GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #63 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #63 (18) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #63 (Januar 2001)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Pentium 4
Majkl Mijatović
Sredinom novembra u svet je krenula još jedna generacija Intel-ovih procesora. Naravno, rečeno je da je Pentium 4 najbrži i najmoćniji procesor iz x86 porodice. Ali, da li su te marketinške tvrdnje istinite?
preview
Zoran Životić, Dejan Ristanović
Mnogo toga se promenilo od našeg prvog velikog testa mobilnih telefona - generacije uređaja su se smenjivale, cene su padale a proizvođači su potražili šansu i u "paralelnim svetovima" Interneta i multimedije. Ove godine isprobali smo dvadesetak novih modela iz raznih kategorija cena.
preview
Boris Stanojević
Istraživanja pokazuju da u 50% slučajeva gubitak podataka potiče od problema u napajanju. Testirali smo 20 UPS-ova i proverili kakva se naponska zaštita ovih dana nudi na našem tržištu. Da li da se opredelite za APC, AROS, BestPower, Mustek, PowerCom ili Pow Max?
preview
Branko Nikitović
Naš pregled domaćeg tržišta notebook-a pokazao je da je ponuda solidna, a cene u prihvatljivim granicama. Da li je vreme da stoni računar zamenite (ili dopunite) notebook-om? Testirali smo Compaq-ove računare Presario 1200, Armada M300 i Armada M700, Fujitsu Lifebook S seriju, Dell Latitude CPi i CPt.
nopreview
Za ink-jet početak
Milan Četić
Razmišljate o ink-jet štampaču koji biste poklonili sebi za Novu godinu? Takvo zadovoljstvo vas neće previše koštati - u kategoriji cena ispod 220 DEM pronašli smo pet veoma interesantnih modela: Canon BJC 2100, Epson Stylus Color 480, Epson Stylus Color 580, Hewlett-Packard DeskJet 640C i Lexmark Z11.
nopreview
Od čipa do kartice
Aleksandar Veljković
Grafička kartica nije samo unija dobrog grafičkog procesora i brze memorije. Čim se neka generacija 3D kartica ustali na tržištu, vidi se kolike razlike može da donese znanje i iskustvo proizvođača. Zato smo uporedili ATI Radeon 64 MB DDR Vivo, Elsa Gladiac Ultra, Microstar StarForce 815, Hercules 3D Prophet II, Innovision Tornado i Video Excel.
nopreview
Rotirani CTX
Branko Nikitović
TFT monitori se sve više prodaju, a dodatnu prednost donose nove opcije. Recimo, CTX PV510 može da se okrene za 90 stepeni...
preview
Aleksandar Veljković
Shuttle spada u proizvođače matičnih ploča koji se diče veoma povoljnim cenama, a taj argument mnogo znači na našem tržištu. Testirali smo nove modele iz njihove ponude.
nopreview
5.1, uživo
Voja Gašić
Creative pažljivo "gaji" Live! generaciju zvučnih kartica, trudeći se da ostane u trendu. A razloga za promenu je mnogo: PC se sve više približava muzičkom svetu.
nopreview
Šareni milenijum
Voja Gašić
Za sve koji su i ove godine bili dobri, predlažemo niz sitnica (i poneku krupniju stvar) koje će narednu računarsku godinu učiniti veselijom: zvučnike, miševe, CD-R medije, foto-aparate, Web kamere, TV kartice...
nopreview
A4 FastNet 5 i Wireless miševi
Milan Četić
Tajvanska firma A4 je nedavno počela sa proizvodnjom jeftinih miševa. Postala je ozbiljan proizvođač koji nudi i modele visokog kvaliteta. Dva najnovija miša su FastNet 5 Mouse i Radio Wireless 3D Mouse.
nopreview
Epson Perfection 640 i 1250U
Milan Četić
Iz poslednje generacije Epson-ovih skenera izdvojili smo dva modela koji spadaju u nižu i srednju klasu i namenjeni su amaterskim ili kancelarijskim primenama. Radi se o modelima iz Perfection serije...
nopreview
Lexmark Z42
Milan Četić
Z42 je prvi ink-jet model firme Lexmark u višoj srednjoj klasi. U odnosu na Z31, donosi veću brzinu rada i poboljšava kvalitet štampe. Koliko su ta unapređenja značajna za ciljno tržište štampača?
nopreview
HP DeskJet 990C
Milan Četić
U stalnoj jurnjavi za performansama, Hewlett-Packard uvek teži da najbrži ink-jet na tržištu nosi nalepnicu DeskJet. DJ 990C je ubrzana i poboljšana varijanta modela 970C...
nopreview
Safeway tastature
Milan Četić
Safeway spada u prve brand proizvođače sa Dalekog Istoka koji je našem tržištu ponudio miševe i tastature. U svakoj kategoriji postoje po tri modela, od kojih se svaki uklapa u određenu klasu cena i mogućnosti.
nopreview
Kyocera FS-3800
Milan Četić
Glavni aduti ovog laserskog štampača su relativno niska cena i fantastična brzina od 24 strane u minuti. Posebno nas je zanimala podrša za rad u mreži...
nopreview
Creative NOMAD D.A.P. Jukebox
Aleksandar Veljković
Sva vaša muzika, gde god da krenete... To je slogan kojim se reklamira Creative NOMAD D.A.P. Jukebox i to sa razlogom: u njega je, umesto klasične memorije, ugrađen hard disk od 6 GB na koji će stati dobar deo vaše MP3 kolekcije. Jukebox donosi i druga iznenađenja; još da je cena niža...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Creative Encore 12x DVD čitač, iBlackBox Internet računar, InkTec mastila, Logitech iFeel miš, Maxtor diskovi i Sega Dreamcast.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter