GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #172 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Branko Nikitović
Kada je 2008. Apple promovisao MacBook Air, rezultati nisu bili sjajni: najlakši notebook na svetu koji nije postigao očekivani tržišni uspeh. Sada se pred nama našla nova generacija - da li su ispravljeni nedostatci prethodnika?  «pročitajte više»
- PC #172 (Decembar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Bojan Stanojević, Voja Gašić
Iz prodavnica vas mame atraktivni televizori velike dijagonale sa full HD ili čak 3D slikom, a vaš operater vas izaziva novim HD signalom i video-on-demand servisom. Uz sve to ide i nova godina, tradicionalno vreme kupovine televizora. Posetili smo "Tehnomaniju" i za vas izabrali najatraktivnije modele...
preview
Marko Savković
Sredinom oktobra predstavljena je nova Microsoft-ova džepna platforma. Jedan od prvih proizvođača koji su je prihvatili je Samsung, pa smo bili veoma nestrpljivi da isprobamo model Omnia 7.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Marko Herman
nopreview
Kako se svađati na Internetu
Voja Antonić
Televizija zastupa centralistički stil (jedan priča - svi slušaju), a Internet demokratski (svi pričaju - malo ko sluša). Kako u raspravi navesti sagovornika da ipak zastane i zamisli se nad vašim rečima?
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
Šta sve može da se ukrade pomoću računara? Planovi novih automobila, analiza SSD-ova, možda i čitav Internet! A razlog je (i) to što je u osnovi mnogih kompjutera moćan i siguran operativni sistem...
nopreview
Fujitsu za (malo) dublji džep - laptopi
Bojan Stanojević
Na tržištu ima mnogo prenosivih računara po primamljivim cenama. Koliko je isplativa investicija u skuplje modele koji se proizvode u Nemačkoj ili Japanu? Isprobali smo pet Fujitsu notebook-a raznih koncepcija.
nopreview
Put u treću dimenziju
Voja Gašić
Kako prikazati 3D sliku, u kućnim i bioskopskim uslovima? Da li ćete nositi anaglifske, polarizacione ili prekidačke naočari, da li će na svakom oku biti po jedan monitor ili ćete sliku gledati uživo, bez ikakvih gedžeta? Upoznajmo sve ove tehnologije...
nopreview
Kućna automatika
Mladen Mijatović
Koliko bi vam značilo da kućne električne uređaje možete da uključujete i isključujete sa jednog mesta zajedničkim daljinskim upravljačem? Još ako je taj daljinski vaš mobilni telefon ili neki računar koji je povezan na Internet... Upoznajmo neka rešanja.
nopreview
MP5 plejeri
Branislav Bubanja
Nije greška u naslovu! Ako MP3 plejeri mogu da reprodukuju muziku i eventualno "hvataju" radio-stanice, a MP4 plejeri mogu da prikazuju video i fotografije, onda Xwave plejeri koje predstavljamo mogu da se zovu MP5...
preview
Mladen Mijatović
NDrive je portugalska firma koja proizvodi navigacioni softver za mobilne telefone i samostalne uređaje. Predstavljamo dva elegantna i funkcionalna modela za navigaciju u vožnji: Touch Light i Camal 430i.
preview
Zoran Dranković
Štampanje, skeniranje, kopiranje i slanje/primanje faksa čak i ako ništa ne znate o tehnici? Sasvim verovatno, ako ste se odlučili za MFP OKI MB470.
nopreview
Lamborghini tastatura
Darko Pantović
Automobilska industrija utiče na proizvođače hardvera, pa je Lamborghini bio inspiracija dizajnerima Gigabyte-a kada su projektovali tastaturu K8100. Kako je naći se za "volanom"?
nopreview
Muzičke kugle
Branislav Bubanja
Ko je rekao da zvučne kutije moraju biti četvrtaste? Mission je modelom M-iSphere Mini dokazao i da sferni oblik daje zvuk visokog kvaliteta.
nopreview
LED na dva načina
Bojan Stanojević
LG je nedavno predstavio nove monitore sa LED pozadinskim osvetljenjem, a mi smo isprobali dva 23" modela: jeftiniji E2360 i moćniji E2380VX.
nopreview
Bez ventilatora
Miljan Vekić
Ako vam smeta buka koja dolazi iz kućišta vašeg računara, a i dalje biste voleli da igrate najnovije igrice sa maksimalnim detaljima i koristite 3D aplikacije, Gigabyte ima rešenje za vas. Ime je GV-R577SL.
preview
Branislav Bubanja
Iako je količina dostupnog 3D video-sadržaja u Srbiji minimalna, uređaji za njihovu reprodukciju postaju sve dostupniji. Predstavljamo vam jedan interesantan dizajnerski koncept u realizaciji LG-ja: HLX55W plejer.
nopreview
Bioskop na dlanu
Voja Gašić
LG HX300G nije baš piko-projektor - malo je veći, ali ima mnogo prednosti, od dužeg veka lampe na dalje. Sa zadovoljstvom smo ga isprobali!
nopreview
Čitanje uz Sony
Jovan Bulajić
Sony je upravo predstavio novu paletu čitača elektronskih knjiga - modele Sony Reader Pocket Edition, Touch Edition i Daily Edition. Kako su se pokazali u poređenju sa konkurentskim uređajima?
nopreview
Olympus E5
Nenad Veljković
Naslednik E3 modela sa novim High Speed Live MOS senzorom od 12,3 Mp i Tru­ePic V++ procesorom pravi je promoter nove generacije Four Thirds standarda. Koliko mu nova tehnologija pomaže u borbi sa konkurencijom?
nopreview
Aircoustic slušalice
Andrijana Maksimović
Nisu sve slušalice iste - Vivanco je oformio novi brend slušalica koje se odlikuju posebnim dizajnom i kvalitetom, a u skladu s tim i cenom. Reč je o seriji Aircoustic, namenjenoj korisnicima čiji kriterijumi daleko prevazilaze prosečne.
nopreview
Fleš šareniš
Aleksandra Šakić
Taman pomislimo da smo sve rekli o USB fleš diskovima, kad se pojave modeli kojima ne možemo da odolimo. Ovoga puta u pitanju je memorija sa oznakom Adata...
nopreview
Akrobatska desetka
Bojan Stojanović
Novi Acrobat X krasi zvučno ime, ali ne previše novih opcija. Ipak, on donosi sveže ideje u načinu korišćenja programa i okruženje neprikosnovenog kvaliteta za sve oblasti rada sa PDF dokumentima.
nopreview
Office na srpskom, treći put
Dragan Grbić
Već smo navikli da Microsoft lokalizuje svoje ključne sisteme i objavljuje nacionalne verzije nekoliko meseci po izlasku osnovnih. Treći put po redu, do nas stiže Microsoft Office na srpskom. Ima li pomaka na bolje?
preview
Aleksandar Rakić
Iz kompanije Corel stigla je nova verzija objedinjenog dizajnerskog okruženja, Designer Technical Suite X5. Autori kažu da ste, ako želite da vam posao izgleda kao dečija igra, na pravom mestu. Zato smo se poigrali...
nopreview
Sinhrona tehnologija u Velocity seriji
Mladen Mijatović
Dok je NX prevashodno namenjen izradi proizvoda koji imaju složenu geometriju i puno delova, SolidEdge iz Siemens-ove serije programa Velocity primeren je mašinskom projektovanju u malim i srednjim preduzećima. U najnovijoj verziji SolidEdge ST3 konačno je do kraja implementirana Siemens-ova sinhrona tehnologija.
nopreview
Blu-ray moding
Branislav Bubanja
Umesto da svake godine kupujete novi Blu-ray plejer, iskoristite postojeći uređaj i uradite stvari koje niste očekivali da vaša šklopocija može. Potreban vam je samo program Rendr firme Ray in Blu.
nopreview
3D iz Photoshop-a
Nenad Veljković
Kako snimati anaglifske (3D) slike koje možete da gledate kroz naše naočari? Čak i stare 2D slike možete gledati u tri dimenzije, ali ih prethodno morate pripremiti za to u Photoshop-u. Naučite kako!
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
WinZip 15, Evernote, Trillian i CCleaner.
nopreview
ERP za vaš džep
Marko Herman
Iako se malim preduzećima investicija u ERP rešenje može učiniti previsokom, ona je opravdana podizanjem efikasnosti poslovnih procesa. Pogledajmo kakva je ponuda na domaćem tržištu...
preview
Marko Herman
Kompanija AB Soft osnovana je 1990. godine kao preduzeće za projektovanje i izradu informacionih sistema, a ove godine obeležava 20 godina uspešnog rada. Koji su njihovi glavni aduti?
nopreview
Najbolje ili ništa
Marko Herman
Unapređenje i standardizacija poslovanja radi uspešnijeg nastupa na tržištu motivisali su menadžment kompanije Vitro Group da potraži novo poslovno informaciono rešenje. Pogledajmo kojim su putem išli...
nopreview
GIS za Zelenilo Beograd
Jovan Todorović
Upravljanje zelenim površinama nije jednostavan posao, ali može biti znatno lakši ako se za to koristi odgovarajući informacioni sistem. Upoznajmo GIS primenjen u preduzeću "Zelenilo Beograd".
nopreview
Moja kamera: video nadzor kao servis
Mladen Mijatović
IP kamere pružaju mogućnost nadzora svuda gde je raspoloživa veza sa Internetom, pod uslovom da umete da podesite sve napredne parametre. Servis "Moja kamera" obezbeđuje jednostavan video nadzor - bez ikakvih podešavanja softvera i firewall-ova.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
S optimizmom u 2011.
Marko Herman
Stigli smo do kraja još jedne teške godine. O rezultatima u 2010. i očekivanjima od 2011. godine razgovarali smo sa Markom Perovićem, vlasnikom kompanije NPS.
nopreview
Internet postaje sve veći kolač
Velibor Antić
U Beogradu je krajem oktobra gostovao Marvin Liao, komercijalni direktor kompanije Yahoo! za Evropu, Bliski Istok i Afriku. To je prilika koja se ne propušta...
preview
Vesna Knežević
Kako da naučite da vozite sanke sa psećom zapregom, lovite ribu kroz rupu u ledu i brojite irvase u Laponiji? Internet će vam pomoći da pretražite kauče u okolnim zemljama, pa ćete videti da avantura ne mora da vas košta praktično ništa...
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Windows 7 bajtovi
Voja Gašić
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Odabrani bajtovi
Marko Herman
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #172
Decembarski "PC" je u znaku 3D tehnologija, pa smo na DVD-u, u sekciji PC 3D, sakupili gomilu alata za generisanje i gledanje anaglifskih slika i filmova. Posebna poslastica su filmovi koje možete gledati na ekranu vašeg monitora, a kada stavite naočari koje ste dobili uz časopis, likovi tih filmova će izaći u vašu sobu... Drugi važan sadržaj na disku je Microsoft Office 2010 Professional lokalizovan za srpski jezik - instalirajte ga, probajte i besplatno koristite 60 dana. Zainteresovaće vas i PC Aplikacije Sony Vegas Pro 10, Magix Movie Edit Pro i Evernote 4, sekcija PC Utility koja je ovoga puta posvećena programima za video i audio telefoniranje preko Interneta, kao i tradicionalne PC Games, PC TimeLine, PC Fun...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter