za to je potrebna odgovarajua oprema: televizor, naočare, Blu-ray plejer... Testirali smo 3D ponudu firme Panasonic.
nopreview
Dijagonale za svačiji ukus
Marko Savković
Nekada je termin pametni (smart) telefon značio moćne karakteristike i veliki ekran, što je nužno donosilo neprijatne gabarite i masu. Danas korisnici, pored karakteristika, biraju i dimenzije uređaja. Testirali smo pet zanimljivih modela firmi Acer, Dell i Samsung, na čelu sa spektakularnim Galaxy S.
preview
Miloš Stamenković
Ako insistirate na platformi koja treba da izdrži svakovrsno maltretiranje, X58 čipset je pravo rešenje. Maksimalno nabildovana Gigabyte-ova X58A-UD9 ipak nije za sve korisnike...
preview
Marko Herman
U PC #168 smo predstavili Devolo powerline adaptere. Ovom prilikom prikazujemo šta nude TP-Link konkurenti - kako umrežiti stan bez razvlačenja dodatnih kablova?
nopreview
Optički USB budućnosti
Nadežda Veljković
Intel-ova Light Peak tehnologija omogućiće povezivanje računara sa uređajima u okruženju pomoću jednog, univerzalnog optičkog kabla. Prve modele očekujemo već 2011. godine...
nopreview
Druga V+ generacija
Miloš Stamenković
Kingston je predstavio V+ generaciju SSD diskova, koja uz nešto višu cenu donosi znatno poboljšane karakteristike. Da li je vreme da pređete na novu tehnologiju?
nopreview
Kombinovani 3G ruter
Mladen Mijatović
Pored klasične Ethernet veze preko WAN porta, bežični ruter Dovado 3GN nudi i mogućnost povezivanja na Internet posredstvom USB interfejsa na koji se povezuje 3G modem.
preview
Mladen Mijatović
Kamera Axis P1347 ima neouobičajeno visoku rezoluciju. Koliko 5 megapiksela znače kada je u pitanju profesionalni video-nadzor?
nopreview
Gejmerske slušalice
Marko Herman
Moćna grafička kartica, savršen ekran dijagonale 24 inča, specijalizovana tastatura i miš s gomilom dodatnih tastera... ovoj idiličnoj slici fale posebne slušalice s mikrofonom. Isprobali smo Sennheiser PC333D.
nopreview
EliteBook u malom izdanju
Bojan Stanojević
U prošlom broju smo upoznali HP EliteBook 8740W. Model 2540p je znatno manji - pogledajmo šta je sve stalo u njegovo kućište i kako funkcioniše, a onda se zapitajmo vredi li to predložene cene...
preview
Bojan Stanojević
Posle dužeg vremena, OKI-jevi štampači se mogu naći u domaćim prodavnicama. Pogledajmo šta nudi model B410d.
nopreview
Smart za pametan biznis
Mladen Mijatović
Pored univerzalnih sistema za prezentacije i interaktivnih tabli namenjenih prvenstveno edukaciji, Smart nudi i rešenja prilagođena biznis korisnicima. Poslovne prezentacije nikada nisu bile lepše i lakše...
nopreview
Gigaset DX600A
Dejan Ristanović
Gigaset telefone obično zamišljamo kao kućne uređaje, bežične slušalice raspoređene po sobama, dok u kancelariji očekujemo stoni telefon. Pred nama se sada našao nedavno predstavljeni Gigaset DX600A, koji će zauzeti važno mesto na vašem radnom stolu.
nopreview
Mala moćna formula
Bojan Stanojević
Kvalitetni skeneri su obično glomazni. Ipak, u minijaturno kućište modela Canon imageFORMULA P-150 stalo je mnogo toga - on čak može da skenira dvostrano.
nopreview
Lep LED LG
Voja Gašić
Da li vam je potreban 3D TV? Naravno da jeste, ali ako izdaci za TV i neophodne naočari prevazilaze vaš budžet, razmotrite bolje LED modele kao što je LG 42LE8500.
nopreview
Skraćeni teatar
Branislav Bubanja
Na pomen Home Theater sistema obično se misli na DVD ili Blu-ray plejer koji u svom sastavu ima i 5.1 audio podsistem. Samsung HT-X620 je "skraćeni" Home Theater, čiji je plejer upotpunjen 2.1 sistemom zvučnika.
preview
Nenad Veljković
Nikon D3000 bio je najprodavaniji model u Evropi u prvoj polovini 2010. godine. Njegov naslednik, za sada samo najmanji i najlakši, je D3100; rezolucija je dostigla 14,2 Mp, a tu je i puni HD filmski mod...
nopreview
Uoštravanje slike
Nenad Veljković
Stalno stičete utisak da ste snimili lepo izoštrenu fotografiju, a posle morate da je softverski uoštravate? Taj čostupak se, poput prave poslastice, primenjuje tek na kraju obrade - zašto ono što dobijamo nije uvek ono što vidimo?
nopreview
Ivana Jovanović i PC Press
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Kako izgleda biti zaposlen u HP-u, da li su bolji notebook-ovi ili netbook-ovi i da li se može otići na letovanje bez telefona? Na ova i još neka pitanja odgovorila nam je Ivana Jovanović, HP marketing menadžer u Grupi za tehnološka rešenja.
nopreview
DVD rezač za netbook
Andrijana Maksimović
Kupili ste netbook, ubedili su vas da je DVD zastarela stvar i da "sve" staje na USB. Ali, već kod instalacije operativnog sistema počinje drama. Spas je u eksternom DVD pisaču kao što je Canyon CNR-DVDRW1W.
nopreview
Biblioteka od 9 mm
Aleksandra Šakić
Prestigio Libreto E-book Reader (PER3162B) je elegantan i jeftin uređaj za čitanje elektronskih knjiga. Nedostaje mu touch ekran, ali je upotreba i pored toga jednostavna i efikasna...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter