GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #117 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #117 (35) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #117 (Decembar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Tri DSLR aduta
Nenad Akšić
Pred nama su tri nova modela starih konkurenata na DSLR tržištu, firmi Canon, Nikon i Olympus. Pogledajmo koliko su napredovali i šta EOS 20D, D70s i E-500 donose korisniku.
nopreview
Ultra-brzo skeniranje
Slađana Radivojević
Poluprofesionalni skeneri donose prednosti koje vredi razmotriti, čak i kada je cena naizgled visoka. Upoznajmo brzinu koju nam nudi kompanija Avision.
nopreview
Panasonic projektor
Milan Četić
Panasonic PT-LB20NTE je prvi projektor za kojeg proizvođač tvrdi da može da projektuje i filmove u punoj rezoluciji i pri 30 sličica u sekundi. Da li je on pogodniji za kuću ili firmu?
nopreview
LC Power napajanja
Uroš Radulović
Dva modela LC Power napajanja, 6550G i 6350, pripadaju Silent porodici. Proizvođač je stavio akcenat na smanjenje buke u radu, pa smo se zapitali da li je za to plaćena i neka cena...
nopreview
XWave MP3 plejeri
Andrijana Todorović
Pred nama su se ovoga puta našla dva XWave MP3 plejera, slična po performansama ali različitog izgleda: S-06 i S-02.
nopreview
Jugodata DVD/DivX plejer
Bojana Bojanić
Dobar je trenutak da nabavite DVD/DivX plejer, a jedan od kandidata je Jugodata DVD plejer, LG-101 DVD-DivX.
nopreview
Antifon "bubice"
Branislav Bubanja
Na nedavno održanoj Apple Expo manifestaciji Altec Lansing je obogatio svoju inMotion seriju slušalica sa dva nova modela, iM616 i iM716, koja su prvenstveno namenjena iPod plejerima, ali se mogu koristiti uz bilo koji audio uređaj.
nopreview
Gigabyte GA-8VT880P ploča
Uroš Radulović
Prvu ploču sa PT880 čipsetom koju smo testirali potpisao je Gigabyte. Reč je o GA-8VT880P Combo modelu, koji ne samo da podržava AGP i PCIe grafičke kartice, već nudi i podršku za DDR i DDR-II memoriju.
nopreview
Microsoft Wireless tastatura
Vladimir Todorović
Bežična tastatura koja nam stiže iz ComTrade-a nosi zvučno ime Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 Win USB English Euro Hdwr CD Black. Kakve dodatne funkcije ovaj nominalni i fizički džin nudi?
nopreview
AVerMedia radio prijemnici
Branislav Bubanja
Eksterni USB radio prijemnici se retko pojavljuju na našem tržištu. Do nas su stigla dva zanimljiva dodatka koja računaru dodaju još jednu funkcionalnost.
nopreview
Lexmark X2350
Slađana Radivojević
Lexmark ne proizvodi samo štampače - multifunkcionalni uređaj je prirodan nastavak ideje koja očigledno dobro prolazi na tržištu. Kako izgleda Z735 na koji se "popeo" skener?
nopreview
Digi Bank eksterni disk
Bojana Bojanić
My Digi Bank je eksterni hard disk za smeštanje, čuvanje i prenos podataka kao što su fotografije, filmovi, muzika i multimedijalni fajlovi. Njegov adut je kapacitet...
preview
Nenad Akšić
Trend da veliki proizvođači core komponenti diverzifikuju svoje proizvodne programe nastavio je MSI koji na naše tržište ulazi sa filozofijom barebook-a.
nopreview
Canon A-610 i A-620
Aleksandar Veljković
A-610 i A-620 su dva najozbiljnije i najstamenije konstruisana aparata A serije do sada. Da li se time A serija približava G modelima?
nopreview
Neće grom u SP6
Andrijana Todorović
Prednaponska zaštita Pulsar MGE SP6 izgleda kao veći produžni kabl sa šest utičnica. Sasvim dovoljno za televizor, kompjuter, DVD plejer, telefon... utičnica nikad dosta!
nopreview
iPod Nano
Branko Maksimović
Ako ste mislili da je dominacija iPod brenda uzdrmana pojavom odličnih Creative Zen ili iRiver audio uređaja, pogledajte još jednom kako izgleda i šta nudi nova familija Apple plejera. Posebno je interesantan "srednji" model iPod Nano.
nopreview
Cisco 1841 ruter
Mladen Mijatović
Kada se do poslovnih prostorija konačno dovede dobar Internet link, treba ga još nekako razdeliti svim korisnicima. Pravo rešenje bi mogao da bude Cisco 1841.
nopreview
Gigabyte GV-3D1: dvoglavi zmaj
Branko Maksimović
Kartica koju smo imali prilike da testiramo ima na sebi dva puta po 256 MB DDR3 memorije i dva GeForce 6800 GT čipa, koja zbirno imaju 32 pixel i 12 vertex pipeline-a. A kad startujete igru...
nopreview
C-Pen OCR ručni skener
Andrijana Todorović
Drevni monasi-prepisivači bi bili presrećni da su imali spravicu kakva je C-Pen. Dovoljno je samo da skener uključite i da vrhom pređete preko ispisanih redova i na displeju će se pojaviti tekst...
nopreview
HP 3000 kolor laseri
Milan Četić
Kolor laserski štampači hvataju korene i u malim i srednjim firmama, pa je HP prilagodio čitavu porodicu 3000 upravo tim uslovima. Isprobali smo HP Color LaserJet 3000, 3600 i 3800.
preview
Aleksandar Veljković
Možda je isuviše pretenciozno prevesti najnoviju oznaku SP Olympus-ove serije "srednjih" foto aparata kao semi-professional, ali Olympus ovim modelima napada segment tržišta jeftinih aparata sa obiljem manuelnih kontrola.
nopreview
V400 bežični miš
Bojana Bojanić
Nova generacija bežičnih miševa zasniva se na korišćenju dvostrukog lasera, što u odnosu na dosadašnje metode donosi veću preciznost i potpuno drugačiji doživljaj.
nopreview
Trimble GeoExplorer 2005
Aleksandar Veljković
Treba vam preciznost veća od GPS-a? GeoXT i GeoXM su dobili nova "odela", nove kontrolne tastere, a predstavljen je i novi član GeoXH sa podrškom za H-Star, što donosi nivo tačnosti reda 30 cm u kategoriju ručnih uređaja.
nopreview
Canon MVX45i kamkorder
Nenad Akšić
MiniDV kamkorderi sa optičkom stabilizacijom su uvek spadali u viši cenovni rang, pa je njihova popularizacija išla sporo. Sada cena pada ispod 1000 evra, a pred nama se našao Canon miniDV sa takvom funkcijom...
nopreview
Hleba i igara
Bojana Bojanić
Kad već toliko pišemo o hardveru za igrače, da jednom vidimo na šta bi se taj hardver mogao primeniti, a i da pomenemo poklone koje je Extreme CC, kao zastupnik NC Soft-a, pripremio za naše čitaoce koji popune anketni kupon...
nopreview
Dve ASUS nF4 ploče
Uroš Radulović
A8N32-SLI i P5N32-SLI privlače korisnike kvalitetom, overklokerskim mogućnostima i drugim zanimljivim inovacijama. Šta zapravo donosi nova verzija nVidia IE SLI čipseta?
nopreview
Plus U5 generacija projektora
Voja Gašić
Pred nama su se našla dva projektora koja koriste najnovije Texas Instruments DLP DDR čipove. Kontrast od preko 2000:1 sjajno izgleda, a nastavlja se i trend povećanja svetlosne moći...
nopreview
Nova OpenGL mladost
Branko Maksimović
U PC #116 predstavili smo ATI-jevu Radeon X1K tehnologiju, a sada analiziramo njene domete testirajući konkretne X1K grafičke kartice koje stižu iz razvojnih odeljenja nekih poznatih firmi...
nopreview
Vaš sledeći mobilni
Milan Đukić
Kako da u izobilju ponude mobilnih telefona izaberete pravi? Sve počinje od kategorije proizvoda koji tražite, a ona opet zavisi od vaših potreba... Uz malo razmišljanja, pametno ćete potrošiti novac.
nopreview
Samsung za sve ukuse
Branko Maksimović
Pripremajući se za ovogodišnji Future Show, Erc Commerce nam je dostavio nekoliko najnovijih modela Samsung monitora čije nas puno tržišno prisustvo tek očekuje.
nopreview
Gigabyte notebook-ovi
Nenad Akšić
Predstavljamo nekoliko notebook računara renomirane firme Gigabyte - šta su Tajvanci smislili za razne kategorije korisnika, održavajući nisku cenu opreme?
nopreview
DivX kućni bioskop
Branislav Bubanja
Na našem test stolu ovoga meseca su se našla dva Home Theater modela koji će vam pružiti i prednosti DivX reprodukcije. Da li izabrati Xoro HSD-6000 ili Samsung HT-P10?
preview
Aleksandar Veljković
GPS uređaji namenjeni auto navigaciji nikad nisu bili pristupačniji - Garmin-ova "c" serija je prilagođena potpunim laicima u ovoj oblasti, "nuvi" nudi mnogo više od globalnog pozicioniranja, a "i3" je šifra za minijaturni GPS prijemnik atraktivne cene...
nopreview
Juniper firewall
Vladimir Petrović
U današnjem svetu mrežnih tehnologija zaštita računara i sistema od neželjenih upada postala je imperativ. Juniper Networks serijom NetScreen proizvoda nudi zanimljivu mogućnost...
nopreview
Čekajući Deda Mraza
Aleksandar Veljković
Zima je uveliko stigla, a sa njom i sezona kupovina. Obišli smo veći broj beogradskih prodavnica kompjuterske opreme u potrazi za korisnim, atraktivnim ili posebno egzotičnim sitnicama (a bogami i krupnicama) koje bi vam mogle dati ideju za idealan novogodišnji poklon...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter