Od 30. septembra do 6. oktobra u Miločeru je održan 19. INFOFEST koji je, pod sloganom "Trebaju nam mostovi", okupio oko 1000 učesnika zainteresovanih za prezentaciju najnovijih trendova u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.  «pročitajte više»
- PC #193 (Novembar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Dejan Ristanović
Pravu snagu Windows 8 pokazuje tek kada ga stavite u okruženje za koje je zapravo pisan - na tablet računar. U predvečerje promocije novog operativnog sistema i gomile novih tableta, pred nama se našao prvenac - Samsung Slate PC 700T1A.
preview
Inge Schwabe
Šta se krije u ultrabook-u i zbog čega nas svi proizvođači zasipaju novim modelima? A ako je ultrabook već neophodan sledeći korak u mobilnom svetu, koji model izabrati? Pred nama su zanimljivi kandidati sa ekranom osetljivim na dodir.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Jovana Milićević
nopreview
Broadband menja svet
Saša Stamenković
U digitalnom svetu, konkurentnost državne ekonomije na globalnom tržištu uveliko zavisi od stepena razvoja broadband-a u toj državi. Koje nam mesto pripada na toj lestvici, po oceni međunarodne Broadband komisije?
nopreview
Intel-ova vizija
Jovana Milićević
Dva ključna Intel-ova događaja koja se odnose na istraživanje i inovacije u Evropi održana su 22. i 23. oktobra u Barseloni: Research@Intel Europe i Intel European Research and Innovation Conference - ERIC 2012.
nopreview
Zajednički uspesi, zajednička proslava
Jelena Rupnik
Kompanija RRC je jedan od najuspešnijih domaćih distributera u oblasti IT i telekomunikacija. Uspešna je i u regionu, a jedno od njenih najznačajnijih patnerstava je sa kompanijom Cisco. Rezultati saradnje predstavljeni su u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu, uz obraćanja izabranih predstavnika RRC tima i gostiju iz kompanije Cisco.
nopreview
Srpsko-američki IT memorandum
Jovana Milićević
Bolja razmena informacija i iskustava u oblasti regulative u IT-ju i promocija investicija čine osnovu memoranduma koji su ovih dana potpisale Srbija i Sjedinjene Američke Države.
nopreview
Megdan na vrhu
Miloš Stamenković
Iako interesovanje za nova grafička rešenja nije na nekadašnjem nivou, NVIDIA i AMD se trude da tržištu ponude bolje i štedljivije grafičke procesore. Pogledajmo šta donose grafične kartice NVIDIA 6xx i AMD 7xxx generacije.
preview
Mladen Mijatović
Pored interaktivnih tabli, moderna učionica ili sala za prezentacije može da bude opremljena i velikim ekranom osetljivim na dodir. NEC V462-TM i V651-TM su ekrani osetljivi na dodir zasnovani na potpuno drugačijoj tehnologiji (kamere koje snimaju vaše prste), a uz njih stiže i softver za interaktivnu saradnju predavača i publike.
preview
Novak Jovanović
KimTec MSGW Pro. 710 - Gamer Ultra je snažna igračka mašina zasnovanu na procesoru Core i7 i GTX560 grafici. Hoće li vam ovaj računar pomoći da konačno spasite svet od raznih virtuelnih hordi?
nopreview
Y-cam IP kamere
Mladen Mijatović
Y-cam serija kamera za video-nadzor prilagođena je potrebama manjih kompanija i kućnih korisnika. Za pristupačnu cenu ove fleksibilne kamerice pružaju mnogo toga - vreme je da obezbedite i svoj stan!
nopreview
Mali moćni projektor
Bojan Stanojević
LED tehnologija omogućila je drastično smanjenje dimenzija projektora: LG PB60G gotovo da može da stane u džep, a radi kao veliki. Sa zadovoljstvom smo isprobali prvi (skoro) HD projektor koji ćete lako nositi sa sobom i koji se praktično i ne greje.
nopreview
Gigabyte Aivia Xenon
Novak Jovanović
Inspirisan Apple-ovim "magičnim" mišem, Gigabyte je predstavio prinovu koja ne nalikuje ni jednom modelu iz sada već obimne kolekcije.
preview
Bojan Stanojević
Termin cloud sve više dobija na značaju. D-Link je predstavio Cloud Router DIR-605L. Da vidimo po čemu je on jedinstven, i šta mu je cloud arhitektura donela.
nopreview
Velika dijagonala, široki uglovi
Bojan Stanojević
Cene IPS monitora padaju - LG nudi 27" model IPS277L za svega 300 evra, koliko su donedavno koštali TN modeli. Da li da tražite još mesta na stolu?
preview
Novak Jovanović
Verovatno ste se barem jednom zapitali kako da odštampate dezen bele boje na obojenom papiru. OKI ima jednostavno rešenje: beli toner. I odgovarajući LED štampač ES7411WT.
nopreview
Nikon D600
Nenad Veljković
Nikon D600 se trudi da nas impresionira: od D7000 je nasledio hvaljeni korisnički interfejs a od D800 puno kontrola i opcija. Uz 24 Mp CMOS senzor punog formata i AF sistem unutar tela, aparat snima i nekomprimovani HD video...
preview
Jelena Rupnik
Ko god se bavio pisanjem zna da je to dosadan, naporan i usamljenički posao... skoro kao računovodstvo. Kakve vajde od novih tehnologija, ako ne mogu da nam pomognu kada nam je najteže?
preview
Novak Jovanović
Popis - zakonska obaveza, neophodna praksa, ali za mnoge domaće firme noćna mora koji danima zaustavlja normalan rad. Računari i prateća informatička oprema mogu učiniti popis gotovo bezbolnim, pa smo i mi napravili popis - popis firmi koje nude rešenja u ovoj oblasti, ali i popis tih rešenja: pogledajte šta nude AB Soft, Akord, AlbaTech, Infokod, LS Data, Omnisoft, Sampro i Sunbar.
nopreview
Gordana Dragićević
AB Soft aplikacije za mobilne uređaje su integrisane u AB Soft ERP rešenje.
nopreview
Biljana Sredić
Akord ERP pruža veliku fleksibilnost u kreiranju popisnih listi.
nopreview
Novak Jovanović
OSRED-TENSOR je kompletno rešenje za popis osnovnih sredstava.
nopreview
Novak Jovanović
Infokod nudi rešenja za popis osnovnih sredstava i ostalih dobara.
nopreview
Novak Jovanović
LS Data predlaže da razmotrite interesantno rešenje nazvano Vidra.
nopreview
Milan Bašić
Omnisoft aplikacija za Pantheon se jednostavno instalira i još jednostavnije koristi.
nopreview
Novak Jovanović
Održavanje instaliranih sistema i dugoročna podrška za Sampro korisnike se podrazumevaju.
nopreview
Sunbar rešenja pružaju široke mogućnosti kada je reč o komunikaciji sa drugim uređajima.
nopreview
AB Soft za pekarsku industriju
Gordana Dragićević
U proleće 2012. godine AB Soft je potpisao ugovor s kompanijom "MPI Pobeda" o implementaciji svog ERP rešenja. Realizacijom ovog projekta, "MPI Pobeda" je obezbedila moćan alat kojim se pojačava efikasnost cele kompanije i njenog menadžmenta.
nopreview
UPIS - prvi srpski ERP
Slavko Vujnović
UPIS preduzeća IIB je ERP softver nastao na domaćem tržištu, koji se uspešno nosi sa konkurencijom. Kakvi su njegovi glavni aduti?
nopreview
Maksimalna PDF snaga
Bojan Stojanović
Acrobat XI je pokušaj Adobe-a da prevaziđe ograničenja PDF formata i omogući obradu teksta direktno u dokumentima. Uz sve druge pogodnosti koje donosi jedna zrela tehnologija, Acrobat zadržava poziciju najmoćnijeg alata za upravljanje elektronskom dokumentacijom.
nopreview
Pinnacle Studio 16
Voja Gašić
Baš kao i snimanje videa, programi za video-montažu su sve popularniji, ali često je teško pronaći nešto što nije ili veoma skup profesionalni paket ili slabo upotrebljiva, besplatna igračka. Pinnacle Studio 16 se trudi da nađe balans...
preview
Slobodan Perišić
Koristeći AutoCAD Inventor LT Suite kreiraćete, brže nego ikada pre, tačan crtež za proizvodnju, u potpunosti usaglašen sa globalnim standardima.
nopreview
SSD i vaš Windows
Branislav Mihaljev
Odlučili ste da ubrzate rad vašeg Windows PC-ja ugradnjom SSD-a, izabrali ste odgovarajući model i sada samo ostaje da ga pustite u pogon. Pomoći ćemo vam da procedura prođe bezbedno i da napravite dobar kompromis između bezbednosti i performansi.
nopreview
KAV 2013 na srpskom
Kristijan Lazić
Kaspersky antivirus predstavlja osnovni proizvod poznatog proizvođača AV softvera. U verziji za narednu godinu, nema suštinskih noviteta, ali su osnovne funkcionalnosti poboljšane i unapređene. A tu je i lokalizacija za naš jezik...
nopreview
Konverzije kolora u crno-belo
Nenad Veljković
Crno-belu sliku uglavnom doživljavamo kao kompromis između inspiracije i informacije, kao nostalgiju i pravu meru prikaza mnogih motiva. Valjda je to razlog što se i danas mnoge kolor fotografije konvertuju u monohromatske. Upoznajmo "crno-bijeli svijet" Photoshop-a.
nopreview
Hleba i (video) igara
Voja Antonić
Više od tri decenije vode se polemike o tome da li kompjuterske video igre dobro ili loše utiču na naš mozak. Znamo li danas nešto više o tome?
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Nero 12 Platinum, Clover tagovi za IE, Immersive Explorer, Windows 8 UX Pack i Mouse without Borders.
nopreview
Elektronske i mobilne banke
Boris Stanojević
Koliko su naše banke spremne za elektronsko poslovanje? Ponuda je iz dana u dan sve bolja, ali korisnicima često nedostaju neki savremeni servisi, naročito kada se radi o uslugama za pojedinačne korisnike. Da vidimo na šta gde možete da računate...
preview
Mladen Mijatović
Video-nadzoru i kontroli pristupa se posvećuje sve veća pažnja u domenu tehničkog obezbeđenja. Cisco nudi celovita rešenja koja su skalabilna i prilagodljiva potrebama raznih grupa korisnika.
nopreview
Odabrani bajtovi
Ladislav Struharik
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #193
Probali biste Linux, ali ne biste da tražite gomilu programa koji čine neki operativni sistem realno upotrebljivim? Pripremili smo za vas Linux Mint 13, distribuciju koja u sebi već ima praktično sve što poželite. A da biste je snimili na CD, tu je Nero 12 koji obezbeđuje i razne druge servise... Status PC Aplikacije imaju i Tableau Desktop 7, poznato rešenje na polju vizualizacije informacija i poslovne analitike, i demo verzija paketa Studio Artist 4, dok je sekcija PC Utility posvećena programima za preuređivanje Windows Desktop-a - uz mnoge korisne stvari, možete učiniti Windows 7 računar sličnim Windows 8 mašini. Novi uređaji i programi su, možda na nešto drugačiji način, tema sekcije PC Fun, a tu su i PC Games, PC TimeLine, PC StandardPack, PC Antivirus...


BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter