GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #50 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #50 (16) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #50 (Novembar 1999)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Pet godina na tri strane
Bojan Petrović
Postoji li način da se pet godina burnog razvoja PC tehnologije sažme na svega nekoliko strana teksta? Pogledajmo šta se dešavalo da bismo naslutili šta sledi...
nopreview
Da li je vreme za Athlon?
Aleksandar Veljković
Ne znamo da li će AMD ugroziti Intel-ovu dominaciju na tržištu PC procesora, ali je testiranje Athlon-a predstavljalo pravo zadovoljstvo. Predstavljamo rezultate.
nopreview
Četvrta jabuka
Miodrag Popović
Jednom ili dva puta u dekadi pojavi se procesor 200% brži od prethodnika. Takav proboj donosi G4 ugrađen u novi Mekintoš.
nopreview
Bez kompromisa
Aleksandar Veljković
Centra 4000 Athlon je sagrađena oko AMD-ovog procesora na 500 MHz koji je u ovom trenutku glavni tržišni hit.
nopreview
Dok struja ne dođe
Boris Stanojević
Bez obzira na (ne)izvesnost restrikcija tokom naredne zime, UPS je uređaj neophodan svakom računaru u poslovnom okruženju. Testirali smo dvadesetak modela...
nopreview
TFT budućnost
Branko Nikitović
Iako je pred njima velika budućnost, TFT ekrane opterećuje i breme starih, analognih vremena. Isprobali smo šest ravnih ekrana.
nopreview
Od kartice dva putića
Aleksandar Veljković
Novitet meseca je Matrox G400 Dual Head, revolucionarni proizvod o kome još od pojave Windows-a 98 sanjaju vlasnici više monitora. Pojavile su se, naravno, i druge 3D kartice...
nopreview
DVD - korak ka savršenstvu
Voja Gašić
Čini se da nijedan periferijski uređaj nije uz toliko teškoća ulazio u računare kao DVD čitač. Novi modeli koje smo testirali, a posebno njihove cene, mogli bi da predstavljaju ključni argument "za".
nopreview
Samsung i Brother multifunkcionalne mašine
Milan Četić
Trend pojeftinjenja, već dugo primetan kod štampača, konačno je zahvatio i multifunkcionalne mašine - više se ne dopušta da "multipraktik" košta više nego faks, štampač i skener zajedno. Dokaz za to su Samsung SF-5800P i Brother MFC 9050.
nopreview
Canon BJC 2000 i BJC 5100
Milan Četić
BJC 2000 predstavlja novu kategoriju u Canon-ovoj paleti - dovoljno je jeftin da se može svrstati u ekonomsku klasu, ali je ipak mnogo ozbiljniji od većine konkurentskih modela. BJC 5100 je zadržao sve prednosti prethodnika, modela BJC 5000 koji je važio za najjeftiniji A3 ink-jet štampač, i otklonio njegov najveći nedostatak: spor rad.
nopreview
Jedna boja - sto nijansi
Milan Četić
Verna reprodukcija boja na papiru ne mora predstavljati misaonu imenicu ako upoznate upravljanje bojama (color management) i izvršite kalibraciju ulazno-izlaznih uređaja, koristeći X-rite Monitor Optimizer i Digital Swatchbook.
nopreview
HP ScanJet 6300C
Stevan Josimović
Od Hewlett-Packard-ovih skenera se uvek mnogo očekuje, a model 6300C ta očekivanja ispunjava: visoka rezolucija, USB priključak i veoma jednostavno korišćenje dopunjeni su mogućnosti skeniranja slajdova.
nopreview
HP LaserJet 4050
Milan Četić
LaserJet 4000 je već više od godinu dana prisutan u firmama koje traže veliki obim štampe, pa je došlo vreme da Hewlett-Packard predstavi novi model. Nije bilo lako poboljšati nešto što je već blisko savršenstvu, ali nova mašina, više memorije i interni hard disk uvek se mogu zgodno primeniti...
nopreview
Više od palice
Stevan Josimović
I palice za igru moraju da prate razvoj računarskih komponenti. Sa novim Saitek džojsticima, osećaćete se kao u kokpitu X-Wing-a...
nopreview
Direktna veza za poklone
Voja Gašić
I ove godine DirectLink će nekima od vas ulepšati novogodišnje praznike. Potrebno je samo da pažljivo pratite naš časopis i učestvujete u nagradnoj igri...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
APAC ViewComp 878 eksterni tjuner, Asus P5S-B matična ploča, Casio PV200 organajzer, FlagPoint zvučna galanterija, Kalkulatori HP 48GX i 48G+, Lexmark Optra K1220 laserski štampač i Teac PowerMax 500/2 super woofer.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter