GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #33 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović
- PC #33 (Mart 1998)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Uvodnik

Tri godine izlaženja, koje ovim brojem „PC“-ja zaokružujemo, obeležavamo kompletnom promenom izgleda – došlo je vreme da naš časopis pređe na štampu u punom koloru, a priliku smo iskoristili i za temeljan redizajn. Osmišljavajući novi izgled tekstova i rubrika, naš dizajner Miodrag Veselinović je pre svega imao u vidu potrebu čitalaca da lakše uoče suštinu izloženih informacija i da pri kasnijem listanju brže nađu tekst ili podatak koji im je potreban. To je zahtevalo da se kvalitet ilustracija, kako fotografija tako i dijagrama, podigne na viši nivo, što uvek znači mnogo dodatnog rada, a samim tim i vremena. Posla je bilo toliko da sam se povremeno pitao hoćemo li uopšte stići da ga završimo na vreme. Ipak, DTP ekipa, na čelu sa našim novim art direktorom Darkom Staničićem, uspela je da pobedi čak i najkraći mesec u godini, pa će se ovaj broj „PC“-ja pojaviti na kioscima u uobičajeno vreme. Povoljnim aranžmanom u štampariji „Efekt“ i povećanjem tiraža postigli smo da njegova cena ostane nepromenjena.

Čim je rok završetka nekog posla kritičan, vidi se prednost nove tehnologije – ko zna da li biste ove redove čitali na vreme da tehnička priprema nije prešla na novu generaciju računara zasnovanih na Pentium II procesoru. Ako smatrate da vam Pentium II nije potreban, pročitajte prikaz LX ploča i razmislite još jednom: promenom procesora menja se i čitavo okruženje, što čini rad ne samo efikasnijim, već i pouzdanijim, po ceni koja je poslednjih meseci bitno pala. Najzahtevnijim korisnicima to otvara mogućnost da krenu korak dalje, pa u ovom broju prikazujemo računar sa dva Pentium II procesora, nestrpljivo očekujući prve primerke Deschutes-a koji će, uz pogodne ploče, raditi i u većim klasterima.

Dok hardver napreduje krupnim koracima, generacija softvera „za ovu godinu“ se tek očekuje: Windows 98 će najverovatnije izaći u maju, Windows NT 5 možda nekoliko meseci kasnije, a o novom Office-u još nema ni pomena. Ipak, zadovoljstvo mi je da najavim jedno domaće izdanje koje smo, u saradnji sa firmom Procon, u prilici da vam ponudimo. U pitanju je Morton Benson englesko-srpski rečnik na CD-ROM-u, koji koristi sve prednosti multimedije: ne samo što ćete pročitati značenje reči, već ćete čuti i njen izgovor. Autori ovog izdanja su Dejan Jelović i Zoran Koš, a distribucija je poverena našem časopisu – rečnik možete naručiti telefonom, ili ga kupiti na uobičajenim „PC“-jevim prodajnim mestima.

Priču o našim sledećim projektima i specijalnim izdanjima ostavljam za sledeći mesec – očekuje nas još dosta posla na doterivanju „PC“-ja i zaokruživanju novog izgleda. Pri tome će nam, kao i uvek, od velike pomoći biti vaši komentari i predlozi, koje nestrpljivo očekujemo. Vidimo se 5. aprila, na treći rođendan „PC“-ja!

SLEDEĆI TEKST U PC #33
nopreview
Dve godine Interneta
Berislav Todorović
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter