GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #16 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #16 (12) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #16 (Septembar 1996)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Windows NT 4
Dejan Ristanović
Tačno u predviđeno vreme, promovisana je nova verzija Windows NT-a, 4.0. I pored povoljnih utisaka, Dejan Ristanović je primetio da što-šta nedostaje...
nopreview
U susret Warp-u
Vladimir Ilić
Pre nekoliko dana, negde oko ponoći, verenica je uhvatila Vladimira Ilića kako priča sa svojim kompjuterom. Za nju je to bio zadnji stadijum nečega što "normalni" ljudi nazivaju bolešću, a za sve je bio "kriv"... IBM!
nopreview
Rat browser-a
Vlada Ćalić
Apsolutni svetski šampion, Netscape Navigator, suočen je sa ozbiljnim izazovom od strane Microsoft Internet Explorer-a. U olimpijskom duhu, Vlada Ćalić je uporedio oba takmičara...
nopreview
Povratak WordPerfect-a
Dejan Ristanović
Dejan Ristanović se pita može li iko da ugrozi dominaciju Microsoft-a na tržištu Office paketa? Pogledao je alternativu - Corel WordPerfect Suite.
nopreview
SQL na skromnoj platformi
Maja Vilus
SQL Anywhere je novo ime za Watcom SQL, koji se odavno afirmisao kao pouzdan relacioni sistem za upravljanje bazama podataka (RDBMS). Maja Vilus je pogledala novu verziju...
nopreview
Za razne platforme
Božidar Radunović, Amir Zolić
Značajna unapređenja koja verzija 5.0 donosi približavaju PowerBuilder vrhu rang liste razvojnih alata za osnovne klijent-server aplikacije, pišu Božidar Radunović i Amir Zolić.
nopreview
Na Windows osnovama
Stevan Josimović
Priča o programima za rendering i animaciju je počela odavno, ali su autori programa Asymetrix 3D/FX među privima posvetili pažnju korisničkom interfejsu, kaže Stevan Josimović.
nopreview
Delphi i baze podataka
Miljan Mitrović
Obrada podataka u većim firmama sve češće se obavlja na "kućnim" računarima umesto na velikim database menadžerima. Miljan Mitrović kaže da i Borland Delphi može biti osnova za razvoj takvih aplikacija.
nopreview
Java za po kući
Dragan Sretenović
Uz mali trud možete na svoj home page staviti trčeća slova i slične efekte... a mali trud se svodi na učenje jezika JavaScript, koji opisuje Dragan Sretenović.
nopreview
Pošta po protokolu
Janko Stamenović
U okviru Windows-a 95 isporučuje se program za rad sa elektronskom poštom zvani Microsoft Exchange. O ovom, često nezapaženom ali korisnom programu piše Janko Stamenović.
nopreview
Večni (?) problem
Kristijan Lazić
Kristijan Lazić tvrdi da su pojavom Windows-a 95 jednostavniji fajl-napasnici pali u zaborav... zato su boot virusi sve opasniji, a stiglo je i novo zlo - makro virusi.
nopreview
Multimedijalni poliglota
Aleksandar Veljković
Mogu li multimedijalna CD izdanja da zamene klasičan kurs stranih jezika? Aleksandar Veljković opisuje ponudu naših CD-teka, a vi zaključite...
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter