GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #120 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #120 (15) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #120 (Mart 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Corel formula 12+1=X3
Bojan Stojanović
Pojava paketa CorelDRAW Graphics Suite X3 predstavlja siguran znak da Corel nastavlja u dobrom pravcu. Orijentacija ka poslovnim korisnicima oslobodila je Corel potrebe za dokazivanjem u prepress areni i razjasnila njihovu tržišnu poziciju...
preview
Jovan Bulajić
Delphi 2006 je najbolja verzija ovog razvojnog alata do sada, ali će verovatno biti i poslednja koju je objavio Borland - čitava paleta razvojnih alata biće uskoro prodata nekoj drugoj firmi. Razloga za upgrade ima dovoljno, kao i za razmišljanje u kom smeru će se nastaviti razvoj ovog jezika.
nopreview
Konje ubijaju, zar ne?
Voja Gašić
U skladu sa politikom pravljenja namenskih paketa koja očigledno daje dobre rezultate, kod Adobe-a su na red došli i video profesionalci. Šta je to što okružuje Premiere Pro 2.0?
preview
Novica Milić
SUSE je Novell-ova varijanta Linux-a koja, zahvaljujući domaćem zastupniku, stiže do nas u verziji 10, kao proveren i dorađen paket kome možete poverite razne važne poslove u vašoj firmi.
nopreview
Symantec-ova brava
Dejan Ristanović
Pitanju bezbednosti umreženih računara posvećuje se sve veća pažnja, ali koja kompleksna bolest ima jednostavan lek? Symantec se odvažio da malim firmama ponudi integrisano hardversko-softversko rešenje koje obuhvata Gateway Security 360 i Client Security with Groupware Protection.
nopreview
Firewall na probi
Đorđe Knežević
Odgovor na pitanje da li vam je firewall uopšte potreban stigao je već poodavno: crvi, trojanci i špijunski programi učinili su surfovanje Web-om sigurnim poput nemirnog dana u Bagdadu. Koliko zapravo znamo o prvoj liniji odbrane - firewall-u?
nopreview
Kancelarija, bilo gde
Dragan Grbić
Zamislite deset virtuelnih kancelarija koje sarađuju i zamislili ste virtuelni poslovni prostor. Verovali ili ne, distribuirani protok dokumenata je moguće organizovati čak i bez servera. Isprobali smo Groove tehnologije koje će postati deo sledeće verzije Office-a...
nopreview
Televizija na desktop-u
Nenad Akšić
Nakon prošlomesečnog testa TV kartica, posvetili smo pažnju softveru koji omogućava njihov rad i od koga uveliko zavisi njihova funkcionalnost, ali i vaše uživanje pri gledanju "računarske televizije".
nopreview
MPEG 4 i ostali
Zvezdan Dimitrijević
Posle MPEG-2 video enkodera, prelazimo na novije generacije, pre svega na programe za kodiranje MPEG-4 sadržaja. Može li se zaista na 700 MB smestiti film koji će na ekranu izgledati kao da ga učitavamo sa DVD-a od 8,5 GB?
nopreview
Vista i tajne Tibeta
Voja Gašić
Naša redovna Vista hronika ovoga puta govori o verzijama budućeg operativnog sistema koje će, izgleda, dolaziti na istom disku - instaliraćete i aktivirati onu koja vam je potrebna. A onda smo sa reči prešli na dela i instalirali Vista okruženje na nešto skromnijem hardveru...
nopreview
Odbrojavanje počinje
Bojan Stojanović
Novi QuarkXPress 7 ima dobre šanse da povrati poverenje korisnika, iako po mogućnostima zaostaje za glavnim konkurentom. Razlika je ovog puta znatno smanjena, a nekoliko originalnih opcija čine Quark-ovu sedmicu prvoklasnim DTP programom. Isprobali smo njegovu beta verziju.
nopreview
Pamet u džepu
Marko Savković
Koliko god eksperimentisali sa softverom za PDA i Smartphone uređaje, na kraju se ispostavi da korisnici žele slične stvari: lakše snalaženje sa listama obaveza, adresar, podsetnik, komunikaciju...
preview
Dragan Grbić
Napravili ste seriju RAW fotografija i preneli ih na računar, a sada je vreme za laboratorijski rad. Srećom, ovu fotolaboratoriju ne morate da zamračujete i provetravate - analizirajmo popularne programe za pregled i obradu RAW formata.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
AppRocket, Foxit Reader, Magic Defrag, MailList Controller i Recover My Files.
nopreview
Simulacija vozačkog ispita
Branislav Bubanja
"Simulacija praktičnog dela vozačkog ispita" predstavlja odlično pomoćno sredstvo za sve koji uče vožnju. Iako ne može da zameni pravu vožnju, CD vas upućuje na mnoge zamke i "cake" na koje treba obratiti pažnju tokom polaganja ispita.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter