GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #107 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #107 (44) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #107 (Januar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Nenad Akšić
Rad od kuće je trend koji se i u našim uslovima afirmiše, a za takav rad potreban je ne samo dobar i pouzdan računar, već i prateća oprema u vidu štampača, skenera, faksa... Kako domaće računarske firme vide potrebe SOHO korisnika?
nopreview
Pentium 4 EE i novi 925X
Uroš Radulović
Novi Intel-ov procesor nosi provokativni naziv Pentium 4 Extreme Edition. Do nas je stigao probni primerak, pa smo sa zadovoljstvom testirali nekoliko ploča nove generacije sa Glenwood (925XE) čipsetom.
nopreview
Panasonic Lumix FZ3 i FZ20
Milan Četić
Panasonic je jedan od prvih proizvođača digitalnih fotaparata koji je proizveo ultra zoom model. Sada su pred nama dva bolja izdanka iste filozofije, FZ3 i FZ20.
nopreview
Novo ruho za AMD64
Uroš Radulović
Decembar je doneo pregršt noviteta za AMD platformu. Pored nForce4 čipseta, ovaj period će se pamtiti i po promociji SLI ploča, ali i novog AMD-ovog Winchester jezgra...
preview
Nenad Akšić
Tajvanski Gigabyte pokazao je da dobijamo potpuno novu kategoriju notebook-ova - njihov N601 je mala multimedijalna radna stanica.
nopreview
ASUS A3
Vladimir Cerić
Najslabiji model iz Asus A3 serije ima Celeron M procesor na 1.4 GHz, a postoji i nešto skuplji sa Pentium-om M na 1.5 GHz. Kako rade?
nopreview
Neuništivi Kingmax
Branko Maksimović
Kingmax je jedan od najvećih imena na tržištu fleš memorija, pa smo sa zadovoljstvom testirali njihov USB disk i nekoliko kartica.
nopreview
ASUS barebone
Nenad Akšić
S-presso je lepo dizajniran barebone, sa instaliranom ASUS-ovom matičnom pločom zasnovanom na Intel i865 čipsetu. Kakav računar je izgrađen na ovoj osnovi?
nopreview
APC SUI750I SmartUPS
Aleksandar Veljković
SUI750I je novi model iz SmartUPS familije dimenzionisan tako da podmiri potrebe prosečne PC konfiguracije. Šta USB donosi UPS-u?
nopreview
DTK DEFT 865G barebone
Nenad Akšić
Ime DTK odavno nismo sretali u našim krajevima, pa pojava njihovog DEFT-865G mini-barebone-a nije mogla proći neopaženo.
nopreview
KME bežične tastature
Branislav Bubanja
Ne možemo ih svrstati u "prvu ligu", ali KME tastature i miševi su interesantni za one koji žele bežičnu komunikaciju za malo novca. Kakvi su kompromisi napravljeni?
nopreview
FSC: Long-term test
Vladimir Cerić
Isprobali smo dva FSC-ova notebook-a iz Amilo serije: L1300 i A1640. Po svemu su slični, ali prvi koristi Intel Celeron M a drugi AMD Mobile Sempron 2800+
nopreview
Veliki, mali PC
Milan Bašić, Voja Gašić
Dva Comtrade-ova notebook računara CT1310 i CT1410 izložili smo testu u realnim redakcijskim uslovima. Kako su se pokazali i šta još da očekujemo od njih?
nopreview
Tercet 5.1 zvučnika
Nenad Akšić
Svima poznati Philips i dva "neznanca", Everest i Microlab, poslali su nam na test svoje komplete 5.1 zvučnika. Šta smo čuli sa njih?
nopreview
Canon Pixma i5000
Aleksandar Veljković
Pixma i5000, najavljen kao prvi inkjet štampač sa kapljicom od samo 1 pl, postavlja nove standarde na polju detalja u inkjet štampi.
nopreview
HP Photosmart M407 i R507
Milan Četić
Sa najnovim modelima fotoaparata, Photosmart M407 i R507, HP je pokazao kako dva po specifikacijama skoro identična uređaja mogu značajno da se razlikuju u upotrebi...
nopreview
HP LaserJet 4350
Milan Četić
LaserJet 4350 je deklarisan na 53 A4 strane u minuti, ali to nije jedino unapređenje - primetno je robustniji od prethodnika i predviđen za ogroman obim štampe.
nopreview
Lexmark Z815
Milan Četić
Lexmark Z815 nije "pravi" foto-štampač, ali jeste prevashodno namenjen štampi fotografije. Nedostatke nadoknađuje niskom cenom...
nopreview
Asus MyPal A730
Vladimir Cerić
MyPal A730 koji vam ovom prilikom predstavljamo je jedan od retkih PocketPC računara sa ekranom rezolucije 640*480 piksela.
nopreview
Panasonic NV-GS400EG-S DV
Nenad Akšić
Šta se krije ispod kućišta nešto većih gabarita nego što smo navikli? Prva napomena bi treba biti da je ovo kamkorder sa tri CCD-a...
nopreview
Epox 9NDA3+
Uroš Radulović
Posle Epox-ove ploče za Socket 754 AMD procesore, željno smo iščekivali i nF3 rešenje za 939 platformu. Odgovor je stigao u 9NDA3+ ploči koja po Epox-ovoj nomenklaturi pripada najvišoj klasi.
nopreview
Za foto-hobiste
Branko Maksimović
DiscSteno CP200 Combo ujedinjuje eksterni CD pisač, DVD čitač, samostalni CD i DVD plejer, čitač kartica te backup uređaj. Prava stvar za vašu radnu sobu...
nopreview
Gericom Overdose notebook
Nenad Akšić
Ideja Gericom-a da za 1035 evra napravi Centrino računar je pravi poduhvat koji je ipak zahtevao neke kompromise...
nopreview
Minolta Dimage XG i Z2
Milan Četić
Minolta aparati su pre pojave digitalne fotografije bili poznati po inovativnim rešenjima, a noviji modeli ove firme pokazuju da se tendencija nastavlja...
nopreview
iRiver IF990 i M10
Eleonora Krstić
Slatke muke za dubok džep: koji iRiver plejer izabrati? Zavisi da li volite da slušate radio...
nopreview
Notebook po želji
Nenad Akšić
Na našem tržištu se pojavio sasvim nov proizvod - barebook. To je analogija barebone-u u svetu desktop računara, dakle prenosivi sklop kućišta, LCD-a i matične ploče.
nopreview
Transcend TV-tuner Box USB 2.0
Nenad Akšić
Pred nama se našao eksterni Transcend TV-tuner Box USB 2.0 čija je oznaka TS-TVW2P, pri čemu ovo "P" na kraju imena znači da je reč o tjuneru koji podržava PAL standard.
nopreview
GeForce V9999LE
Branko Maksimović
Isprobali smo V9999LE karticu koja, uz malo naknadnog podešavanja, može da preraste u nešto mnogo bolje...
nopreview
Svetleća ribica
Jelena Rupnik
Evo nečega što će zaista obogatiti vaš život - GloFish je genetski modifikovana ribica koja svetli u mraku!
nopreview
USB jelka
Jelena Rupnik
Želite li USB jelku koja svetli u šest različitih boja ili Sneška Belića kompatibilnog sa PC, Mac i Sun Microsystems platformama? Svratite u naš januarski "Didonator"...
nopreview
MP3 naočare
Jelena Rupnik
Najnoviji model Oakley naočara za sunce, Thump MP3, ima ugrađen audio plejer. To znači da ćete uskoro, dok birate naočare, obraćati pažnju ne samo na izgled, nego i na količinu memorije...
nopreview
LaserPod
Jelena Rupnik
Ultimatni ukras za sobu svakog pravog kompjuteraša je moderni ekvivalent Lava lampe. Šta su to smislili britanski umetnici?
nopreview
Jači od najjačeg
Branko Maksimović
Taman su svi smatrali da GeForce 6800 Ultra i Radeon X800 XT PE dele zlatnu medalju, kad je ATI predstavio dva high-end video čipa, bolje definišući ponudu u vrhunskoj klasi.
nopreview
Klub GeForce
Branko Maksimović
Lepota izbora sa sobom povlači i mogućnost da pogrešno procenite koja vam kartica odgovara. Mnogi sufiksi samo pojačavaju konfuziju kod korisnika, pa ćemo pokušati da razjasnimo dileme iz nVidia sveta.
preview
Uroš Radulović
U velikoj tržišnoj trci ATI je uspešno predstavio prvu platformu za AMD64 procesore sa PCI Express magistralom. Nestrpljivo smo očekivali odgovor firme nVidia...
nopreview
Birani kvalitet
Uroš Radulović
Nije teško izbrojati faktore koji utiču na kvalitet memorije - dobri čipovi zahtevaju proizvodni proces koji podrazumeva upotrebu skupih SMT mašina, a važna je i kontrola kvaliteta. Kakvi su rezultati?
nopreview
Plejer i dodatne funkcije
Bojan Tepavčević
Zahtevi koji se postavljaju pred DVD/DivX plejer sve su složeniji - korisnici ne traže samo reprodukciju filmova već i muzike pa i fotografija, a tada se kao važan parametar izbora nameće jednostavnost korišćenja. Napravili smo novi presek kroz domaću ponudu.
nopreview
Xtremno lako...
Voja Gašić
Uz visoku reputaciju stečenu na polju video obrade, Matrox se usudio da karticom RT.X100 unekoliko promeni koncept koji su zacrtali čuveni RT 2000 i 2500. Koje su prednosti?
nopreview
Deo po deo... WLAN
Vladimir Cerić
I kod wireless-a je najvažnija infrastruktura, koja u ovom slučaju podrazumeva prisustvo access point-a. Isprobali smo nekoliko rešenja iz svih cenovnih kategorija i vrlo smo zadovoljni rezultatima.
nopreview
Od kancelarije do kongresne sale
Aleksandar Veljković
Nema tehnologije u IT sferi koja je jače raslojena, bilo po karakteristikama ili ceni, od projektora. Ovoga puta isprobali smo četiri modela koji pokrivaju gotovo sve klase, od kojih svaka nalazi svoju ciljnu grupu...
nopreview
Kalibracija monitora
Zoran Životić
Fotografija koju ste upravo odštampali izgleda drugačije na vašem monitoru? Čak i na monitoru vašeg prijatelja izgleda potpuno drukčije? Kada počnete da primećujete ovakve stvari, vreme je za kalibraciju, upravljanje bojom.
nopreview
MP3 diskmeni
Branislav Bubanja
MP3 plejeri sa flash memorijom primaju premalo pesama, modeli sa hard diskom su skupi i osetljivi i šta nam onda ostaje? Naravno, plejer sa CD-om koji "razume" i MP3 format.
preview
Aleksandar Veljković
Ručni GPS uređaji sa kolor ekranima donose mnogo više od "šarenila" - ekrani su samo unapređenje koje odmah primetite. Isprobali smo četiri ključna modela iz Garmin-ovih kolor serija.
nopreview
Praznični šoping
Aleksandar Veljković
Šopova po Beogradu sada već ima dosta, a mi smo ovog meseca zavirili u Sampro radnju u Zemunu, kao i u Simm Shop, jednu od najstarijih prodavnica kompjuterske opreme u Beogradu...
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter