GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #121 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #121 (22) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #121 (April 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Komunikacija i organizacija
Vladimir Cerić
U PC #120 predstavili smo Qtek telefon kompaktnih dimenzija sa svim funkcijama PDA uređaja. Sada su pred nama dva nova Qtek-ova modela zasnovana na upravo suprotnom konceptu: 9100 i S110.
nopreview
AMD u visokom društvu
Vladimir Cerić
Kada je AMD početkom 2005. predstavio procesor za mobilne računare, niko nije predviđao njegov veliki uspeh. Ko bi rekao da će za samo godinu dana Turion 64 stići i do notebook-ova najviše klase kao što je FSC Lifebook S2110?
preview
Aleksandar Veljković
Ponuda LCD monitora je ogromna, svi modeli (barem na prvi pogled) daju odličnu sliku, pa nikad nije bilo teže opredeliti se za pravi. Testirali smo 57 monitora iz aktuelne ponude na domaćem tržištu, trudeći se da obuhvatimo sve bitne proizvođače i širok raspon primena...
nopreview
Trust Desktop Set
Andrijana Todorović
Komplet tastature i miša nije posebno neobičan, ali se sada u paketu pojavio i "treći musketar" - daljinski upravljač. Kako radi taj u novom smislu multimedijalni komplet?
nopreview
Gigabyte N211U notebook
Slađana Radivojević
Gigabyte-ov adut zove se N211U i težak je svega 1,9 kg, uz ekran dijagonale 12,1". Mala masa ga čini idealnim saputnikom, a implementirana Intel Centrino tehnologija se podrazumeva za jedan ovako štedljiv i lak prenosni računar.
preview
Branislav Bubanja
Već i prvi susret sa PET715 ukazao nam je da se radi o uređaju visoke klase - pogledajmo kako Philips pristupa konstrukciji portabilnog DVD plejera.
nopreview
Neki drugi GTO
Uroš Radulović
Kartice x1800 GTO će koristiti čipove koje smo videli na x1800XL. Zapravo, x1800GTO predstavlja samo varijaciju na temu, ali bi se ta varijacija mogla pokazati veoma interesantnom za tržište...
nopreview
iPAQ hw6900
Vladimir Cerić
HP je oslušnuo zahteve kupaca i medija i tako je nastao novi, unapređeni iPAQ hw6900. To je i dalje hibrid mobilnog telefona i PDA uređaja propraćen tastaturom, ali...
nopreview
Bežični zvučnici Logitech Z-5450
Nenad Akšić
Wireless tehnologija stiže lagano i među zvučnike, a dobar primer je Logitech Z-5450 Digital sistem.
preview
Siniša Stojanović
Trust Wireless Tablet TB-2100 pripada porodici grafičkih tabli malog formata (A6+). Podseća na elegantnu podlogu za miša, prijatne je spoljašnjosti i uklapa se moderno radno okruženje. Kakva su iskustva?
nopreview
MSI MegaBook M635
Vladimir Cerić
MegaBook M635 je samo jedan u nizu MSI-jevih notebook-ova, ali je privukao našu pažnju jer za oko 1300 evra nudi isti nivo opreme i brzine kao i prilično skuplji modeli poznatih brendova.
nopreview
HP Photosmart 927
Milan Četić
HP-ov 8 Mp Photosmart 927 je prosto "napakovan" funkcijama, koje kontroliše veoma napredna veštačka inteligencija. Kliknete i... to je to!
nopreview
Vatreni znak
Branko Maksimović
Radeon X1900 i GeForce 7900 predstavljaju blagu nadogradnju tehnologije koju poznajemo. Novi grafički čipovi su brži, ali to još nije nova generacija...
nopreview
Efikasniji ADSL
Nenad Akšić
ADSL je pristupačan u sve većem broju srpskih gradova i na sve više centrala, pa raste i potražnja za opremom koja će omogućiti da se dugo očekivani priključak iskoristi na optimalan način. Čime da, uz minimalne troškove, povećate mogućnosti svog broadband-a?
preview
Nenad Akšić
U eri porasta popularnosti notebook računara, sve je teže tržištu ponuditi nešto originalno. Pogledajmo adute firme ASBIS iz serije Prestigio, koju karakteriše minimalistička koncepcija...
nopreview
Lov na terabajt
Uroš Radulović
Tokom 2005. godine svih pet vodećih proizvođača hard diskova je započelo masovnu proizvodnju ploča kapaciteta 100 GB, što je rezultiralo pravom poplavom novih modela u različitim klasama. Vreme je da još jednom analiziramo ponudu na domaćem tržištu...
nopreview
A sada i na plastici
Milan Četić
Nove ideje ugrađene u inkjet plotere uglavnom su rešile problem trajnosti i otpornosti otisaka. Sada se razmišlja o štampi na različitim materijalima, a tu do izražaja dolaze tzv. solventne tehnologije.
nopreview
Bolji DVD zvuk
Branislav Bubanja
Pripremili ste kokice i najnovije DVD filmove i smestili se u fotelju, ali zvuk nije ono što ste očekivali. Gde ste pogrešili i kako otkloniti problem?
nopreview
Elektronikom do sigurnosti
Aleksandar Veljković
Elektronski sistemi za kontrolu stabilnosti u vožnji ne predstavljaju novitet, ali je Tojotin mehanizam aktivnog upravljanja primenjen na novoj verziji RAV4 najkompleksniji do sada. Da li kompjuteri donose novu dimenziju vožnje?
nopreview
Čavrljanje na Zultys-u
Mladen Mijatović
IP telefonija se sve češće koristi u poslovnom okruženju gde njene prednosti dolaze do punog izražaja. Za demonstraciju rada u domaćim uslovima testirali smo opremu firme Zultys.
nopreview
Hardver za entuzijaste
Aleksandar Veljković
U domaćim kompjuterskim šopovima mogu se naći brojni artikli namenjeni hardverskim entuzijastima, a Imtel-ov PC Megastore je jedna od najzanimljivijih adresa za tu vrstu proizvoda. Naravno, ne i jedina...
preview
Nenad Akšić
Naša priča o PC Muzeju ušla je u četvrti mesec. Predloga je sve više, kao što smo i očekivali, a dobre vesti daleko se šire. Dan otvaranja izložbe je sve bliži!
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter