GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #179 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Miloš Stamenković
Kako se bliži momenat u kome će konačno na scenu stupiti nova generacija procesora, interesovanje za AMD platformu lagano raste, naročito među entuzijastima koji vole da "udaraju kontru". Isprobali smo tri ploče sa 990/970FX čipsetom.  «pročitajte više»
- PC #179 (Jul/Avgust 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Marko Savković
Kako da ostanete u kontaktu dok ste na odmoru? Ekran mobilnog telefona je ipak premali za komforan pristup Internetu, što je dobar razlog da kupite jedan od pet tablet računara koji su odskora pristupačni i na našem tržištu.
preview
Bojan Stanojević
Prenosive računare HP-ove serije Pavilion već smo nekoliko puta predstavljali, ali nove verzije neprestano stižu. Isprobali smo dva kandidata: dv7 je pomalo sličan prethodnicima, a dm1 donosi nove ideje...
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Vladimir Cerić
nopreview
Godina oblaka
Draško Drašković
Početkom decembra 2010. Google je predstavio Chrome OS, a Eric Schmidt, tada izvršni direktor kompanije, rekao je da je to u profesionalnom smislu najvažniji dan u njegovom životu. Kako stvari izgledaju pola godine kasnije i da li oblak uopšte ima anternativu?
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
Šta mislite o mobilnom koji ćete puniti pričajući? I vaš glas je nekakva energija, zar ne? Za početak porazgovarajte sa svojim automobil­nom, ali izbegavajte da hakerima kažete lozinku...
nopreview
Letnji duel titana
Marko Savković
Ako želite na odmor da ponesete najbolji mobilni telefon i ako ste se opredelili za Android platformu, pred vama su dva kandidata: HTC Sensation i Samsung Galaxy S II. Koristili smo ih paralelno, pa da pomognemo neodlučnima...
nopreview
Bufalo čuva podatke
Mladen Mijatović
Mrežni storage serveri su nezamenljivi za bezbedno skladištenje velikih količina podataka, a često su opremljeni i raznim aplikativnim serverima. Predstavljamo dva Buffalo NAS uređaja, jedan sa dva i drugi sa osam diskova.
nopreview
Četiri pogleda na navigaciju
Zoran Drenković
Predstavljamo nekoliko asistenata za snalaženje po divljim predelima inostranih magistrala i auto-puteva - izaberite svoj GPS uređaj za predstojeći odmor. Kandidati se zovu Mio Moov S600, Becker Pro 43 Control, Goclever Navio 500 Plus FEU i Prestigio GeoVision 5500EU.
preview
Nenad Veljković
Foto-amateri se ne zadovoljavaju uvek razmenom fotografija na Internetu ili letimičnim pregledom slika na monitoru. Šta pružaju štampači koje možete nabaviti u našim prodavnicama? Isprobali smo Canon Selphy CP800, Sony Cyber-shot Total Solution, Canon PIXMA IP 4850 i HP PhotoSmart E AIO CN255B.
nopreview
Špijunska strana
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Budite sami svoj Džems Bond: nekoliko gedžeta koji će vam pomoći da nađete nekoga i još vidite i čujete šta on(a) radi.
nopreview
Jeste li čipovani?
Voja Antonić
RFID tagovi se ugrađuju u mnoge proizvode, pa i u živa bića, u cilju brze i automatske identifikacije. Kako ova tehnologija funkcioniše i gde su joj granice?
preview
Mladen Mijatović
D-Link DIR-457 je bežični ruter koji obezbeđuje vezu sa Internetom preko 3G mreže. Velik je poput iPhone-a, ima baterije, kožnu torbicu i... privlači poglede.
nopreview
Povećajte IQ televizora
Branislav Bubanja
Izraz smart kod HD televizora ukazuje na podršku za napredne mrežne i online funkcije. Uz LG Smart TV Upgrader ST600 i "obični" HD televizori postaju pametniji.
nopreview
Deset lakih komada
Andrija Ćeranić
Uz Intex Laptop Accessory Kit možete da ponesete na put dobar deo IT komfora koji vam inače pruža vaša kancelarija.
preview
Mladen Mijatović
Osim uvida u unutrašnjost, dobro je znati i šta se dešava u okolini zgrade, a za to su potrebne kamere koje mogu da izdrže sve temperaturne i klimatske uslove. Kandidati su Axis M3113-VE i M3114-VE.
nopreview
Skoro kao hologram
Branislav Bubanja
Osim cenom, ViewSonic-ov projektor PJD5122 privlači pažnju i mogućnošću prikaza slike u trećoj dimenziji.
nopreview
Sharp-ov poslovni štampač
Zoran Drenković
Za poslovno štampanje najpogodniji je uređaj koji pretežno štampa u formatu A4, a po potrebi može da se poigra i sa A3 listovima. Upravo takav je Sharp MX-2310U.
preview
Nenad Veljković
H serija donosi prve Sony-jeve kompaktne kamere ove sa Carl Zeiss objektivom i 30x optičkim zumom. Puna HD video podrška, novi CMOS senzor i 3D opcija samo upotpunjavaju ponudu ozbiljnog igrača na velikom tržištu.
nopreview
Mobilne novotarije
Branko Nikitović
Stiv Džobs je 6. juna na WWDC konferenciji predstavio tri novosti iz svoje kuhinje - nove verzije operativnih sistema za Mac računare (Lion) i mobilne uređaje (iOS 5), kao i nov servis koji seli što-šta u oblake - iCloud. Da vidimo kako će sve to izgledati...
nopreview
Predeo slikan Vuem
Stevan Josimović
Sistem za simuliranje prirodnih okruženja Vue ponovo je pomerio granicu vizuelnog kvaliteta i uverljivosti. Verzija 9.5 je, pored foto-realizma, iskoračila i po pitanju brzine, pa je interesantno pogledati kakve će nove Avatare Holivud uskoro kuvati u e-on-ovom loncu.
nopreview
pc179ind.zip
(1,164.55 KB)
InDesign 5.5 i srpski jezik
Bojan Stojanović
Želite li da se konačno bavite DTP-om kao da živite u nekoj "podržanoj" zemlji? Rešenje koje opisujemo otključava podršku za srpski jezik u InDesign-u CS5.5 i omogućava regularnu hifenaciju, proveru pravopisa i ispravne slovne oblike u ćiriličnim fontovima.
preview
Vladimir Cerić
Kada kao glavnog konkurenta imate program koji predstavlja prihvaćeni industrijski standard, teško je napraviti nešto revolucionarno. Zato su se autori GstarCAD-a fokusirali na proverene vrednosti...
nopreview
Panda Antivirus 2012
Kristijan Lazić
Antivirusne kompanije početkom leta predstavljaju svoja rešenja za narednu godinu. Pred nama je Panda Antivirus 2012.
nopreview
Flyer na našem nebu
Marko Savković
U saradnji sa kompanijom HTC, grupa autora okupljena oko GTUG Serbia razvila je pet aplikacija za HTC Flyer, prvi Android tablet ove kompanije. Upoznajmo ove programe...
nopreview
Android i poslovna primena
Jovan Marić
Pred kompanijama koje žele da primene nove smartphone ili tablet uređaje u poslovanju nalazi se sve veći izbor platformi - operativnih sistema i samih uređaja. Uporedićemo prednosti i mane nekih rešenja, dati praktičan primer i skrenuti pažnju na izazove koje donose nove tehnologije.
nopreview
Programerske dileme
Zoran Pavlović
Ako gradite karijeru u oblasti softverskog inženjerstva, očekuje vas dinamičan posao u kome ćete stalno savladavati nove i nove prepreke... ili izazove. Šta je danas aktuelno i kojim putem poći?
nopreview
Kako dan postaje noć
Nenad Veljković
Kod klasičnih montaža prvo biramo pozadinu pa potom dodajemo likove prilagođavajući ih svetlosnim uslovima te pozadine. Šta raditi ako samoj pozadini treba drastično promeniti atmosferu? Recimo, dnevnu scenu promeniti u noćnu, pa još dodati i kišu. Photoshop će nam i ovoga puta biti od velike pomoći.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Dropbox, FileZilla, Maxthon browser i Autoruns.
nopreview
Brži poslovni procesi
Vladimir Cerić
Nakon digitalizacije poslovnih procesa u Eurobank EFG banci, procedure koje su ranije trajale i po nekoliko sati su svedene na nekoliko minuta. Na zadovoljstvo klijenata...
nopreview
Symantec oblak
Vladimir Vučinić
Antivirusna rešenja se polako sele u oblak - upoznajmo interesantan sistem sveobuhvatne zaštite nazvan Symantec.cloud.
nopreview
Uz dobar softver do više hrane
Gordana Dragićević, Vladimir Cerić
Nakon integracije dve lokalne kompanije, "Perutnina Ptuj Group" je uspela da konsoliduje poslovne podatke u jedinstven sistem... i to u kratkom roku.
preview
Mladen Mijatović
Nakon temeljnog renoviranja, Tašmajdan je konačno zablistao u novom ruhu. Da bi stvari ostale lepe i uredne, u parku je instaliran i moderan sistem video-nadzora, zasnovan na IP kamerama i infrastrukturi optičkih vlakana.
nopreview
Facebook za naučnike
Nadežda Veljković
Udruženi, ljudi su jači i pametniji... a i slobodno vreme provedeno u društvu je mnogo prijatnije od samoće. Brojne društvene mreže izgrađene su na tim idejama, a sada sa Harvarda stiže nova ideja - Research Gate, mreža za naučne krugove.
preview
Vesna Knežević
Konica Minolta nudi rešenje je Optimized Printing Service-u, koji štedi resurse, novac i vreme, te smanjuje stres zaposlenih. Pogled na to iz dnevnika Vesne Knežević...
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Windows 7 bajtovi
Voja Gašić
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #179
Letnji DVD je u znaku grafike i animacije posebno primenjene na Web-u. PC Aplikacije su Adobe Flash CS5.5, Dreamweaver CS5.5, Corel Painter 12 i Corel CAD, a izdvajamo i primere upotrebe foto-aparata sa našeg junskog veliko teksta - slike će vam pomoći da izaberete foto-aparat koji vam najviše odgovara. U sekciji PC Utility su programi koji će vam pomoći da sa Interneta preuzmete interesantne materijale, a dosta letnje zabave doneće vam i sekcije PC TimeLine i PC Fun.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter