Svako ko je provodi veći deo svog poslovnog i(li) privatnog vremena na Internetu primetiće tu veliku dozu kritike, odnosno "njegovo visočanstvo Hejt". Hejt je surov, sarkastičan, ironičan, tek ponekad duhovit. Hejt je crna hronika i hejt je tabloid. A sve to retko koga ostavlja ravnodušnim. Ne vole ga, ali ipak ga primećuju. Hejt je starleta modernog Internet doba.  «pročitajte više»
- PC #207 (Februar 2014)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Definitivno smo ustanovili da Internet postoji i bez Facebook-a, ali činjenica je da sve to prerasta u jednu veliku simbiozu. Šta je danas Web prezentacija, šta su servisi i gde su tu mobilne aplikacije? Kako povući granice? Naš sedamnaesti izbor najboljih 50 domaćih sajtova bio je obeležen dilemama, ali smo do rezultata ipak stigli... na zadovoljstvo pobednika, a verujemo i naših čitalaca.
preview
Branislav Bubanja
Ako se nekad za Prestigio moglo reći da je brend koji se bori za tržište samo niskim cenama, novi tableti iz serija Quantum i Diamond svrstavaju Prestigio u premium kategoriju. A cena je ostala povoljna, pa smo sa zadovoljstvom isprobali MultiPad 4 Diamond 7.85.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Domaći IT uspesi
Nikola Marković
Uprkos brojnim problemima koji pogađaju domaći IT sektor, njegova vitalnost se potvrđuje rezultatima koji nažalost nisu dovoljno poznati čak ni velikom delu stručne javnosti. Zato je Društvo za informatiku Srbije na početku ove godine sprovelo anketu kako bi se identifikovali i afirmisali najveći dometi domaćeg IT-ja u 2013.
nopreview
Vesti
Jovana Milićević
nopreview
Dan na CES-u
Sava Zdravković
Još jedan rekord je probijen - u sklopu velikog oporavka američke privrede posle krize, ovogodišnji CES je bio veći nego ikada, sa preko 3200 izlagača, skoro 200.000 kvadratnih metara izložbene površine i 150.000 posetilaca. Šta je sav taj svet video u Las Vegasu?
nopreview
Netbook nove generacije
Voja Gašić
Ako ste uživali u netbook eri, Asus Transformer Book T100 je pravi izbor za vas - mali, lak, sa tastaturom koja se odvaja i... velikim Windows-om 8.1.
preview
Voja Gašić
Samsung radi za sve starosne grupe, pa smo na pregled dobili Samsung Galaxy Tab 3 Kids i novi Samsung Galaxy Note 10.1 2014.
nopreview
Digitalni lampaši
Branislav Bubanja
Novi Samsung soundbar audio-sistem HW-F750 obezbeđuje različite načine bežičnog povezivanja... uz druga zanimljiva tehnička rešenja.
nopreview
Nove verzije Tellsticka
Bojan Milosavljević
Tellstick je mali USB adapter sa bežičnim interfejsom koji služi za daljinsko upravljanje kućnim aparatima. Stigla su i unapređene verzije ovog zanimljivog gedžeta: Tellstick Duo i Tellstick Net.
preview
Miloš Stamenković
Domaće IT prodavnice nisu preterano dobro snabdevene specijalizovanim kulerima za naprednije sisteme, pa nas raduje da se čuveni korejski proizvođač Zalman vraća na naše tržište. Isprobali smo kulere ZNPS14X i CNPS 9700 LED.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Ultimate Windows Tweaker, Norton Utilities, Aomei Partition Assistant i Avira PC Cleaner.
nopreview
Život po CES-u 2014
Branislav Bubanja
Najveći svetski Sajam potrošačke elektronike CES je od 7. do 10. januara u Las Vegasu okupio sve one koji nešto znače, kao i mnoge koji bi voleli da nešto znače u svetu modernih tehnologija. Pustili smo maštu na volju i zamislili kako će izgledati jedan dan kada gadžeti koje smo videli na CES-u 2014. postanu deo naše svakodnevice.
preview
Zoran Životić
Mac Pro je oduvek bio sinonim brze mašine za posebne zahteve i zato je, u paru sa Final Cut Pro editorom, opšteprihvaćen alat za video-produkciju. Računar koji je na tržištu još od sredine 2010. godine sve teže se nosio sa konkurencijom, pa je došlo vreme za novu generaciju...
preview
Voja Antonić
Tržište otvorenih sistema dugo je bilo podeljeno na skromne kontrolere i moćne kompjutere. Prazan prostor između njih sada je popunio Raspberry Pi, jeftin kompjuter veličine kreditne kartice koji hrabro konkuriše desktop računarima, i na kome možete da gradite i programirate.
nopreview
Bolje upravljanje - velika ušteda
Milan Bašić
Usluga upravljanja i održavanja sistema za štampu predstavlja veliki korak ka efikasnijem korišćenju resursa u preduzeću. Istražili smo stanje na ovom polju kod nas i otkrili da kvalitetne ponude itekako ima, baš kao i potrebe za ovom vrstom usluga.
nopreview
Vreme je za optimalno
Dejan Strahinjić
Kompanija "Perihard" osvežila je početak 2014. godine idejom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim: kroz ambiciozno osmišljeni projekat žele da pomognu svim srednjim i većim kompanijama u zemlji da racionalnije i kvalitetnije štampaju. I to uz prilagođavanje rešenja svakoj konkretnoj situaciji
nopreview
Štampa u velikoj banci
Petar Mihajlović
Finansijske institucije su među najvećim korisnicima kancelarijskog papira za štampanje. Da biste uspeli da efikasno i ekonomično odštampate sve one ugovore, potvrde, listinge i priloge (i to najčešće u više primeraka), neophodan je pouzdan sistem štampe. Predstavljamo studiju slučaja u okviru Banca Intesa Beograd.
nopreview
Zebracon print menadžment rešenja
Bojan Milosavljević
Bez termalne štampe je teško zamisliti rad kurirskih i logističkih službi, magacinsko poslovanje, pa i rad u farmaceutskoj i mnogim drugim granama industrije. Značaj upravljanja resursima je ovde još veći nego kod štampanja u kancelarijskom okruženju.
nopreview
Štamparija u firmi
Nabavkom uređaja CANON imagePRESS C6010VP, Smartvision više nije zavistan od efikasnosti štamparija - pripremljeni marketinški materijal mogu da odštampaju u firmi, uz vrhunski kvalitet rezultata i garanciju da će poslednja kopija izgledati potpuno isto kao prva.
nopreview
Acrobat u punoj snazi
Dejan Ristanović
Mnogo puta ste se suočili sa potrebom da publikaciju na papiru prevedete u elektronsku formu. Koristili ste razne alate, uz promenljiv uspeh i najzad verovatno završili sa PDF fajlom od mnogo megabajta čiji se sadržaj ne može editovati. Rezultati mogu da budu mnogo bolji - treba samo iskoristiti neke od manje poznatih osobina Adobe Acrobat-a.
nopreview
Sačuvani dokumenti
Vladimir Vučinić
Oštećeni, izgubljeni ili ukradeni dokumenti predstavljaju veliku glavobolju za svaku modernu organizaciju. Zaštitite se od gubitka dokumenata ali i od radoznalih očiju konkurencije primenjujući neki od modernih Symantec alata.
nopreview
Poslovno izveštavanje: brže i efikasnije
Marko Herman
Kompanija Envii solutions ima pravo rešenje za donošenje poslovnih odluka na osnovu ažurnih i relevantnih informacija.
preview
Bojan Milosavljević
Alarmni sistem Jablotron odlikuju fleksibilnost, oličena kroz modularni dizajn, jednostavno upravljanje i pristupačnu cenu. Visoka dostupnost povećana je servisom Jablotron Cloud, zahvaljujući kome se ovim sistemom može upravljati bilo kada i s bilo kog mesta.
nopreview
AB Soft spremno dočekao novu poresku prijavu
Milan Bašić
Noviteti koje je donela Poreska uprava na polju predaje izveštaja o porezu po odbitku su uspešno implementirane u AB Soft-ov poslovno-informacioni sistem, a obuka za korisnike počela je skupom u Privrednoj komori Beograda.
nopreview
Predavački arsenal
Pavle Peković
Prezentacije su se suštinski promenile kada su folije za grafoskop zamenjene projektorima i PowerPoint-om. Vreme je za novu veliku promenu - da vidimo kako se, kombinacijom nekoliko gadžeta, predavanju dodaju nove dimenzije interakcije sa publikom.
nopreview
Vodič kroz mobilne ekrane
Miloš Stamenković
Ekran je ključna komponenta po kojoj rangiramo moderne IT uređaje. Šta znače skraćenice na koje često nailazimo i kako izabrati pravi ekran?
nopreview
Kloniranje diskova i particija
Bojan Stanojević
Backup se pravi na razne načine - neki su klasični, ali napredni korisnici često imaju svoje ideje. Ma koliko verovali u svoj backup, povremeno ipak vredi napraviti kopiju čitave particije ili čak celog diska, zajedno sa sistemskim područjima. Upoznajmo alate koji obezbeđuju takvo kloniranje.
preview
Miljan Jovanović
Jedna od glavnih prednosti Android-a je prilagodljivost - sve vam je otvoreno i sve možete prilagoditi svojim potrebama i ukusima. Ako znate kako...
nopreview
Na Android meniju #2
Miljan Jovanović
Priču o često korišćenim Android aplikacijama završavamo programima iz kategorije zaštite, upravljanja GPS-om i još nekim preporukama.
preview
Stevan Josimović
Na Chaos Communication kongresu u Hamburgu čulo se mnogo interesantnih i novih detalja o tome kako NSA obavlja svoj sumnjivi posao. Jacob Appelbaum, jedan od najpoznatijih aktivista i istraživača digitalne sigurnosti, koautor TOR projekta i blizak Asanžov saradnik, održao je prezentaciju koje će se mnogi dugo sećati.
nopreview
Podrška za miran san
Vladimir Cerić
Vlasnici posećenih Web sajtova su uvek u opasnosti da se suoče sa problemima poput usporenja u radu ili nedostupnosti sajta, što u njihovom slučaju može značiti i solidnu količinu izgubljenog novca. Da bi takve situacije sveli na minimum, oni su u stalnoj potrazi za hosting provajderom koji im može pružiti adekvatnu podršku.
nopreview
Čuvari privatnosti
Kristijan Lazić
Jednu od najvećih pretnji današnjice predstavljaja krađa ličnih podataka. Ukoliko ne želite da svoje najvrednije bajtove "ostavljate" na nesigurnim prostorima Interneta, tri F-Secure aplikacije će vam u tome pomoći: predstavljamo Lokki, Key i Younited.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Valkyrie - robot za svemir
Nadežda Veljković
Roboti sve više liče na ljude, a njihovo ponašanje i odgovaranje na izazove je sve inteligentnije. NASA je za svemirska istraživanja osmislila Valkyrie, robota-devojku velike snage i zanimljivog izgleda.
nopreview
Odabrani bajtovi
Ladislav Struharik
Brisanje TMP fajlova, polazni folder Windows Explorer-a, Lorem Ipsum, Snimanje pozicije kurzora, Japanska Excel umetnost, Uvoz HTML-a.
nopreview
Vedra strana


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter