GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #180 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Nikola Marković
Živimo u vremenu kada su društvene mreže velikom broju korisnika postale osnovna infrastruktura za informisanje, komuniciranje, pa čak i za poslovanje. Društvene mreže su za neke jedini vid primena Interneta, što nosi u sebi i značajnu opasnost.  «pročitajte više»
- PC #180 (Septembar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Dejan Ristanović
U velikoj ponudi medija plejera polako se izdvaja grupa uređaja koji se ne ograničavaju na reprodukciju sadržaja sa vaših diskova, već obećavaju distribuciju TV programa, filmova i serija iz čitavog sveta. Jedan od njih je D-Link-ov Boxee Box.
preview
Voja Gašić
Uspeh Intel Atom serije procesora i platforme bio je iznenađenje samo u početku. Manji kompaktniji računari očigledno izazivaju pažnju, ali pojava novih formi računarsko-komunikacionih klijenata zahteva dalji razvoj. Intel-ov adut je Z670.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Vladimir Cerić
nopreview
Ideje vredne širenja
Voja Antonić
Jednom godišnje TED poziva vodeće svetske mislioce i svakome od njih daje 18 minuta da iznese svoje ideje. U Beogradu se ovih dana organizuje drugi TEDx skup, prema licenci ove organizacije.
nopreview
Pionirski 3D telefon
Voja Gašić
Već na prvi pogled, s ekranom od 4,3" i HDMI izlazom, LG Optimus 3D ostavlja utisak snažne multimedijalne sprave u minijaturnom kućištu. 3D u nazivu znači da ga treba gledati s oba oka. Širom otvorena!
nopreview
Samsung Galaxy Tab 10.1
Jovan Marić
Srbija spada među prve tri zemlje Evrope u kojima se pojavio novi, kontraverzni Samsung-ov tablet dijagonale 10.1" Galaxy Tab 10.1 P7500. Debljina od svega 8.6 mm čini ga najtanjim tabletom na tržištu, a dimenzije tog tržišta tek treba da odredi sudski spor sa Apple-om...
nopreview
Početak fuzije
Miloš Stamenković
Integracija CPU i GPU jedinica u jedno jezgro danas ne predstavlja novost, ali AMD Fusion koncept je nešto više od proste kohabitacije ovih dveju jedinica. Šta donose procesori A6-3650 i A8-3850?
nopreview
Tabla za posao
Vladimir Cerić
Tableti su preko noći osvojili tržište, ali ih korisnici i dalje koriste uglavnom za zabavu. Ako poželite da vam novi tablet bude od koristi i na poslu i kod kuće, možete se susresti s raznim preprekama. Osim ako se niste opredelili za Fujitsu Stylistic Q550...
preview
Branislav Bubanja
Mnogi od nas su, "zahvaljujući" ne baš sjajnoj finansijskoj situaciji, došli u situacija da biraju - netbook ili tablet računar. Zahvaljujući Asus-u možete da platite samo jedan, a da dobijete, praktično, dva računara.
preview
Mladen Mijatović
Modernizacija analognih CCTV sistema ne podrazumeva nužno zamenu celokupne postojeće opreme. Iz Axis-a stiže skalabilno rešenje za brzu i fleksibilnu digitalizaciju analognog video nadzora.
nopreview
Ultrabook: Laptop za ceo dan
Nadežda Veljković
Da li prelazak na tablete i smartfone znači kraj PC-ja? Intel kaže da nije tako - PC i dalje ima svoje adute, ali mora da se prilagodi novom vremenu. Možda kroz Ultrabook liniju...
nopreview
Programabilni automobili
Branko Nikitović
Savremeni automobili imaju gomilu programabilnih elemenata, ali korisnici još uvek ne mogu da biraju aplikacije i instaliraju ih po svojoj želji. Nećemo dugo čekati na sledeći korak...
nopreview
Direktno iz mozga
Branko Nikitović
Kontrola uređaja putem uma izgleda kao tehnologija koju bi mogao da koristi Mr. Spock u "Zvezdanim stazama". Međutim, industrija igara je iznedrila nekoliko relativno jeftinih uređaja koji tu mogućnost donose praktično svima.
nopreview
pc180rfi.zip
(3,548.38 KB)
RFID stražar za pametnu kuću
Voja Antonić
Pošto su provalnici naučili kako da obijaju mehaničke brave, postavićemo im elektronske prepreke. A ujedno sebi olakšati ulazak u kuću...
nopreview
3D projektor u dnevnoj sobi
Zoran Drenković
Ako možete da obezbedite slobodan zid, pozdravite se sa bioskopom i spremite dovoljno kokica, jer Sharp VX-Z17000 sa razdaljine od tri metra daje sliku dijagonale dva metra.
nopreview
Poslovna elegancija novog ProBook-a
Bojan Stanojević
HP je još jednom pokazao kako treba da izgledaju ali i rade poslovni prenosivi računari - predstavljamo ProBook 4530s i 5330m.
nopreview
HP-ovi ekološki monitori
Bojan Stanojević
HP-ovi monitori 2011x i 2211x troše malo struje, ne zagađuju okolinu i mogu da se recikliraju... a daju vrlo lepu sliku.
nopreview
Intex IT 5450 FM
Andrija Ćeranić
Ekonomičan 5.1 sistem zvučnika sa mnogo funkcija koji i one što su planirali da odvoje tri puta više novca na 5.1 navesti da još jednom razmisle.
nopreview
Snajper iz Gigabyte-a
Miloš Stamenković
Ekskluzivnim serijama matičnih ploča uvek se pokazivao prestiž proizvođača. Nova serija kompanije Gigabyte zove se G1.Killer, a njena perjanica je G1.Sniper 2.
preview
Branislav Bubanja
Nakon televizora, LG je svoju tehnologiju Film Paterned Retarder zaposlio i na monitorima. Gledajte 3D sliku kroz jeftine, pasivne naočare.
nopreview
Pristupačan Android visoke rezolucije
Jovan Marić
Nakon nekoliko iteracija Android telefona, kineski telekomunikacioni gigant ZTE je ponudio model Blade, kojim je uglavnom ispravio ranije nedostatke i doneo karakteristike mnogo skupljih modela. Uskoro stiže i kod nas...
nopreview
LifeBook made in Japan
Bojan Stanojević
Velika većina elektronske robe stiže nam iz Kine, ali Fujitsu računari su izuzetak. Pogledajmo koji nivo kvaliteta donose Lifebook E751 i S761.
nopreview
Fuji FinePix F600 EXR
Nenad Veljković
FinePix E600 je kompaktni aparat koji ima 16 Mp CMOS, podršku za HD video, 15x zum... Našu pažnju su ipak privukle tehnološke novine: inteligentni digitalni zum, tretman šuma i detektor pokreta.
preview
Konkurs za najbolju letnju fotografiju koji smo organizovali u saradnji sa "Tehnomanijom" izazvao je ogromno interesovanje naših čitalaca i drugih posetilaca sajta pcpress.info. U predviđenom roku pristiglo je 1047 fotografija. Predstavljamo najbolje...
nopreview
Čavrljanje o OPS-u
Vesna Knežević
OPS, Optimized Print Servicis, je tehnologija kojom firma Konica Minolta čini poslovanje efikasnijim... i znatno prijatnijim.
nopreview
Upravljanje projektima u oblaku
Nikola Zarecki
Sve brojnijim implementacijama u oblaku, softver za upravljanje projektima prolazi kroz veliku transformaciju. Mnoge stvari koje su nekada delovale komplikovano sada su trivijalne, ali se pojavljuju novi izazovi...
preview
Stevan Josimović
Blue Marble je kompanija koja proizvodi softverska rešenja za industriju prostornih informacija skoro 20 godina. Njihov engine za geokodiranje i reprojekcije zaslužio je zavidnu dozu poverenja među korisnicima ali i autorima pratećeg softvera. Od dva popularna proizvoda nedavno je stvoren novi - Blue Marble Desktop.
nopreview
Iznajmljena sigurnost iz oblaka
Kristijan Lazić
U dolazećoj eri "oblaka", sve više klasičnih servisa postaje dostupno po potrebi. Ako već možemo da iznajmimo tekst procesor, program tabelarne proračune i prostor za backup, zašto ne bismo iznajmili i bezbednosne servise? Testirali smo novi Panda security as a service koncept - plaćate samo ono što vam je potrebno.
nopreview
Zeleno IT poslovanje
Maja Todorović, Berislav Todorović
Biti "zelen", odnosno poslovati ekološki odgovorno, ljudi često posmatraju kao luksuz bogatih kompanija. A upravo je suprotno: poštovanje principa održivosti svakom preduzeću može doneti uštede na mnogo nivoa. Gde je IT u toj priči?
nopreview
Bogatstvo komunikacije
Nadežda Veljković
Oko stotinu učenika specijalne škole za decu oštećenog sluha "Bubanj" iz Niša dobilo je jedinstvenu priliku da lakše, jednostavnije i prirodnije komunicira i usvaja nova znanja i veštine u školskom okruženju.
preview
Dragan Pleskonjić
Ovih dana jedna simpaticna Facebook igra našla se u centru pažnje računarske javnosti. Tim srpskih programera napravio je "Piliće" i uklopio igru u Facebook zajednicu. Iza proste igre krije se vrlo ozbiljna tehnologija...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
BitDefender Total Security 2012, Corel PDF Fusion, WinX DVD Ripper i Free Studio multimedija.
nopreview
CRM: Put do zadovoljnog kupca
Vladimir Cerić
Koliko puta ste čuli od predstavnika neke firme da su im mušterije na prvom mestu? I koliko puta ste se uverili u suprotno? Doduše, ima i prijatnih iznenađenja. A neki među nama znaju da iza toga stoji - CRM.
nopreview
Srpski recept za Olimpijadu
Mladen Mijatović
Šta raditi kada kriza pritisne i obim posla se smanji? Naravno, potražiti još posla, ali na nekom drugom mestu. Konsing Group je pokazala da domaće znanje može uspešno da se plasira i na zahtevnom zapadnoevropskom tržištu.
nopreview
Dobar savetnik je zlata vredan
Snežana Arambašić Aleksić
U doba čestih promena svakom privredniku je teško da prati aktuelne propise, a kada stigne kazna onda je već kasno. Zato se treba pripremiti na vreme. Jedan od načina je i pronalaženje partnera koji ume i može da sve aktuelne propise pretoči u funkcionalan informacioni sistem.
preview
Vladimir Cerić
Put kompanije ka uspehu može biti veoma trnovit ako ne uključite informatičku podršku na vreme. Privatna kompanija iz Čačka iskoristila je prednosti modernog ERP sistema u pravom trenutku.
nopreview
Google Plus - krugovi prijatelja
Dražen Drašković
Jeste li već postali član po pozivu nove društvene mreže, Google Plus? Šta će vas tamo dočekati i vredi li se uopšte truditi, ili Facebook ostaje sinonim za Internet?
preview
Mladen Mijatović
Projekat "Siguran grad" predstavlja rešenje za gradsku mrežu video nadzora. Beogradska firma Vucomm je do sada instalira ovakve sisteme u nekoliko gradova u zemlji. Pazite šta radite na ulici!
nopreview
Gde su, šta rade?
Vesna Milošević
Ispijanje jutarnje kafe uz pregled dnevnih dešavanja sa Web stranica i čitanje e-mail-ova postalo je toliko uobičajeno, da je teško zamisliti drugačija vremena. Ipak, sama Mreža ih pamti...
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Kao prava, samo bez mozga
Vesna Knežević
Robotika se razvija u raznim pravcima, od kojih su neki avangardni. Recimo, roboti u obliku ljudi... a naročito žena!
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Windows 7 bajtovi
Voja Gašić
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #180
Vreme je da unapredite vaš Office 2010 service pack-om, a naš septembarski DVD će vam uštedeti download... A ako ste već doveli Office u red, možda da probate nešto novo: Corel PDF Fusion ili BitDefender Total Security 2012. Status PC Aplikacije zaslužio je Cyberlink YouCam 5, paket koji će obogatiti vašu video-kumunikaciju raznim alatima. U sekciji PC Utility sakupili smo alate za video-konverziju i prebacivanje filmova sa DVD i Blu-ray medija na hard disk, prilagođavanje zvuka... Tu su, naravno, i PC StandardPack, PC Internet, PC TimeLine, PC Fun...


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter