GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #258 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Tesla 9.2: Uglađeno i gospodski
Filip Majkić
Brend Tesla želi da ponudi adekvatna rešenja za domaće tržište, pa tako Smartphone 9.2 predstavlja sam vrh njihove ponude. Samim tim, reč je o najboljem Tesla modelu koji smo ikada imali prilike da probamo...
- PC #258 (Oktobar 2018)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Tesla 9.2: Uglađeno i gospodski

image

Svi znamo da Tesla telefoni ciljaju korisnike kojima su potrebni uređaji s dobrim odnosom uloženog i dobijenog. Dobili smo model koji poprilično naginje ka potonjem, jer Tesla Smartphone 9.2 pruža zaista mnogo toga. Novajlija je usvojio najbolje stvari koje Android svet nudi i zaista predstavlja kompletan paket kome je teško odoleti, po ceni od svega 29.999 dinara.

Pozitivan utisak stiče se već od otvaranja kutije pune propratne opreme, preko otpakivanja telefona, njegovog postavljanja u providnu zaštitnu masku, do samog uključivanja i korišćenja. Metalik sive površine zadnje strane zaista odaju utisak više kategorije i toplo savetujemo da telefon brzo ubacite u masku pre nego što prstima zaprljate ove delove. Ekran je prilično izdužen, odnosa strana 19:9, zasnovan na IPS tehnologiji i rezoluciji od 1520×720 piksela, te nudi odličan hvat, a istovremeno je jasan i pregledan.

Dodamo li tome da neizbežni izrez na gornjem delu ekrana možemo sakriti, kao i da na donjoj ivici imamo interesantan efekat prelivanja prednje i zadnje površine, jasno je da je telefon dopadljiv, uz kvalitet izrade koji je na veoma visokom nivou. Ljubitelji slušanja muzike u pokretu imaju na raspolaganju 3,5-mm audio-konektor, kao i FM radio. Za viši nivo bezbednosti, na raspolaganju je i skener otiska prstiju.

image
Tabela karakteristika

Tesla Smartphone 9.2 stiže sa octa-core procesorom koji radi na do 2 GHz, ali i čak 4 GB RAM-a. Telefon je u realnom radu vrlo odzivan i živahan, nadograđujući responsivnošću odličan inicijalni utisak koji ostavlja eksterijerom i generalnim osobinama. Na raspolaganju je 32 GB za skladištenje podataka, što se veoma lako širi microSD karticom maksimalnog kapaciteta do 256 GB. Reč je o hibridnom dual SIM slotu, pa birate između korišćenja druge kartice i proširenja skladišnog prostora. Baterija kapaciteta 3000 mAh s lakoćom obezbeđuje celodnevnu autonomiju.

Odlične performanse čipseta samo su osnov za stavke kao što su Bluetooth 5.0 ili Wi-Fi koji radi na 2,4 i 5 GHz, obezbeđujući tako još kvalitetniji prijem bežičnih signala. Kamere funkcionišu odlično, dajući kvalitetne snimke u oba smera, odlične u razmerama klase. Pozadi imamo kombinaciju 16+5 Mp, za detaljne slike, ali i lako postizanje bokeh efekta (zamućivanje pozadine). Senzor selfi kamere je rezolucije 16 Mp, te je u stanju da snimi priličan nivo detalja, pri čemu obe kamere pokazuju zavidnu brzinu u radu.

Operativni sistem Android 8.1 Oreo funkcioniše odlično. Softverski čistunci imaju dodatnog razloga za slavlje, jer Tesla Smartphone 9.2 stiže s praktično neizmenjenim Android-om. Korisniku je ostavljeno da telefon dograđuje aplikacijama onako kako on smatra da je za njega najbolje, a jedini dodatak jeste izdvojeni prikaz posebnih funkcija koje je proizvođač želeo da naglasi u Features sekciji.

Ukupan utisak korišćenja Tesla Smartphone 9.2 telefona je odličan! Ovo je telefon čije su karakteristike takve da se ne bi postideo ni u klasi iznad. Veoma dobar u svakodnevnom radu, pristojnih performansi, solidnih kamera i svih drugih karakteristika, može se reći da impresionira.


www.tesla.info

SLEDEĆI TEKST U PC #258
preview
Generali: Osiguranje ekrana



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter