GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #147 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #147 (15) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #147 (Septembar 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Windows 7 i budućnost
Sava Zdravković
Vista je za skoro dve godine na tržištu postigla umeren uspeh - zameraju joj da je preglomazna, prespora, nedovoljno prilagođena hardveru i igrama... Da li će sledeći operativni sistem biti uspešniji? I kako će Windows 7 uopšte izgledati?
nopreview
PDF ide u Holivud
Bojan Stojanović
Adobe Acrobat 9 objedinjuje PDF i Flash tehnologije i, uz brojna druga poboljšanja, donosi elegantno okruženje za rad sa elektronskim dokumentima modernog doba.
nopreview
SQL aduti
Dejan Sandić
Prvih dana avgusta objavljena je finalna verzija SQL Server-a 2008, profesionalnog alata za upravljanje bazama podataka i jednog od ključnih aduta Microsoft-a u korporativnom okruženju. Bacimo pogled na najvažnije novitete.
preview
Slobodan Perišić
Inventor u verziji 2009 donosi puno novosti namenjenih modeliranju i pripremi virtuelnih prototipova, održavajući svoje prvo mesto u klasi. Da li je vreme da pređete na novu verziju?
preview
Bojan Stojanović
QuarkXPress 8 je učvrstio svoju stabilnu drugu poziciju, bez velikih pretenzija da se vrati na DTP tron. Kozmetičke izmene su brojne, ali je vidljiv nedostatak opcija koje bi svojim kvalitetom ili originalnošću ugrozile InDesign.
nopreview
Zaštita s tradicijom
Aleksandar Rakić
Od renomiranog proizvođača softvera za zaštitu računara stiže nam novi Kaspersky Antivirus 2009. Sve bolju funkcionalnost uvek očekujemo od nove verzije, ali ima li novih opcija?
nopreview
GFI FaxMaker
Aleksandar Rakić
Kako se tehnologija stara četvrt veka uklapa u savremene korporativne mreže? Prema stručnjacima kompanije GFI, vreme još nije pregazilo faksove - treba ih osavremeniti. A to nije komplikovano...
nopreview
Lične karte: od trača do istine
Branko Nikitović
Mnogo se pričalo i pisalo o elektronskim ličnim kartama, ali je veliki deo tih informacija bio u potpunosti ili delimično netačan, što je izazivalo veliku konfuziju. Objasnićemo neke osnovne stvari i mogućnosti novih dokumenata...
nopreview
ESET Smart Security
Kristijan Lazić
Posle uspešnog starta paketa Smart Security Home, kompanija ESET je u vrelim letnjim danima predstavila Smart Security Business Edition. Među prvima smo bili u prilici da testiramo novi sistem...
nopreview
GPS i rasterske karte
Aleksandar Veljković
Upoznajte mogućnosti primene PDA uređaja u GPS akviziciji - šta vam korišćenje rasterskih karata može pružiti što vam nije dostupno na vektorskim mapama klasičnih auto navigatora?
nopreview
PDA napadi
Kristijan Lazić
Nove generacije mobilnih telefona i PDA uređaja povećale su fleksibilnost poslovnog korisnika, ali i unele pravu pometnju u službe zadužene za obezbeđenje informacionih sistema. Kakve opasnosti prete kada PDA uđe u korporativno okruženje?
nopreview
Skladište za e-mail
Marko Herman
Bezbednost podataka smeštenih na računarima i e-mail sandučićima od suštinske je važnosti za poslovanje svakog preduzeća, a cenu njihovog gubitka teško je odrediti. Enterprise Vault omogućava da o tom crnom scenariju ni ne razmišljate...
nopreview
Virtuelni svet
Voja Gašić
Iako za mnoge još maglovit, koncept virtuelizacije nastao je kao direktna posledica potrebe da se IT resursi što bolje iskoriste. Uz dobro podešen server, ideje sustižu jedna drugu...
preview
Damir Jelisavčić
Da bi školarci uspeli da savladaju IT veštine na najbolji način i tako se pripremili za život u društvu baziranom na informacionim tehnologijama, i njihovi nastavnici moraju odlično da vladaju računarima i Internetom. Upravo tu na scenu stupa elektronsko izdanje eŠkola.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Ashampoo Office 2008, PPTminimizer, Search Commands, Solid Converter PDF i Toolbar Toggle.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter