GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #150 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #150 (40) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #150 (Decembar 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Intel Core i7 - Nehalem
Miloš Stamenković
Core i7 Nehalem predstavlja novu generaciju Intel-ovih mikroprocesora namenjenih serverima i radnim stanicama. Ovi procesori su već dostupni na našem tržištu, pa smo požurili da ih detaljno testiramo.
preview
Nebojša Rašković, Miloš Stamenković, Aleksandar Veljković
Zašto biste pored bogate i sve jeftinije ponude notebook računara kupili desktop? Odgovor je jednostavan: za istu količinu novca dobijate bolje performanse i komforniji rad. Uporedili smo 22 konfiguracije najpoznatijih domaćih i stranih brendova...
nopreview
Ploče za Nehalem
Miloš Stamenković
Sa Nehalem jezgrom Intel je prešao u novu eru procesora sa integrisanim memorijskim kontrolerom. Potrebna je nova platforma koja se zove X58 - ispitali smo matične ploče Intel DX580 i MSI X58 Eclipse zasnovane na njoj.
nopreview
PDA u punoj snazi
Marko Savković
Iako smo u prethodna tri broja imali priliku da testiramo više od petnaest novih PDA uređaja, najzanimljiviji nas očekuju upravo sada. Da vidimo šta donose HTC Touch HD, S74o i Asus P565.
nopreview
Bambus i Swarovski
Bojan Stanojević
Na nedavno održanoj prezentaciji u Beogradu predstavnici lokalne Asus-ove kancelarije prikazali su dva interesantna prenosiva računara - Bamboo U6V i Eee PC S101. Da li je moguće spojiti ekologiju sa vrhunskim performansama?
nopreview
Štampač sa perlama
Nadežda Veljković
Karakteristike inkjet i laserskih štampača su se već približile, pa je gotovo svejedno šta ćete odabrati. Šta će se desiti ako uzmemo po malo iz oba sveta? Kompanija Oce je upravo to uradila i predstavila ColorWave 600, prvi mlazno-laserski štampač na svetu.
preview
Nebojša Rašković
Canon je familijom imagePRESS napravio iskorak unapred i stvorio uređaj koji se kvalitetom otiska i produktivnošću može porediti sa pravom štamparijom. Ispitali smo imagePRESS C1, u kombinaciji sa pripadajućim serverom.
nopreview
Projekcija u fokusu
Aleksandar Veljković
InFocus je jedan od lidera na tržištu projektora, što mu nameće obavezu stalnog inoviranja. Isprobali smo modele IN3104, IN X51 i IN 1100.
nopreview
HD na nešto višem nivou
Bojan Stanojević
Jeftini TN paneli doveli su do toga da ni monitori sa dijagonalama od 24", sposobni da prikažu sliku u punoj HD rezoluciji, ne predstavljaju veliko opterećenje za kućni budžet. Neki korisnici ipak traže više od kvaliteta koji pružaju ovakvi ekrani - njima predstavljamo nove ViewSonic-ove i NEC-ove modele.
nopreview
Pokloni za devojčice
Aleksandra Šakić
Prenosivi ili stoni, računar za devojku mora da bude lep - uz poseban osvrt na detalje. Dodajte mu i šarene miševe, kamerice...
nopreview
Gejmerski trio
Andrijana Maksimović
Gejmeri zahtevaju vrtoglave brzine računara, ali i dobre gejmerske periferije. Šta se u tom svetu krije iza imena Oscar?
nopreview
Jabuka od aluminijuma
Nebojša Rašković
Posle mnogo spekulacija o njegovim karakteristikama, novi MacBook je stigao u našu Redakciju. Pogledajmo šta se krije u aluminijumskom kućištu...
nopreview
Produžite USB kablove
Branislav Bubanja
USB kablovi, piše u specifikaciji, ne smeju da budu duži od 5 metara. Kako prevazići ovo ograničenje?
nopreview
Jazz 2.1 zvučnici
Branislav Bubanja
Brend Jazz je kod nas veoma poznat, prvenstveno zahvaljujući kvalitetnim 5.1 zvučnim sistemima. Šta donosi novi model 3002?
nopreview
PRO bizhub
Nebojša Rašković
Konica Minolta štamparske mašine ciljaju na velika preduzeća i okruženja koja imaju potrebe za brzom i visokokvalitetnom štampom u boji. Šta takvim okruženjima može da ponudi model Bizhub PRO C5501?
nopreview
X7 za gejmere
Nebojša Rašković
Gejmerski miševi moraju brzo da reaguju, inače će vas monstrumi savladati pre nego što dobijete šansu da pucate na njih. Proverili smo koliko su ubojiti novi modeli kompanije A4Tech.
preview
Bojan Stanojević
Trend proizvodnje ekonomičnih ultramobilnih računara se sve više širi, pa mu nije odoleo ni HP. Koliko se HP 2133 Mini-Note razlikuje od konkurentskih modela sa Dalekog Istoka?
nopreview
LG-jev plejer sa stilom
Branislav Bubanja
Dizajn LG-jevog plejera DVS450H je originalan - možete ga držati položeno, uspravno, pa čak ga i okačiti na zid. Još je zanimljivije to što on može da reprodukuje HD DivX filmove...
nopreview
Bar-kod prodavnica
Nebojša Rašković
Da li ste znali da Motorola, pored mobilnih telefona proizvodi i POS opremu koja svakodnevnu kupovinu može učiniti mnogo interesantnijom? Ako niste, pravo je vreme da o tome saznate nešto više...
nopreview
Izazovi mrežnog videa
Mladen Mijatović
Osnovu modernih sistema video-nadzora čine specijalne kamere sa Ethernet interfejsima koje su suštinski različite u odnosu na analogne i koje iz korena menjaju ustaljene koncepte. Ispitali smo šta na tom polju nudi firma Mobotix.
nopreview
Mirišljavi Xerox
Nebojša Rašković
Da li ste se nekada sreli sa MFP uređajem koji, osim štampanja i kopiranja, može i da osveži prostor oko vas? Ako niste, pravi je trenutak da upoznate Xerox Phaser 3100MFP i Phaser 3635MFP.
preview
Filip Majkić
Polako ali sigurno, 24" monitori postaju novi hit među računarskim entuzijastima. Ispitali smo kako se ponaša BenQ G2400Wa, jedan od najpristupačnijih uređaja u ovoj klasi.
nopreview
Samsung CLX-8380ND
Nebojša Rašković
Samsung već dugo proizvodi štampače i multifunkcijske uređaje, pretežno crno-bele. Ovom prilikom, testirali smo jednu kolor kopir jedinicu koja objedinjuje veliki broj operacija i izuzetnu brzinu štampanja.
nopreview
Dva biznis inkjet noviteta
Nebojša Rašković
Predstavnici kompanije Epson Italia, nedavno su u prelepom ambijentu hotela Holiday Inn u Beogradu predstavili dva nova biznis inkjet štampača, koji se već sad mogu naći u PC šopovima. Pogledajmo šta nude modeli B-300 i B-500DN i koje su njihove prednosti u odnosu na klasična rešenja.
nopreview
Pokretni storage za video nadzor
Mladen Mijatović
U mrežnim sistemima video-nadzora važe posebna pravila, pa može da se desi da mrežni storidž treba, recimo, smestiti u autobus. To nameće posebne kriterijume, koje TeleObserver MR3140-M na poseban način ispunjava...
nopreview
USB Manual Share Switch
Branislav Bubanja
Ukoliko želite da sa dva računara simultano pristupate USB uređajima, u tome će vam pomoći jednostavan Wiretek-ov switch.
nopreview
Chieftec zaštitnik
Nebojša Rašković
Dobro kućište sa kvalitetnim napajanjem je osnovni činilac stabilnosti sistema, ali i garancija da se nećete povrediti prilikom intervencija u unutrašnjosti računara. Chieftec-ovi modeli CH-05B-B i CX-05B-B zadovoljavaju ove kriterijume...
nopreview
Pokretni plavi zrak
Voja Gašić
Kompanija LG je, nakon potpisivanja distributerskog ugovora sa Comtrade-om, znatno proširila asortiman na našem tržištu. Pred nama je eksterni Blu-ray pisač BE06LU10.
nopreview
ADSL i VoIP u jednom uređaju
Mladen Mijatović
ZyXEL Prestige 2602H je ADSL modem sa interfejsom za VoIP, koji se iznenađujuće lako konfiguriše i radi i sa običnim telefonom.
nopreview
MP3 naočare
Branislav Bubanja
Iako se bliži zima, u prodavnicama se pojavio jedan tipično letnji uređaj - naočare za sunce sa ugrađenim MP3 plejerom. Razmislite o njemu, možda bude od koristi i na snegu...
nopreview
Novi Samtec portabl
Branislav Bubanja
Samtec PDVT-105HD V2 sa displejom od sedam inča je direktni naslednik prvog Samtec portabl DVD plejera, koji je na našem tržištu prisutan već skoro dve godine. Koje novitete donisi?
preview
Mladen Mijatović
Uvek je lepo kada se pojavi novo ime - zdrava konkurencija je boljitak za kupce, a UPS-evi kompanije Eaton pokrivaju svaki segment tržišta.
nopreview
Nikon D90
Aleksandar Veljković
Nikon D80 je bio jedan od najdugovečnijih aparata na DSLR tržištu, izuzetno osmišljen model čija prodaja u periodu od dve godine nije posustajala. Da li će ga novi D90 nadmašiti?
preview
Boris Stanojević
Canon je na sajmu Photokina predstavio svoju novu "peticu" sa full frame senzorom i mogućnošću snimanja HD videa - EOS 5D Mark II. Da li ovaj aparat opravdava svoje ime, tj. da li zaslužuje čistu peticu?
nopreview
Nikon Coolpix S60
Aleksandar Veljković
S60 je prvi Nikon-ov model sa ekranom osetljivim na dodir - čak se i zum kontroliše virtuelnim tasterima. Proverili smo koliko je ovaj savremeni metod kontrole efikasan.
nopreview
Sony Cybershot T700
Aleksandar Veljković
Sa više od 10 ultra-tankih fotoaparata sa optikom skrivenom unutar kućišta, Sony je svakako jedan od veterana na ovom segmentu tržišta. Šta donosi T700, najnoviji, i do sada po svemu sudeći najambiciozniji Sony-jev proizvod ove vrste?
nopreview
Multimedija na dodir
Nebojša Rašković
Veoma brzo nakon promocije iPhone-a, Apple je kupcima širom sveta predstavio najnapredniji medija plejer današnjice, koji je uspeo da objedini veliki broj funkcija i postavi nove standarde u ovoj oblasti. Šta još donosi iPod touch?
nopreview
Filip Majkić
Fallout je legendarna igra koja i danas ima brdo poklonika, RPG u punom smislu te reči. Kako izgleda nastavak, na koga je prava kupila firma Bethesda?
nopreview
Far Cry 2
Filip Majkić
Far Cry je bio jedno od nezaboravnih iskustava. FPS sjajnih tehnikalija za svoje vreme, ne računajući samo grafiku već i odličnu fiziku i izvanredan AI, a kompletan ugođaj je podignut na viši nivo otvorenim nivoima. Zadovoljava li naslednik visoke standarde koje je postavio prvi "Daleki urlik"?
nopreview
Rezanci od programa
Voja Antonić
Ovoga puta otvaramo značajnu temu - kako mikroprocesor obrađuje dva posla u isto vreme. Napravimo, dakle, prvi korak ka multitaskingu.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter